Skip to content

Hoe Google u helpt apps te delen met vrienden

28 de juni de 2021
Nearbyshare ac3fd25c3225487c85c614e8c0eb1724

Belangrijkste leerpunten

  • Met de nieuwste update van Near Share kunt u apps delen en gegevens bijwerken met anderen.
  • Als je in de buurt bent van andere Android-telefoons, kun je eenvoudig apps delen, vergelijkbaar met hoe je contacten en andere bestanden deelt.
  • Experts geloven dat Near Share een nieuw tijdperk van het delen van inhoud voor Android-gebruikers zal inluiden, waardoor het gemakkelijker dan ooit wordt om updates te krijgen en apps van vrienden te downloaden.

De nieuwste functie van Google Near Share zal de manier waarop gebruikers apps en gegevens op Android delen volledig veranderen, zeggen experts. Voor het delen van contacten op Android moest je vroeger een aantal verschillende stappen doorlopen, en het idee om apps te delen was niet anders, waarbij vaak systemen van derden nodig waren om dit te doen. Met Near Share konden gebruikers eindelijk naadloos inhoud delen met andere Android-apparaten in de buurt met behulp van draadloze Bluetooth en Wi-Fi. Nu, na meer dan een jaar van ontwikkeling, heeft Google eindelijk de mogelijkheid toegevoegd om apps en updates tussen apparaten te delen. “Met de nieuwe deelfunctie in Google Play kan Google drie dingen doen: de eerste is om bestaand gedrag te stroomlijnen en te beheersen”, vertelde Philip Wride, CEO van Cheesecake Digital, via e-mail aan Lifewire. “ShareIT is uitgegroeid tot bijna 2 miljard gebruikers vanwege de mogelijkheid om app-installaties en inhoud via hun app te delen. Een van de meest gedeelde categorieën in ShareIT zijn mobiele games, dus door deze functie aan Google Play toe te voegen, kan Google de controle terugnemen .”

Offline delen

Een van de grootste voordelen van het gebruik van tools zoals Near Share is de mogelijkheid om inhoud offline en online te delen. Nu Near Share het delen van applicatiegegevens en updates ondersteunt, kunnen meer gebruikers toegang krijgen tot de inhoud die ze willen of nodig hebben zonder zich zorgen te hoeven maken over hoe snel hun data-abonnement is. Voorheen was de enige manier om apps te delen het verzenden van een link naar de Play Store, waarbij de andere persoon het nog steeds zelf moest downloaden. “Het [Nearby Share] kan leiden tot minder browsen op Google Play om nieuwe games te vinden, waarbij gebruikers in plaats daarvan vertrouwen op hun vrienden die apps met hen delen.” Naarmate de wereld – en de verschillende services die we dagelijks gebruiken – steeds meer online zijn, moeten gebruikers vertrouwen op de kracht van het data-abonnement van hun telefoon of hun internettoegang thuis. De ongelukkige waarheid is dat niet iedereen toegang heeft tot breedband met hoge snelheid of zelfs snelle mobiele service, afhankelijk van waar ze wonen.

Als zodanig biedt het een functie die kan Bluetooth gebruiken om gegevens tussen twee apparaten te delen is een welkome vooruitgang voor Android-gebruikers. Deze update dient ook als een tweeledige push voor Google, waardoor ze de controle over het delen van apps terug kunnen krijgen, wat groepen van derden zoals ShareIT hebben gekregen tijdens de afwezigheid van de functie.

Twee mensen die smartphones dicht bij elkaar houden.

“Dit leidt tot analyse en begrip van het gedrag van klanten”, zei Wride, die de redenen uitlegde waarom Google de controle over het delen van apps terug zou willen nemen. “Ze [Google] moeten kunnen zien welke games worden gedeeld en door wie, wat zal zorgen voor een betere targeting op advertenties, berichten en andere diensten.” Met ShareIT met meer dan 500 miljoen maandelijkse actieve gebruikers, is het logisch dat Google een vergelijkbaar aanbod wil aanbieden. functie rechtstreeks in het Android-ecosysteem. Het neemt niet alleen de kans op mogelijke beveiligingsrisico’s weg die kunnen optreden bij toepassingen van derden, maar het is ook een functie die gebruikers hebben gewacht om te krijgen officiële steun voor.

Met het delen van apps kan Google bijhouden hoe goed een app wordt gedeeld, wat kan leiden tot verdere implicaties voor hoe apps later in de Google Play Store worden gerangschikt.

Toenemende implicaties

Google’s introductie van het delen van apps en updates zal echter meer doen dan alleen de hoeveelheid informatie die Google heeft over apps opvullen. Het zou de manier waarop we apps delen volledig kunnen veranderen, zegt Wride. “Het [Nearby Share] kan leiden tot minder browsen op Google Play om nieuwe games te vinden, waarbij gebruikers in plaats daarvan vertrouwen op hun vrienden die apps met hen delen, “schreef Wride. “De grootste impact kan zijn voor nieuwe game-lanceringen, die niet in staat zijn om zichtbaarheid en grip te krijgen tenzij hun spel wordt gedeeld door spelers.” “Dit leidt tot analyse en begrip van klantgedrag. Ze [Google] moeten kunnen zien welke games worden gedeeld en door wie…” Een interessant ding dat experts willen zien, is hoe deze nieuwe functie de downloadrecords van Google beïnvloedt. “Voorheen was een factor die download en acceptatie door gebruikers ondersteunde in staat om het aantal downloads te zien dat een app of game heeft ontvangen en vervolgens de sterbeoordeling”, schreef Wride. “Als game-apps nu worden gedeeld in plaats van gedownload, wordt de effectiviteit van dat sociale bewijs in de Play Store verminderd.”