Skip to content

Hoe het Android-startscherm te resetten naar de standaardinstellingen

28 de mei de 2023
how to reset the android home screen to default settings 5180071 ccaf6d598dac44df8e0632d828d8f0f3

Wat te weten

 • Tik op met een aangepast opstartprogramma geïnstalleerd Instellingen > Selecteer Standaard Launcher of iets dergelijks om terug te gaan naar uw oorspronkelijke startscherm.
 • Verwijder apps en widgets door uw vinger erop te houden en erop te tikken Verwijderen of Verwijderen.
 • Stel uw achtergrond opnieuw in door een vinger op het startscherm te houden en te tikken Behang.

In dit artikel leert u hoe u uw Android-startscherm kunt resetten naar de standaardinstellingen en hoe u app-pictogrammen, widgets en andere delen van het startscherm kunt verwijderen of resetten. De instructies kunnen enigszins verschillen, afhankelijk van de Launcher die u hebt geïnstalleerd en het geïnstalleerde Android-besturingssysteem, maar ze moeten vergelijkbaar zijn, ongeacht wat u gebruikt.

Hoe u uw oude Android-thema terugkrijgt

Als u verschillende opstartprogramma’s voor uw Android-telefoon hebt geïnstalleerd en uw startscherm totaal anders is dan voorheen, wilt u misschien van tijd tot tijd teruggaan naar de standaardinstellingen. Hier leest u hoe u uw Android-startscherm kunt resetten en uw oude originele Android-thema terug kunt krijgen.

 1. Tik op je Android-telefoon op Instellingen voor uw launcher-thema.

 2. Kraan Selecteer Standaard Launcher. Dit kan anders worden geformuleerd, afhankelijk van het opstartprogramma dat u gebruikt.

 3. Kraan Systeemstarter.

 4. Uw telefoon is nu hersteld naar het startscherm dat u eerst had.

Hoe app-pictogrammen op uw Android te verwijderen

Als uw Android-startscherm rommelig is omdat er te veel app-pictogrammen zijn, kunt u deze ook van uw startscherm verwijderen. Hier is hoe het te doen. Als je dit doet, wordt de betreffende app verwijderd, maar je kunt ze ook naar een map slepen om ze op te ruimen.

 1. Houd op het startscherm van Android uw vinger op de app die u wilt verwijderen.

 2. Kraan Verwijderen.

 3. Kraan Verwijderen om te bevestigen dat u de app wilt verwijderen.

  Stappen vereist om app-pictogrammen op Android te verwijderen

 4. Sleep omringende app-pictogrammen om de opening op uw startscherm te dichten.

Hoe widgets op uw Android te verwijderen of opnieuw in te stellen

Als je veel widgets op je startscherm hebt geïnstalleerd, kan het er nogal rommelig uitzien. Hier leest u hoe u widgets van het scherm kunt verwijderen. Als u widgets wilt toevoegen, kunt u dit doen door uw vinger op het scherm te houden en op widgets te tikken.

 1. Houd uw vinger op de widget die u wilt verwijderen.

 2. Kraan Verwijderen.

  Stappen vereist om widgets op Android te verwijderen/verwijderen

 3. De widget is nu verwijderd.

Hoe u uw Android-startscherm schoner kunt houden

Er zijn een paar verschillende manieren waarop u ervoor kunt zorgen dat u uw Android-startscherm schoon en opgeruimd houdt zonder dat u het regelmatig hoeft te onderhouden. Hier zijn een paar suggesties.

 • Installeer alleen apps die u van plan bent te gebruiken. Met een nieuwe telefoon is het gemakkelijk om veel verschillende apps tegelijk te installeren. Probeer alleen degene te installeren die u gaat gebruiken. Verwijder ze als u ze niet meer gebruikt.
 • Ruim de lay-out op. Werk de lay-out van uw telefoon bij door een vinger op het startscherm te houden en vervolgens op Pictogrammen, Achtergrond of Lay-out te tikken om het uiterlijk aan te passen.
 • Gebruik widgets spaarzaam. Widgets zijn geweldig, maar ze kunnen veel ruimte in beslag nemen. Wees niet bang om ze te verkleinen of het aantal dat u gebruikt te verminderen.
 • Maak mappen. Door mappen voor uw apps te maken, wordt het scherm opgeruimd zonder iets te verwijderen. Het is een handige methode.

FAQ

 • Hoe krijg ik mijn startscherm terug op Android?

  Als je telefoon opent naar het verkeerde scherm, heb je waarschijnlijk naar een andere pagina of het Apps-scherm geveegd. Veeg nogmaals omhoog of omlaag over het Apps scherm of veeg naar links of rechts op een ander Thuis scherm. U kunt ook op de tikken Thuis of Rug knop.

 • Hoe plaats ik een afbeelding op mijn Android-startscherm?

  Houd een leeg gedeelte van het startscherm ingedrukt en selecteer Achtergronden of Achtergrond toevoegen. Selecteer vervolgens de locatie van de foto die u wilt gebruiken, zoals Galerij of Mijn foto’s. Kies vervolgens de afbeelding en tik Klaar.

 • Hoe maak ik een map op mijn Android-startscherm?

  Om een ​​app-map op Android te maken, houdt u een app ingedrukt, sleept u deze naar een andere app en voert u a in naam van de map. U kunt een map van een ander scherm naar het startscherm slepen.

 • Hoe plaats ik een app op mijn Android-startscherm?

  Druk op Apps lade, sleep de app die u wilt gebruiken naar het startscherm en til uw vinger op wanneer de app is waar u hem wilt hebben op het startscherm.