Skip to content

Hoe hashtag-pagina’s YouTube kunnen verbeteren

23 de juni de 2021
GettyImages 936980924 41996c19cfb4444ebbc8a137d4e19334

Belangrijkste leerpunten

  • Met de nieuwe hashtag-functie van YouTube kunnen kijkers naar inhoud zoeken met behulp van exacte trefwoorden.
  • Het hashtag-systeem heeft nog wat ruimte om te groeien en te verbeteren.
  • Dit nieuwe systeem kan nichekanalen helpen een nieuw publiek van kijkers te vinden.

Hashtags domineren al jaren de wereld van sociale media en YouTube komt eindelijk in actie met nieuwe bestemmingspagina’s die eindelijk het tagging-systeem begrijpen. Het besluit van YouTube om de manier waarop de website zijn hashtag-zoekwoorden gebruikt te veranderen, werd onlangs aangekondigd in een communitypost. In plaats van aanbevelingen te doen voor video’s met de gezochte hashtag naast andere relevante inhoud, tonen hashtag-bestemmingspagina’s nu alleen de video’s die gebruik maken van die specifieke tag. “Onder het oude systeem voegde je gewoon trefwoorden toe, maar ze waren geen garantie dat je video zou worden gevonden, tenzij je opzettelijk een trefwoord verkeerd had gespeld en iemand met dezelfde spelfout naar je onderwerp had laten zoeken”, YouTuber John Bennardo, directeur van De documentaire van twee dollar, vertelde ons in een e-mailinterview. “De [new] hashtag-functie zal inzoomen op de exacte categorie en je meer kans geven om gezien te worden dan alles wat je met trefwoorden had kunnen doen.”

Je publiek vinden

Volgens YouTube wordt er elke minuut meer dan 500 uur aan content geüpload. Als je slechts een van de miljoenen makers van inhoud bent die proberen je weg te vinden op de site voor het delen van video’s, dan kan het moeilijk zijn om je publiek te vinden, vooral voor kanalen zoals Bennardo’s die in een veel kleinere niche vallen.

Een screenshot van de YouTube Hashtag-pagina voor iPhone12.

De YouTube-hashtagpagina voor #iPhone12.

Vanwege de enorme hoeveelheid inhoud die wordt geüpload, is het uiterst belangrijk voor makers om een ​​manier te hebben om jezelf te onderscheiden, of op zijn minst je kansen om te worden uitgekozen, te vergroten. Hoewel hashtags al een tijdje een functie zijn, hebben ze makers nooit een echte kans gegeven om zichzelf naar buiten te brengen – iets waarvan velen hopen dat dit zal veranderen met deze meest recente update. “De mijne is een nichekanaal, dus iedereen die naar video’s zoekt over rekeningen van $ 2, zal ze waarschijnlijk toch vinden”, zei Bennardo in onze e-mail. “Waar ik denk dat de hashtags me kunnen helpen, is in een aantal aanvullende categorieën waarin ik nu kan verschijnen na een meer specifieke zoekopdracht.” Hij vervolgde: “Ik kan woorden als geld, valuta en collectible hashtags gebruiken, om er maar een paar te noemen, en veronderstellen dat mijn video’s vaker zullen verschijnen. Dat zou op zijn beurt kunnen leiden tot meer weergaven en meer abonnees.”

Hoewel sommigen enthousiast zijn over de veranderingen, is de nieuwe functie niet zo eenvoudig als het taggen van je video en het vergeten ervan. YouTube heeft nog steeds een rangschikkingsalgoritme dat als eerste laat zien wat het als de “beste” inhoud onder die tag beschouwt. “De [new] hashtag-functie zal inzoomen op de exacte categorie en je meer kans geven om gezien te worden dan alles wat je had kunnen doen met trefwoorden.” Het goede nieuws is dat dit het filteren van irrelevante inhoud veel gemakkelijker maakt, omdat de bestemmingspagina’s video’s nodig hebben om vermeld de exacte tag waarnaar wordt gezocht. Helaas lijkt het erop dat de bestemmingspagina’s al problemen hebben ondervonden, aangezien ze meestal India-gebaseerde inhoud weergeven tijdens het zoeken. Dit is hoogstwaarschijnlijk een soort bug die in de nabije toekomst zal worden opgelost .

Machinaal leren

Net als veel van de kernervaring van YouTube, spelen de algoritmen ook een belangrijke rol bij het bepalen wie bovenaan de bestemmingspagina’s komt. Dat betekent niet dat makers niets kunnen doen om hun kansen om gezien te worden te vergroten. Sommige YouTube-videomakers zijn zelfs al naar Twitter gegaan om hun succes in het nieuwe systeem te delen. “Even kijken hoe mijn Hashtags het doen… en ik sta bovenaan voor #FacebookAdvice op YouTube”, twitterde @BecsBate, een social media executive. Ze vervolgde: “Welke hashtags gebruikt u? Begrijpt u hoe ze werken?”

Hoewel YouTube mogelijk afhankelijk is van bots om veel van de inhoud op de site te beheren, kunnen makers leren hoe ze hashtags effectief kunnen gebruiken. Voor YouTubers zoals Bennardo betekent dit het vinden van zoekwoorden die voorheen niet relevant zouden zijn en er het beste van te maken. “Ik heb een aantal video’s gemaakt die zich uitstrekken over andere categorieën,” zei Bennardo. “Eén die in me opkomt, is een video waarin ik op eBay $ 2 rekeningen zocht. Met de hashtag-functie kan ik een dergelijke video nu taggen met #eBay en in meer zoekopdrachten verschijnen voor wat over het algemeen niet-gerelateerde inhoud zou zijn. ” Er zitten nog wat knikken in het systeem, maar als ze worden gladgestreken en makers leren hoe ze het in hun voordeel kunnen gebruiken, kan de nieuwe hashtag-functie op YouTube helpen de bekendheid te vergroten en het aantal abonnees te verhogen.