Skip to content

Hoe het op te lossen als de Google Assistent niet werkt

16 de juli de 2021
voice control 2598422 1280 4b129b8142c54ba383e3a8c765c55d84

Android-gebruikers en Google-fans zijn gewend geraakt aan de handige handsfree-functies van Google Assistant. Dus als het niet meer reageert, kan dit frustratie veroorzaken. Als de Google Assistent niet op je commando’s reageert, zijn er enkele eenvoudige oplossingen om de populaire virtuele assistent weer goed te laten werken.

Hey Google is een spraakopdracht voor Google Assistant. Sommige oudere versies van de service gebruiken mogelijk de zin oke Google in plaats daarvan.

Oorzaken voor Google Assistent om niet te werken

Er zijn veel redenen waarom de zin oke Google of Hey Google werkt mogelijk niet wanneer u de Google Assistent probeert te gebruiken. Deze kunnen variëren van een telefoon zonder internetverbinding tot het uitschakelen van de Google Assistent-service op de telefoon. Hieronder staan ​​enkele veelvoorkomende oorzaken voor een storing in de Google Assistent:

 • Telefoon incompatibiliteit.
 • De telefoon is offline.
 • De microfoon werkt niet goed.
 • Andere apps storen.

Problemen met de Google Assistent oplossen

Er zijn verschillende items die u kunt bekijken om problemen met de Google Assistent op te lossen. Als u weet wat u moet controleren, zou u het snel weer moeten kunnen laten werken op uw telefoon. De instructies voor het inschakelen van deze services zijn verschillend op Android en iPhone. Kies het juiste telefoonmodel op de Google Support-pagina voordat u de instructies doorloopt.

 1. Zorg ervoor dat de Google Assistent compatibel is met het apparaat. Het eerste dat u moet bevestigen, vooral als dit de eerste keer is dat u probeert om de gesproken prompt te laten werken met uw telefoon, is of de telefoon voldoet aan de systeemvereisten van de Google Assistent. Controleer ook of de Google Assistent werkt met het telefoonmodel.

 2. Controleer de wifi- of mobiele dataverbinding. Het kan offline zijn of u bevindt zich in een dode zone voor uw mobiele netwerk. Dit betekent niet dat je helemaal geen geluk hebt. Er zijn verschillende dingen die je offline kunt doen met Google Assistent, zelfs als je geen toegang hebt tot wifi of mobiel internet.

 3. Controleer de microfoon. Het is mogelijk uitgeschakeld of werkt niet goed. Er zijn een paar opties om de microfoon te testen:

  • Gebruik Skype Echo/Sound-testservices om de microfoon te testen.
  • Installeer de Phone Check-app vanuit Google Play en voer microfooncontroles uit.
  • Gebruik de Google Support Hangouts-stappen voor het oplossen van audioproblemen.
 4. Zorg ervoor dat Spraak- en audioactiviteit is ingeschakeld. Deze functies zijn nodig voor de Google Assistent om instructies te horen en erop te reageren.

 5. Controleer de taalinstellingen. Het kan zijn dat je bij het instellen van de Google Assistent de verkeerde taal hebt geselecteerd. Als u een andere taal dan Engels gebruikt, volgt u de instructies van Google voor het bijwerken van het Android-taalpakket. Als je problemen hebt met het wijzigen van de taal, zijn er stappen die je kunt volgen om een ​​update van de Google Assistent-taal te forceren.

 6. Stel Google Assistent opnieuw in. Het kan zijn dat het initiële installatieproces is beschadigd of onderbroken. Helemaal opnieuw beginnen kan het probleem oplossen.

 7. Installeer Google Assistent opnieuw. Als de app niet reageert, is deze mogelijk beschadigd. Installeer de Google Assistent opnieuw om het probleem op te lossen.

 8. Schakel apps uit of verwijder ze op Android of iOS. Sommige van deze apps kunnen de Google Assistent verstoren. Als u dergelijke apps op uw telefoon hebt geïnstalleerd, schakelt u de apps uit of verwijdert u ze om te zien of de problemen hiermee zijn opgelost. Van de volgende apps is bekend dat ze problemen veroorzaken met de Google Assistent:

  • Samsung-stem (S-stem)
  • Bixby
  • KingRoot
  • Applicatie vergrendeling
 9. Stem Match opnieuw trainen. Het kan zijn dat de Google Assistent je stem niet meer herkent. Train het apparaat opnieuw om uw stem beter te herkennen.

 10. Raadpleeg de Google Assistent Help of neem contact op met de klantenondersteuning van Google. Als al het andere faalt, probeer dan de klantenserviceroute voor extra hulp bij het oplossen van het probleem.