Skip to content

Hoe Google Maps COVID-updates ons allemaal helpen Help

18 de juli de 2021
GettyImages 1175256533 0f8821202a7a4812b9150475e2bc901d

Belangrijkste leerpunten

  • Google Maps zal binnenkort een coronavirusvaccinfunctie uitbrengen om details te tonen over vaccinlocaties bij u in de buurt.
  • Sinds de pandemie heeft Google 200 coronavirus-gerelateerde updates uitgebracht.
  • Experts zeggen dat de app uitstekend werk levert om mensen op de hoogte te houden in onzekere tijden.
Google Maps is van plan om in de komende weken een functie uit te brengen die vaccinatiesites laat zien, als aanvulling op de vele COVID-19-updates die de app tijdens de pandemie heeft aangebracht om gebruikers te helpen. Sinds maart 2020 heeft Google 200 functies uitgebracht die erop gericht zijn gebruikers kritieke COVID-19-updates te bieden. Van het laten zien waar ze kunnen worden getest, tot het toestaan ​​van bedrijven om hun openingstijden en openingsstatus bij te werken, tot het zelfs aanmoedigen van gebruikers om maskers te dragen, Google Maps doet geweldig werk bij het navigeren door individuele gebruikers en bedrijven door de pandemie, volgens experts. “De frequente updates van Google maken deel uit van hun niet-aflatende focus om de best mogelijke gebruikerservaring te bieden”, schreef Nick Valle van zoekmachineoptimalisatiebureau Restoration Rocket in een e-mail aan reddingsdraad. “Door gebruikers zowel veilig als geïnformeerd te houden, bouwt Google vertrouwen op bij hun gebruikers, die vaker naar Google gaan om antwoorden te vinden, in plaats van bedrijven zelf.”

Vaccin bij mij in de buurt

De nieuwste coronavirusupdate van Google Maps laat gebruikers zien waar ze zich in de buurt van hun locatie kunnen laten vaccineren. Wanneer gebruikers ‘vaccin bij mij in de buurt’ typen in Google Maps, verschijnen de resultaten in daarvoor bestemde informatiepanelen. Hierin staat of een afspraak nodig is, of het vaccin alleen voor bepaalde groepen beschikbaar is en of de locatie drive-through toegankelijk is. De updates van het coronavirusvaccin zijn voorlopig alleen beschikbaar in Arizona, Louisiana, Mississippi en Texas, maar Google zegt dat meer staten zich bij die lijst zullen voegen naarmate de uitrol van het nationale vaccin toeneemt. “Het aantal zoekopdrachten naar ‘vaccins bij mij in de buurt’ is vervijfvoudigd sinds het begin van het jaar en we willen ervoor zorgen dat we lokaal relevante antwoorden bieden”, schreef Google-CEO Sundar Pichai in een blog waarin de update werd aangekondigd. “We werken samen met partners zoals VaccineFinder.org, een initiatief van het Boston Children’s Hospital, en andere gezaghebbende bronnen, zoals overheidsinstanties en apotheken, om informatie over vaccinatielocaties te verzamelen en beschikbaar te maken.”

Een close-up van een schot dat in iemands arm gaat.

Andere manieren waarop Google heeft geholpen bij het promoten van coronavirusinformatie, is door een coronaviruswaarschuwing op te nemen bij het zoeken naar artsen of medische voorzieningen, evenals een melding die u eraan herinnert een gezichtsmasker te dragen voordat u uw huis verlaat, wanneer u naar uw bestemming zoekt. Stewart Dunlop, oprichter van AirSoftPal, zei dat Maps ook gedetailleerde informatie geeft over de all-time geïdentificeerde gevallen in een bepaalde regio, de gemiddelde trend in de afgelopen zeven dagen en het aantal doden daar. “Google is begonnen met de uitrol van live informatie over drukte, zodat iedereen in realtime gegevens kan zien hoe druk zijn bus, trein of metro is”, schreef Dunlop aan reddingsdraad in een e-mail.

Bedrijven helpen in bedrijf te blijven

Voor bedrijven die door de pandemie proberen te navigeren en klanten op de hoogte en veilig houden, heeft Google Maps sinds het begin van de pandemie veel bronnen geboden. Afgelopen maart moedigde Google bedrijven aan om hun huidige openingstijden bij te werken in Google Mijn Bedrijf, dat rechtstreeks verbinding maakt met Google Maps, aangezien de uitbraak van het coronavirus ertoe heeft geleid dat veel kleine bedrijven hun openingstijden hebben moeten sluiten of verkorten. Google laat bedrijven ook een bericht plaatsen over hoe en of ze zijn getroffen door het coronavirus en welke voorzorgsmaatregelen ze nemen. Experts zeggen dat deze functies essentieel zijn voor zowel klanten als bedrijfseigenaren tijdens de constante verandering van regelgeving.

Een winkeleigenaar draait een bordje 'welkom we zijn open' om.

“Voor mensen die aanvullende gezondheidsmaatregelen moeten nemen, is actuele informatie over de aangepaste openingstijden van een lokaal bedrijf, winkeltijden met risico’s, stoep-/bezorgopties, tijdelijke controles en het ontsmettingsproces van cruciaal belang”, schreef Stephen Gagnon, de oprichter van CodeWeb. , naar reddingsdraad in een e-mail. “Google Maps bespaart consumenten tijd door al die informatie op één plek aan te bieden.” Wat bedrijfseigenaren betreft, zijn de Google Maps-updates waarmee restaurants hun openingstijden kunnen aanpassen een redder in nood geweest voor veel worstelende bedrijven. “De meest nuttige van deze updates was de toevoeging van speciale openingstijden. Restaurants kunnen uren toevoegen voor afhalen versus bezorgen versus zitplaatsen binnen, en mijn klanten kunnen speciale uren toevoegen waar ze virtueel of persoonlijk zijn”, Madi McMaster, de community development director bij BluShark Digital, schreef in een e-mail. Over het algemeen zeggen experts dat Google Maps in deze onzekere tijden voortdurend wijzigingen aanbrengt in zijn app, in overeenstemming met de huidige regelgeving en veiligheid en onderwijs voor iedereen aanmoedigt. “Google Maps-updates waren een paar streepjes zilver in de donkere wolk”, schreef Caroline Lee, de marketingdirecteur bij CocoSign, in een e-mail. “Achteraf heb ik het gevoel dat de app gebruikers veel heeft geholpen tijdens de pandemie.”