Skip to content

Hoe Google Home te verbinden met Smart Lights

10 de juli de 2021
GettyImages 615876088 5b6dfd34c9e77c00259ad481

Wat te weten

 • Je hebt een slimme Google Home-speaker, slimme gloeilampen en de Google Assistent-app voor iOS of Android nodig om slimme lampen in te stellen.
 • Voeg je lampen toe in de app door naar . te gaan Verkennen > Kompas > Meer > Instellingen > Thuisbediening > Plus (+) > Philips Hue.
 • Groepeer lichten per kamer door naar . te gaan Huis > Kamers. Druk op potlood pictogram en selecteer een kamer en tik vervolgens op Gedaan.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je Google Home kunt gebruiken om Philips Hue-aangesloten gloeilampen te bedienen en in te stellen per kamergroep. Er zijn andere slimme verlichtingsproducten beschikbaar, zoals Kasa, LIFX en GE. Het proces is over het algemeen hetzelfde met kleine variaties voor verschillende fabrikanten.

Hoe u uw gloeilampen op Google Home kunt aansluiten

Dit proces bestaat uit het vinden en toevoegen van je lampen aan de Google Assistent-app en het toewijzen ervan aan een kamer. Volg deze stappen:

 1. Open de Google Assistent-app.

 2. In de Verkennen sectie, tik op de kompas pictogram in de rechterbovenhoek van het scherm.

 3. Druk op drie puntjes pictogram in de rechterbovenhoek.

 4. Selecteer Instellingen.

 5. Scroll naar beneden naar de Diensten sectie en kies Thuisbediening.

 6. Selecteer de Plus icoon (+) in de rechterbenedenhoek.

 7. Scroll naar beneden en selecteer Philips Hue. Alle andere slimme gloeilampen die je hebt, verschijnen hier ook.

 8. Meld u aan bij uw Philips Hue-account en de lampjes die u hebt ingesteld, verschijnen op de apparaten onder Thuisbediening.

Philips Hue-lampen hebben een hub nodig, dus als je geen aangesloten lampen hebt, heeft Philips starterkits voor minder dan $ 50.

Kamers instellen

Nadat je je lampen hebt verbonden met Google Home, kun je ze groeperen op kamer om ze allemaal tegelijk te bedienen.

 1. Onder Huis selecteer in de Google Assistent-app Kamers.

 2. U wordt gevraagd om lichten toe te wijzen aan een kamer.

  Licht toevoegen aan een gegroepeerde ruimte

 3. Kies de potlood pictogram naast de lamp en selecteer vervolgens in welke kamer deze hoort.

 4. Selecteer Gedaan in de rechterbovenhoek.

 5. Als alles goed is gegaan, zegt u: ‘Hey Google, schakel in [or off] de [living room] licht.”

Bedien lichten met spraak en tekst

Nadat alles is ingesteld, gebruikt u spraakopdrachten om Google Home verschillende acties te laten uitvoeren, zoals het in- of uitschakelen van lichten, het dimmen of feller maken van lichten, het instellen van een bepaald helderheidsniveau, het wijzigen van de lichtkleur (alleen ondersteunde lampen) en het bedienen van alle de lichten in een kamer. Omdat de Google Assistent je lampen bedient via een Google Home-apparaat, kun je je lampen ook met tekst bedienen. In plaats van de microfoon te gebruiken via de Google Assistent-app, tik je op het toetsenbord en typ je een opdracht zoals ‘Doe de keukenverlichting aan’.

Tekst Google Assistent

Nu je lampen zijn verbonden met je Google Home, laat je de lichtschakelaar aanstaan. Als u de lichtschakelaar uitschakelt, stopt deze met het leveren van stroom aan de lamp. Laat de wandschakelaar aan staan ​​en vraag Google om de lichten uit te doen.