Skip to content

Hoe groeps-chatnamen te maken op iPhone en Android

17 de juli de 2021
GettyImages 753288077 5bb0f9b2cff47e00261aa8fc

Wat te weten

 • iOS iMessage-chats: tik bovenaan het gesprek op info. Voer een nieuwe groepsnaam in of tik op Naam veranderen.
 • Opmerking: op een iPhone kunnen alleen groeps-iMessages een benoemde chat hebben, geen MMS- of SMS-groepsberichten.
 • Android: tik in het gesprek op Meer > Groepsdetails. Voer een nieuwe naam in of wijzig de huidige naam.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u uw groepstekstchats een unieke naam kunt geven die elk lid kan zien, zodat u uw chats gemakkelijker van elkaar kunt onderscheiden. De instructies hebben betrekking op iOS- en Android-apparaten.

Een groepschatnaam toevoegen of wijzigen met iOS

Er zijn drie soorten groepsberichten in iOS: groeps-iMessage, groeps-MMS en groeps-sms. De Berichten-app selecteert automatisch het type groepsbericht dat moet worden verzonden op basis van de instellingen, netwerkverbinding en providerplan van u en uw ontvangers. De instructies hier zijn voor het benoemen of hernoemen van een iMessage-groepschat.

 1. Open een iMessage-groepsgesprek en tik vervolgens op de bovenkant van het gesprek.

 2. Druk op Informatie pictogram in de rechterbovenhoek van het scherm.

 3. Voer een groepschatnaam in. U kunt alleen groeps-iMessages een naam geven, geen MMS- of SMS-groepsberichten. Als er een Android-gebruiker in uw groep is, kunnen deelnemers de naam niet wijzigen.

 4. Kraan Gedaan.

 5. De naam van de groepschat wordt bovenaan het tekstgesprek weergegeven. Alle iOS-deelnemers kunnen de ontvangst zien van wie de naam van de groepschat heeft gewijzigd en in wat.

In een groeps-iMessage kan iedereen foto’s, video’s, audioberichten en berichteffecten verzenden en ontvangen; hun locatie delen met de groep; geef de groep een naam; mensen toevoegen aan of verwijderen uit de groep; meldingen dempen; of verlaat de groep.

Namen van groepschats toevoegen of wijzigen op Android

De release van RCS-berichten door Google voor Android-telefoons zorgt voor een verbeterde en meer iMessage-achtige sms-ervaring in het hele Android-ecosysteem, inclusief de mogelijkheid om groepschats een naam te geven, mensen aan groepen toe te voegen of te verwijderen en te zien of mensen in de groep de laatste berichten. Een groepschat een naam geven of hernoemen in de Google Berichten-app:

 1. Ga naar het groepsgesprek.

 2. Kraan Meer > Groepsdetails.

 3. Tik op de groepsnaam en voer de nieuwe naam in.

 4. Kraan OK.

 5. Je groepsgesprek heeft nu een naam die zichtbaar is voor alle deelnemers.

Lees meer over de Google RCS-client voor Android en hoe deze de berichtervaring in het hele Android-ecosysteem wil verbeteren.