Skip to content

Hoe Google Home te verbinden met Roku

20 de juli de 2021
GoogleHome 5b50f4ffc9e77c005b20e676 dadfe9d367bd409ea74e8faead474ad6

Wat te weten

 • Download en open de Quick Remote-app op je Android-apparaat, tik op Selecteer een rokuen kies vervolgens het Roku-apparaat dat je wilt gebruiken.
 • Tik in het hoofdscherm van Quick Remote op Log in op Google Homeen selecteer vervolgens het Google-account dat aan je Google Home is gekoppeld.
 • Als je je Roku via Google Home wilt bedienen, zeg je: “Ok Google, laat me met Quick Remote praten” om spraakopdrachten te geven.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je de Google Home en een Roku-streamingapparaat kunt verbinden met de Quick Remote-app.

Verbind Google Home met Roku met Quick Remote

Een Android-app genaamd Quick Remote koppelt je Google Home-smartspeaker en Roku-streamingapparaat, zodat je je tv eenvoudig kunt bedienen met Google Home en enkele basisspraakopdrachten. Hier leest u hoe u het instelt. Je hebt een Android-apparaat en de Quick Remote-app nodig om Google Home en je Roku te koppelen.

 1. Download en installeer de Quick Remote-app op uw Android-apparaat vanuit de Google Play Store.

 2. Zorg ervoor dat uw Android-apparaat en Roku zich op hetzelfde draadloze netwerk bevinden. Als dat niet het geval is, kunnen ze niet met elkaar praten.

 3. Open de Quick Remote-app en accepteer de licentieovereenkomst voor eindgebruikers.

 4. Quick Remote detecteert automatisch Roku-apparaten op uw draadloze netwerk. Tik op de kleine Selecteer een roku tekst onderaan om de zoekresultaten te bekijken.

 5. Selecteer het Roku-apparaat dat u wilt gebruiken.

Integreer uw Roku met Google Home

Nu je Quick Remote en je Roku hebt gekoppeld, is het tijd om je Roku te integreren met Google Home.

 1. Tik in het hoofdscherm van Quick Remote op Log in op Google Home.

 2. U zou een venster moeten zien met de Google-accounts die u op uw Android-apparaat hebt geregistreerd. Selecteer het Google-account dat is gekoppeld aan je Google Home.

 3. Je kunt Roku nu gebruiken met Google Home.

Roku bedienen met Google Home

Nu je je Google Home- en Roku-apparaten hebt verbonden, is het tijd om spraakopdrachten uit te proberen om te bevestigen dat alles werkt zoals het hoort. Quick Remote wordt geleverd met 50 gratis opdrachten per maand. Als je onbeperkte toegang wilt, moet je upgraden naar het Full Pass-abonnement.

 1. Zeg “OK Google, laat me met Quick Remote praten” om de Quick Remote-interface met Google Assistant te activeren.

 2. U kunt nu beginnen met het geven van opdrachten. Probeer bijvoorbeeld ‘Hey Google, vraag Quick Remote om naar huis te gaan’ om het startscherm te openen of ‘Hey Google, vraag Quick Remote om Netflix te starten’.

 3. Experimenteer met enkele eenvoudige commando’s om te zien hoe het voor u werkt. De integratie van Quick Remote met Google Home ondersteunt momenteel alleen basisopdrachten, dus als je een ervaren gebruiker van slimme luidsprekers bent, vind je dat misschien een beetje beperkend.

Problemen met Roku en Google Home oplossen

Zoals je waarschijnlijk weet, kunnen er onverwachts storingen optreden als je een slimme luidspreker hebt gebruikt om verschillende apparaten in je huis te bedienen. Hier leest u hoe u enkele van de meest voorkomende problemen kunt oplossen.

Als uw spraakopdrachten verloren gaan in de vertaling:

 1. Start de Quick Remote-app en tik vervolgens op de menu knop in de rechterbovenhoek.

 2. Kiezen Kanalen.

 3. Elk kanaal dat u op uw Roku hebt geconfigureerd, zoals Netflix of Amazon Video, wordt weergegeven.

 4. Als de Google Assistent uw spraakopdracht voor een specifiek kanaal moeilijk kan horen, open deze dan en wijs er maximaal vijf alternatieve namen aan toe.

Als de Quick Remote-app op je Android problemen heeft om verbinding te maken met Roku:

 1. Open de wifi-instellingen van je Android en zorg ervoor dat wifi altijd is ingeschakeld, zelfs tijdens de slaapstand. Anders ontvangt uw Android mogelijk geen opdrachten van Google Home en stuurt deze naar uw Roku nadat deze in de sluimerstand is gegaan.

 2. Als je nog steeds problemen hebt om je Android verbonden te houden met Roku, schakel dan batterijoptimalisatie uit voor de Quick Remote-app in Android-instellingen > Batterij-optimalisatie.