Skip to content

Hoe Groove en OneDrive in een muziekstreamingduo te veranderen

27 de juli de 2021
music server 517530218 5b214e311d64040037be3a85

OneDrive is een cloudopslagservice voor Microsoft Windows. Leer hoe u uw muziekcollectie op al uw apparaten kunt streamen met behulp van de Groove-muziekspeler en OneDrive. Microsoft heeft de ondersteuning voor Groove in 2018 stopgezet, maar je kunt het programma nog steeds gebruiken op Windows 10, Android of iOS door de app te sideloaden.

Muziek streamen met Groove en OneDrive

Organiseer voordat u begint uw muziekbestanden in één map. Muziekstreaming instellen met Groove en OneDrive op Windows 10:

 1. Ga naar OneDrive.com en meld u aan bij uw Microsoft-account.

 2. Zoek naar een map met de naam Muziek. Als er een is Muziek map vermeld onder Bestanden, ga verder met stap 8. Druk anders op Windows-toets+E om Windows Verkenner te openen.

 3. Selecteer Een schijf in het linkerdeelvenster van Windows Verkenner.

  OneDrive in Verkenner

 4. Ga naar het tabblad Start, selecteer Nieuwe mapen geef de nieuwe map een naam Muziek.

  Nieuw mappictogram onder Home

 5. Klik met de rechtermuisknop op de Een schijf pictogram (de kleine wolk) in de taakbalk van Windows 10 en selecteer vervolgens Instellingen. Als u het OneDrive-pictogram niet ziet, selecteert u de pijltje omhoog in de taakbalk om meer opties weer te geven.

  OneDrive-instellingen

 6. Selecteer de Rekening tabblad en selecteer vervolgens Kies mappen.

  1627372860 640 Hoe Groove en OneDrive in een muziekstreamingduo te veranderen Mappen kiezen” class=”lazyload” id=”mntl-sc-block-image_1-0-30″ >

 7. Zorg ervoor dat het vak ernaast Muziek is aangevinkt, selecteer dan OK en sluit het OneDrive-instellingenvenster.

  Muziekmap geselecteerd

 8. Open de Muziek map in uw OneDrive en selecteer Uploaden > Map.

  1627372860 972 Hoe Groove en OneDrive in een muziekstreamingduo te veranderen Map” class=”lazyload” id=”mntl-sc-block-image_1-0-38″ >

 9. Kies de map met uw muziekbestanden en selecteer Uploaden. Nadat je muziekcollectie is geüpload naar OneDrive, heb je er toegang toe op al je apparaten.

  Een bestand selecteren om te uploaden

 10. Nadat je muziek is geüpload naar OneDrive, open je Groove. Je muziekcollectie zal het programma vullen en je kunt muziek streamen.

  Open Groove om muziek te streamen vanaf je OneDrive.

Muziek streamen via OneDrive op mobiele apparaten

Als je de mobiele Groove-app hebt, log je in met je Microsoft-account om je muziekcollectie van de cloud naar je mobiele apparaat te streamen. Je kunt met een vergelijkbare opstelling ook muziek streamen vanaf je OneDrive via Spotify of iTunes.

Beperkingen van het gebruik van OneDrive om muziek te streamen

Microsoft beperkt het streamen van muziek tot 50.000 nummers. Je wordt ook beperkt door hoeveel opslagruimte je beschikbaar hebt in OneDrive. Gratis gebruikers hebben 5 GB opslagruimte, maar als u zich abonneert op Microsoft 365, krijgt u 1 TB opslagruimte. Dat is meer dan genoeg ruimte om 50.000 nummers op te slaan, naast je MS Office-bestanden en al het andere dat je nodig hebt.