Skip to content

Hoe Google Pixel te ontgrendelen zonder wachtwoord

16 de april de 2022
unlockpixel 82ac95d261ee458682ef1dbaacf0c516

Wat te weten

 • Gebruik de vingerafdruksensor/gezichtsontgrendeling indien beschikbaar. Als dit niet het geval is, reset en herstelt u uw telefoon.
 • Navigeer naar de website van de Pixel-reparatietool, sluit uw Pixel aan via USB en volg de aanwijzingen op het scherm om te resetten.
 • Telefoon uitschakelen > ingedrukt houden Stroom en Volume verminderen > Herstelmodus > druk op Stroom en Volume omhoog > Wis gegevens/fabrieksinstellingen.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je een Google Pixel ontgrendelt zonder wachtwoord, inclusief tips voor het ontgrendelen van je Pixel-telefoon als je het wachtwoord bent vergeten en wat je moet doen als je de telefoon niet kunt ontgrendelen.

Hoe ontgrendel je een Google Pixel als je je wachtwoord bent vergeten?

Als u het wachtwoord van uw Google Pixel bent vergeten, zijn er een paar manieren om deze te ontgrendelen. Deze opties zijn alleen beschikbaar als u ze instelt voordat u uw wachtwoord bent vergeten. Als u geen van de alternatieve ontgrendelingsmethoden heeft ingesteld voordat u het wachtwoord voor uw Google Pixel bent vergeten, is er geen manier om deze te ontgrendelen. Dit zijn de verschillende manieren waarop u een Google Pixel kunt ontgrendelen zonder het wachtwoord:

 • Vingerafdruksensor: Elke Pixel-telefoon heeft een vingerafdruksensor, behalve de Pixel 4. De sensor bevindt zich in het scherm van de Pixel 6 en aan de achterkant van andere Pixels. U kunt met uw vingertop de sensor aanraken om uw Pixel te ontgrendelen als deze functie is ingeschakeld.
 • Gezicht ontgrendelen: Pixel 4 bevat een functie voor gezichtsontgrendeling. Als je dit instelt voordat je je wachtwoord bent vergeten, kun je je Pixel oppakken en voor je gezicht houden om hem te ontgrendelen.
 • Patroon ontgrendelen: Als u patroonontgrendeling heeft ingeschakeld, kunt u het door u gekozen patroon op het vergrendelingsscherm traceren in plaats van een wachtwoord in te voeren.

Hoe ontgrendel je een Google-telefoon zonder het wachtwoord?

De enige manier om weer toegang te krijgen tot uw telefoon zonder wachtwoord of een alternatieve ontgrendelingsmethode, is door een fabrieksreset uit te voeren. Als u een back-up van uw telefoon hebt gemaakt voordat u het wachtwoord bent vergeten, kunt u deze herstellen nadat u de fabrieksinstellingen hebt hersteld. Er zijn drie manieren om een ​​Google Pixel te resetten als je het wachtwoord bent vergeten. U kunt de webgebaseerde Pixel-reparatietool van Google, Google Find My Phone gebruiken, of u kunt de ingebouwde herstelmodus van de telefoon gebruiken. De webgebaseerde tool is de beste optie omdat het de nieuwste versie van Android installeert naast het terugzetten naar de fabrieksinstellingen van je telefoon. Als je de andere opties gebruikt, moet je Android handmatig updaten nadat je je telefoon opnieuw hebt ingesteld. Voor de Google Find My Phone-optie moet u toegang hebben tot uw Google-account, terwijl de andere twee methoden fysieke toegang tot uw Pixel-telefoon vereisen.

Een Pixel-telefoon ontgrendelen met de Pixel Repair Tool

De Pixel-reparatietool is voornamelijk bedoeld om Android bij te werken als u problemen ondervindt, maar het kan uw telefoon terugzetten naar de fabrieksinstellingen als u uw wachtwoord bent vergeten. Het is functioneel vergelijkbaar met resetten met Google Find My Phone of het systeemherstelmenu, maar het installeert de nieuwste versie van Android naast het resetten van je telefoon. Google raadt u aan een back-up van uw Pixel te maken voordat u de reparatietool gebruikt, maar dat is niet mogelijk als u uw pincode of wachtwoord niet weet en de telefoon niet kunt ontgrendelen. Als je nog nooit een back-up van je Pixel hebt gemaakt, gaan al je gegevens verloren wanneer je deze opnieuw instelt. U kunt als volgt een Pixel-telefoon ontgrendelen met de Pixel-reparatietool:

 1. Navigeer op uw computer naar de Pixel-reparatietoolsite met een compatibele webbrowser.

 2. Klik Selecteer uw provider.

 3. Selecteer uw vervoerder.

  Selecteer een koerier op de Google Pixel-reparatiesite.

 4. Klik Begin.

  Aan de slag gemarkeerd op de Google Pixel-reparatiewebsite.

 5. Zet je telefoon uit.

 6. Klik Volgende.

  Volgende gemarkeerd op de Google Pixel-reparatiewebsite.

 7. Houd de ingedrukt stroom en volume verminderen knoppen op uw Pixel totdat de telefoon wordt ingeschakeld en naar de Fastboot-modus gaat.

 8. Gebruik de volumeknoppen om te markeren Reddingsmodusen selecteer deze met de aan/uit-knop.

 9. Sluit je telefoon met een USB-kabel aan op je computer.

 10. Keer terug naar de Pixel-reparatiewebsite op uw computer en klik op Telefoon aansluiten.

  Telefoon verbinden gemarkeerd op de Pixel-reparatiewebsite.

 11. Klik Fabrieksinstellingen en opnieuw installeren.

  Fabrieksreset en installatie gemarkeerd op de Pixel-reparatiewebsite.

  Een fabrieksreset verwijdert alle gegevens van je telefoon en installeert de nieuwste versie van Android. Als u geen back-up van uw telefoon hebt gemaakt, raakt u uw foto’s, instellingen en andere informatie op de telefoon kwijt.

 12. Klik Bevestigen.

  Bevestig gemarkeerd op de Pixel-reparatiewebsite.

 13. Laat uw Pixel aangesloten op uw computer tijdens het reset- en herinstallatieproces.

 14. Nadat het proces is voltooid, kunt u uw back-up herstellen als u die heeft.

Een Google Pixel terugzetten naar de fabrieksinstellingen met Google Find My Device

Als je de pincode bent vergeten om je Pixel te ontgrendelen, kun je de fabrieksinstellingen herstellen via de Google Find My Device-website.

Als u deze methode gebruikt, wordt de versie van Android hersteld die bij uw telefoon is geleverd. U moet updates handmatig downloaden en installeren, naast het herstellen van uw back-up als u die heeft.

 1. Navigeer naar de Google Find My Device-website.

 2. Klik op je telefoon in de linkerbovenhoek van de site.

  De Google Pixel gemarkeerd in de reeks apparaatafbeeldingen aan de linkerkant van de Google Find My Device-site.

 3. Klik Apparaat wissen.

  Apparaat wissen gemarkeerd op de Google Find My Device-site.

 4. Klik Apparaat wissen nog een keer.

  Apparaat wissen gemarkeerd op de Google Find My Device-site.

  Uw telefoon wordt gereset nadat u deze stap hebt voltooid, waarbij alle gegevens op de telefoon worden gewist.

 5. Nadat je je Pixel opnieuw hebt ingesteld, moet je deze instellen en je back-up installeren als je die hebt.

Een Google Pixel terugzetten naar de fabrieksinstellingen met behulp van de herstelmodus

Als je je Pixel hebt, kun je de fabrieksinstellingen herstellen met behulp van de herstelmodus. Deze modus is rechtstreeks in de telefoon ingebouwd en u hebt er zelfs toegang toe als u het wachtwoord of de pincode van uw telefoon bent vergeten. Als u deze methode gebruikt, wordt de versie van Android hersteld die bij uw telefoon is geleverd. U moet updates handmatig downloaden en installeren, naast het herstellen van uw back-up als u die heeft. Ga als volgt te werk om een ​​Pixel terug te zetten naar de fabrieksinstellingen met behulp van de herstelmodus:

 1. Zet je telefoon uit.

 2. Houd ingedrukt volume verminderen en stroom.

 3. Gebruik de volumeknoppen om te markerenght Herstelmodusen selecteer deze met de aan/uit-knop.

 4. Houd ingedrukt stroomdruk op volume omhoogen laat beide tegelijk los.

 5. Selecteer Wis gegevens/fabrieksinstellingen.

 6. Selecteer Herstel fabrieksinstellingen. Hiermee worden alle gegevens die op uw telefoon zijn opgeslagen permanent gewist.

 7. Wacht tot de reset is voltooid en selecteer Herstart systeem nu.

 8. Uw telefoon wordt opnieuw opgestart en vervolgens kunt u deze instellen of een back-up herstellen als u die heeft.

FAQ

 • Hoe maak ik een screenshot op een Google Pixel?

  Als u een screenshot wilt maken op een Google Pixel als u Android 11 of nieuwer gebruikt, drukt u op de Stroom en Volume verminderen knoppen tegelijk. Het scherm knippert wanneer de schermafbeelding wordt gemaakt. Als u Android 9 of 10 gebruikt, houdt u de . ingedrukt Stroom en kies vervolgens Schermafbeelding.

 • Hoe screen ik een opname op een Google Pixel?

  Om uw scherm op een Google Pixel op te nemen, veegt u twee keer omlaag vanaf de bovenkant van het scherm en selecteert u Schermopname. Mogelijk moet u naar rechts vegen om deze optie te vinden. Als je de optie voor schermopname niet ziet, tik je op Bewerk en sleep Scherm Vermelding in Snelle instellingen.

 • Hoe schakel ik Live Caption op een Google Pixel uit?

  Om uw Google Pixel Live Caption-instellingen te wijzigen, drukt u op de Volume knop en druk vervolgens op Live bijschrift onder de volumeregelaars. Hiermee wordt de functie in- of uitgeschakeld. U kunt het bijschriftvak ook aanraken en vasthouden en het omhoog of omlaag slepen om het te verplaatsen.