Skip to content

Hoe Google Lens op iPhone te gebruiken

11 de augustus de 2021
GettyImages 535152209 5c6792b6c9e77c00013b3a85

Stel je voor dat je een foto gebruikt in plaats van een woord om een ​​Google-zoekopdracht te starten. U kunt nu een foto gebruiken om de kracht van de zoekfunctie van Google rechtstreeks vanaf uw iPhone te benutten. Google Lens voor iOS is een Google-product dat objecten in een foto of uw camera omzet in een zoekopdracht. In plaats van te typen, stuur je gewoon een foto en vraag je Google om je te vertellen wat het is.

Hoe Google Lens voor iPhone werkt

Google kan fysieke objecten, locaties, tekst en gezichten herkennen. Richt gewoon uw camera en Google vertelt u niet alleen dat u een spaghettipompoen vasthoudt, maar ook hoe u er uw diner van kunt maken met recepten, voedingsinformatie en keukentips. Richt je camera op een concertposter en Google biedt aan om de datum aan je agenda toe te voegen en waar je kaartjes kunt kopen. Google Lens kan ook de namen van planten identificeren en u vertellen of dat Poison Ivy is die in uw tuin groeit. Als uw telefoon historische oriëntatiepunten ziet, geeft Google u snelle feiten en weetjes. Google kan gebouwen, kunstwerken en sculpturen identificeren. Google Lens kan ook worden gebruikt om tekst te kopiëren en plakken op moeilijk bereikbare plaatsen, zoals het serienummer in uw koelkast, dat u nodig heeft wanneer u contact opneemt met de service of onderdelen bestelt. U kunt ook Google Zoeken gebruiken om te winkelen. Richt de Lens op meubels, jurken, schoenen, apparaten, gadgets en decoraties, en Google zal niet alleen de winkellocatie en prijzen opvragen, maar ook beoordelingen voor vergelijkbare items. Google lens is toegankelijk via iOS via je smartphonecamera, via de Google Search-app en voor de foto’s die al in je fotobibliotheek staan. Omdat u Google-services gebruikt, heeft u bovendien een internetverbinding of wifi-verbinding nodig voordat Google Lens antwoorden kan geven over uw afbeeldingen.

Gebruik Google Lens op iOS-foto’s die je al hebt gemaakt

Download de nieuwste versie van de Google Foto’s-app om Google Lens op je iPhone te gaan gebruiken.

 1. Wanneer je de Google Foto’s-app voor de eerste keer opent, zal de app je toestemming vragen om Google Foto’s toestemming te geven voor toegang tot je foto’s. Kraan OK. De Google Foto’s-app werkt pas als je toestemming geeft voor toegang tot je fotobibliotheek.

 2. Zodra toestemming is verleend, verschijnen alle foto’s die op uw iPhone zijn opgeslagen automatisch in Google Foto’s.

  Google Lens instellen

 3. Open een afbeelding en tik op het Google Lens-pictogram onder aan het scherm.

 4. Onder de afbeelding verschijnt een beschrijving van het item, vergelijkbare foto’s en andere informatie.

  Screenshot met meer details van Google Lens op spaghettipompoenfoto

 5. Tik op een ander gedeelte van de foto voor meer informatie.

Google Lens gebruiken met uw iPhone-camera

Google Lens kan ook worden gebruikt met uw iPhone-camera om alles in de echte wereld te scannen om u informatie te geven over waar u uw camera op richt, in realtime.

 1. Om toegang te krijgen tot Google Lens op uw iPhone-camera, moet u de nieuwste versie van de Google-app downloaden.

 2. Open de app en klik op de Google Lens-pictogram rechts van je zoekbalk, direct naast de microfoon. Google zal toestemming vragen om toegang te krijgen tot je iPhone-camera, dus klik op OK.

 3. Zodra toestemming is verleend, verandert het Google-scherm in uw camera. Terwijl u uw omgeving scant, wordt Google Lens geactiveerd door kleine belletjes over het scherm te laten vallen.

 4. Tik op een van de bubbels voor meer informatie en een Google-analyse van waar je naar kijkt.

Google Lens leert nog steeds

Soms heeft Google het bij het verkeerde eind, zoals je kunt zien op deze foto van een hond in de sneeuw. Google Lens herkent de hond niet, maar concentreert zich op het stoelachtige item in de linkerbovenhoek van de afbeelding. Door deze fout omschrijft Google dit winterse tafereel als een witte stoel, met de mogelijkheid om een ​​soortgelijke stoel aan te schaffen. Het is goed om te weten dat Google onderaan de beschrijving vraagt: “Vind je deze beschrijvingen nuttig?” Door ja of nee aan te vinken, kan Google de resultaten voor de volgende keer verbeteren.

Google slaat uw zoekopdrachten op

Al uw zoekgeschiedenis, inclusief zoekresultaten van Google Lens, wordt opgeslagen in uw Google-account. U kunt uw geschiedenis verwijderen vanaf uw pagina Mijn activiteit.