Skip to content

Hoe GoPro zich richt op supergebruikers

24 de juni de 2021
GettyImages 679160094 b7dd4815d44b4351bc8758c4ee7544ef

Belangrijkste leerpunten

  • Nieuwe functies zijn toegevoegd aan GoPro-camera’s via GoPro Labs.
  • De nieuwe functies omvatten dash cam-mogelijkheden en verbeteringen in bewegingsdetectie, en zijn bedoeld voor meer geavanceerde gebruikers.
  • GoPro blijft een topproduct op de markt.

GoPro heeft vorige week een hele reeks nieuwe functies toegevoegd die sommigen achterstallig hebben genoemd, maar die de gebruikers van de HERO7, HERO8 Black en GoProMax meer opties geven dan ooit tevoren. De update voor GoPro Labs werd vorige week op CES 2021 aangekondigd en is gericht op diegenen die het meeste uit hun camera’s willen halen met functies zoals bewegingstriggers, dashcam-ondersteuning, 360-graden bewegingsdetectie, verbeterde toegang tot livestreaming en meer. “GoPro Labs brengt (voor HERO8 Black-gebruikers) enkele van de functies die zijn getest, zoals ReelSteady GO Optimization, QR-codes voor camerabesturing en meer manieren om je GoPro te personaliseren”, zegt Brack Nelson, marketingmanager van Incrementors SEO Services. in een e-mail naar reddingsdraad.

GoPro Labs bedoeld voor supergebruikers

Nelson zei dat GoPro Labs “superusers” in staat stelt om enkele van de experimentele functies te ervaren die worden uitgevoerd door ’s werelds beste ingenieurs. De update ondersteunt HERO9 Black, HERO8 Black, HERO7 Black en GoPro MAX, wat: reddingsdraad genoemd als een van de beste actiecamera’s die op de markt verkrijgbaar zijn. Fotografen als Sean van der Westhuizen leken enthousiast over de ondersteuning voor oudere versies van de GoPro. Voorheen had alleen de HERO9 Black toegang tot GoPro Labs.

Nelson zei dat hij vindt dat iedereen die GoPro Labs gebruikt een superuser is. “ReelSteady GO (een zelfstandige app voor videostabilisatie voor je GoPro) optimaliseert het rollen in de camera voor correcties voor (hulp bij) stabilisatie”, legde hij uit. “Nieuwe QR-codecontroles hebben functies ingeschakeld, zoals een wektimer voor het op afstand vastleggen van start en meer.” Gebruikers, zoals Chris Jackson, vinden de QR-codes veel nuttiger. Jackson zei op Twitter dat GoPro Labs “supergemakkelijk te gebruiken is dankzij aangepaste QR-codes.”

Nelson voegde eraan toe dat fotografen met de nieuwe updates hun GoPro-ervaring meer dan ooit kunnen aanpassen. Een fotograaf zou bijvoorbeeld een time-lapse van een bouwplaats kunnen maken, maar deze alleen overdag laten opnemen, en er zijn ook een aantal andere gedetailleerde camerabedieningen.

Meer van GoPro

Met de functies die vorige week zijn gelanceerd, kunnen GoPro-klanten “de grenzen van de mogelijkheden van hun camera verleggen”, aldus een persbericht van GoPro. Nelson zei dat enkele van de nieuwe functies, waaronder bewegingsdetectie, timers, instellingen en meer, waren vrijgegeven toen de HERO9 Black in de herfst werd uitgebracht, en meer camerapersonalisatie en veelzijdigheid bieden aan de andere modellen. GoPro Labs is afgelopen mei gelanceerd om enkele van de meer geavanceerde GoPro-gebruikers, de goeroes en superusers, meer functies te geven om mee te spelen op de HERO9.

Persoonlijk perspectief van een fietser op een parcours vastgelegd door een live action camera.

GoPro Labs-technicus David Newman zei in een verklaring dat gebruikers het meest enthousiast zullen zijn over de bewegingsdetectie op HERO9 Black en MAX. “Van experimentatoren en vrijdenkers tot natuurvideografen en FPV [first person view] piloten, stelt GoPro Labs gebruikers in staat om de veelzijdigheid van GoPro-camera’s nog verder te vergroten, “zei hij in de release. “We hebben de bewegingsdetectiemogelijkheden op elkaar afgestemd om alle videomodi van alle camera’s te ondersteunen en verbeteringen aan het gevoeligheidsbereik aangebracht. Dit betekent dat 360-graden bewegingsdetectie wordt ondersteund op MAX, wat enorm zal zijn voor natuurfotografen.” Extra functies zijn onder meer camerabewegingstriggers, waardoor de camera alleen kan opnemen wanneer hij in beweging is; USB-stroomtriggers, die dashcam-mogelijkheden mogelijk maken; bewegingsdetectie verbeteringen, waaronder 360-graden bewegingsdetectie, en single-setting/one-button-modus, die andere cameramodi uitsluit en is ontworpen voor vereenvoudigd gebruik, naast andere nieuwe functies.