Skip to content

Hoe Gmail-chatlogboeken te downloaden via IMAP

16 de juli de 2021
GettyImages 871888848 5c92b23ec9e77c0001faafac

Google slaat transcripties van uw Hangouts-chatsessies op in Gmail, toegankelijk via de Chats etiket. Deze chats zijn echter niet vergrendeld in een eigen chatformaat. Google slaat ze op in Gmail zoals elk ander bericht. En omdat chattranscripties eruitzien als e-mails, kun je ze exporteren als berichten als je Gmail hebt geconfigureerd om IMAP-verbindingen toe te staan.

Gmail-chatlogboeken downloaden via IMAP

Voordat u deze stappen volgt, moet u ervoor zorgen dat IMAP-toegang is ingeschakeld voor uw Gmail-account. Google-chatlogboeken openen en exporteren met een e-mailprogramma:

 1. Selecteer in je Gmail-inboxscherm Instellingen (tandwiel icoon).

 2. Selecteer Alle instellingen bekijken.

  Gmail-instellingen met

 3. Klik op de Etiketten tabblad.

  Gmail-instellingen met het tabblad Label gemarkeerd

 4. Onder Systeemlabels > Chats, controleren Weergeven in IMAP.

  1626395922 211 Hoe Gmail chatlogboeken te downloaden via IMAP Chats > Weergeven in Imap gemarkeerd” class=”lazyload” id=”mntl-sc-block-image_1-0-21″ >

 5. Ga terug naar de Algemeen tabblad en selecteer Wijzigingen opslaan.

  Gmail-instellingen met wijzigingen opslaan gemarkeerd

 6. Stel Gmail in via IMAP in uw e-mailprogramma.

 7. Zoek naar chatlogs in de [Gmail]/Chats map.

  Een screenshot van de Gmail-map in Outlook met de optie Chats gemarkeerd

Uw chats downloaden

Gebruik de exporttools van uw e-mailprogramma om een ​​lokale kopie van de Chats map. Druk in Outlook 2016 bijvoorbeeld alle chats af naar PDF of bezoek het dossier > Openen en exporteren > Importeren/Exporteren | Exporteren naar een bestand om de te exporteren Chats naar een persoonlijke archiefmap van Outlook of een gegevensbestand met door komma’s gescheiden waarden (CSV). Hoewel u de chattranscripties kunt kopiëren van de [Gmail]/Chats map, kunt u ze niet naar een ander Gmail-account importeren door naar dat account te kopiëren [Gmail]/Chats map.

Welke chats?

Google verandert regelmatig de namen en het productaanbod van zijn tools voor directe communicatie. Vanaf 2019 komen de chats die verweven zijn met Gmail uit Google Hangouts. Chats van vele jaren daarvoor kunnen afkomstig zijn van GChat, Google Talk of andere door Google gesponsorde chathulpmiddelen.