Skip to content

Hoe Google Back-upfoto’s op te halen

10 de juli de 2021
GettyImages 185219416 3d4c42b388874f9699d25e46014137ce

Google Foto’s is een geweldige manier om uw afbeeldingen en video’s in de cloud op te slaan, zodat ze op elk apparaat en op elke locatie toegankelijk zijn en gemakkelijk kunnen worden gedeeld met vrienden en familie. Om ervoor te zorgen dat uw foto’s worden opgeslagen in Google en toegankelijk zijn op elk apparaat, downloadt u Google Back-up en synchronisatie voor uw computer, uw Android-apparaten en iOS-apparaten. Back-up en synchronisatie zorgt ervoor dat uw foto’s veilig worden opgeslagen in Google Foto’s, waardoor opslagruimte op uw apparaten wordt vrijgemaakt en dat uw activiteit op verschillende apparaten wordt gesynchroniseerd. Als u per ongeluk een foto of video verwijdert, bewaart Google deze 60 dagen in de prullenbak voordat deze voor altijd is verdwenen. Maar u kunt het ophalen voordat dat gebeurt. Hier is hoe. Google bewaart foto’s 60 dagen in je prullenbak. Je kunt de prullenbak ook handmatig legen vóór de 60 dagen, en als je dat doet, zijn alle foto’s die je daar hebt verzonden verdwenen. Er is ook een optie om een ​​individuele foto permanent te verwijderen en foto’s die op deze manier zijn verwijderd, kunnen niet worden hersteld.

Hoe u Google-back-upfoto’s op uw computer kunt ophalen

Volg deze stapsgewijze instructies om uw verwijderde Google-foto’s op pc op te halen:

 1. Om foto’s op uw computer te herstellen, logt u eerst in op het Google-account waar de afbeeldingen zijn opgeslagen.

 2. Open Google Foto’s. U kunt de items in de Google-prullenbak ook openen door op de drie horizontale balken in de linkerbovenhoek van het scherm te klikken en te tikken op Prullenbak in het pop-outmenu.

 3. Open de prullenbak van Google Foto’s. U vindt het door op het menupictogram aan de linkerkant te drukken.

 4. Zoek de foto’s of video’s die u wilt herstellen en klik op de kleine vinkje binnen de cirkel in de linkerbovenhoek van elk.

 5. Selecteer de Herstellen link in de rechterbovenhoek van het scherm.

  De optie Herstellen in Google Foto's kan een eerder verwijderde foto opslaan

Hoe Google Backup-foto’s op Android en iOS op te halen

Het proces voor het ophalen van verwijderde inhoud in Google Foto’s op Android en iOS verschilt enigszins van de pc-methode.

 1. Open de Google Foto’s-app en tik op het horizontale balkmenu in de linkerbovenhoek van het scherm.

 2. Selecteer Prullenbak.

 3. Als je Android gebruikt, tik je op de Herstellen link in de rechterbovenhoek van het scherm. Als je iOS gebruikt, tik je op Selecteer.

 4. Linksboven elke foto in de prullenbak verschijnt een transparante cirkel. Tik op elke die u wilt herstellen.

  Schermafbeeldingen die laten zien hoe u afbeeldingen in Google Foto's op Android kunt herstellen

 5. Als alle foto’s zijn geselecteerd, tik je op Herstellen onderaan het scherm.

Wat gebeurt er als u een Google-foto herstelt

Zodra Google het herstelproces heeft voltooid, verschijnen alle geselecteerde foto’s of video’s automatisch terug in de Google Foto’s-bibliotheek. Ze verschijnen ook in alle Google-fotoalbums waarin u ze eerder had. U hebt nu toegang tot de afbeeldingen op elk apparaat dat is aangemeld bij het account.

Wat te doen als de foto niet in de prullenbak ligt

Als u uw ontbrekende foto’s niet in de prullenbak kunt vinden en de vervaltijd van 60 dagen is verstreken, is er misschien nog enige hoop op het herstellen van uw verloren afbeeldingen. Hier zijn enkele dingen die u kunt proberen:

 • Wanneer u foto’s en video’s in Google Foto’s verwijdert, verwijdert Google deze niet automatisch uit Blogger, YouTube of Gmail. Als u foto’s van deze services wilt verwijderen, moet u ze binnen elke service verwijderen. Als je een van de foto’s aan een van deze services hebt toegevoegd, staan ​​ze er nog steeds.
 • Controleer al uw Google Fotoalbums om te zien of de afbeelding die u zoekt zich daar misschien bevindt.
 • Als je meerdere Google-accounts hebt, log dan in op de andere accounts om te zien of de foto daar mag worden opgeslagen.
 • Als je de foto met iemand anders hebt gedeeld, vraag ze dan om hun e-mailberichten of hun apparaatopslag te controleren om te zien of de foto’s er nog zijn.

U kunt alleen foto’s uit een Google Foto’s-album verwijderen als u de eigenaar van de foto’s bent. U kunt geen foto’s verwijderen uit een album waarvan u niet de eigenaar bent. Alleen de eigenaar kan afbeeldingen uit een gedeeld album verwijderen.

Google Foto’s synchroniseert niet op verschillende apparaten? Probeer dit

Als uw apparaten niet lijken te synchroniseren tussen uw apparaten, opent u het Google Foto-menu en gaat u naar Instellingen om ervoor te zorgen dat Google Back-up en synchronisatie is ingeschakeld.