Skip to content

Hoe HEIC naar JPG te converteren in Windows

2 de juli de 2021
how to convert heic files to jpg in windows 4769870 4e735aca2c544361b99b955cfc262195

HEIC, ook bekend als HEIF-bestanden, is een handig formaat, maar soms wil je misschien weten hoe je HEIC naar JPG-bestanden kunt converteren. Dit is wat u moet weten over het converteren van dergelijke afbeeldingen in Windows. Deze instructies zijn alleen van toepassing op Windows 7, Windows 8 en Windows 10. Mac-gebruikers moeten verschillende richtlijnen voor conversie volgen.

Waarom HEIC-bestanden converteren naar JPG

Als HEIC-bestanden beter zijn dan JPG-bestanden, waarom zou u ze dan converteren? Compatibiliteit is hier een groot deel van de reden. Niet alle beeldbewerkingssoftware is compatibel met HEIC-bestanden (inclusief Adobe Photoshop) en het is veel gemakkelijker om JPG-bestanden te manipuleren. Sommige webbrowsers kunnen ook geen HEIC-bestanden bekijken, wat de voorkeur geeft aan traditionele JPG’s. Evenzo spelen oudere besturingssystemen, evenals verschillende zoals Chrome OS, niet goed met HEIC-bestanden. Het is het beste om deze bestanden te kunnen converteren naar iets dat iedereen kan zien en gebruiken. Als u bestanden e-mailt via de iOS Mail-app, worden HEIC-bestanden automatisch geconverteerd naar JPG. Het is vaak de gemakkelijkste manier om het te doen.

Converteer een HEIC-bestand met CopyTrans HEIC voor Windows

CopyTrans HEIC voor Windows is een software-plug-in voor Windows 7, Windows 8 en Windows 10. Het maakt het voor alle drie de versies van Windows gemakkelijk om HEIC- en HEIF-bestanden te bekijken, maar het maakt het ook eenvoudig om ze te converteren.

 1. Ga via uw webbrowser naar https://www.copytrans.net/copytransheic

 2. Selecteer Downloaden.

 3. Installeer het softwarepakket.

 4. Ga na installatie naar een HEIC-bestand dat op uw pc is opgeslagen, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer Converteren naar JPEG met CopyTrans.

  Windows 10-bureaublad met een rechtsgeklikt menu gemarkeerd met de weergave Converteren naar JPEG met CopyTrans

 5. Wacht even tot het bestand klaar is met converteren.

Hoe HEIC naar JPG te converteren met HEIC2JPEG

Een andere vorm van HEIC-converter is HEIC2JPEG. Het is een website, dus u hoeft zich geen zorgen te maken over het installeren van nieuwe software om bestanden te converteren. Hier leest u hoe u het kunt gebruiken. Om veiligheidsredenen wordt u aangeraden het niet te gebruiken voor privé-familiefoto’s. Op de website staat dat het bestanden na een uur verwijdert, maar het uploaden van iets moet altijd voorzichtig gebeuren.

 1. Ga via uw webbrowser naar https://heic2jpeg.com

 2. Selecteer Upload bestandenen kies vervolgens het bestand dat u wilt converteren.

  Heic naar JPEG conversie website

 3. Wacht tot het bestand klaar is met converteren.