Skip to content

Hoe het Outlook-lint te gebruiken

21 de mei de 2023
outlook 2016 ribbon 59760be26f53ba00109c3e9d

Wat te weten

 • Thuis tabblad op het lint: e-mails verzenden en ontvangen en waar de meeste activiteit in Outlook plaatsvindt.
 • Bestand tabblad: Outlook-opties wijzigen en e-mails, agenda’s en takenlijsten afdrukken.
 • Verzenden/ontvangen tabblad: Verzend en ontvang e-mails en beheer downloads of servergedrag.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u het Outlook-lint gebruikt om e-mails te openen, af te drukken en op te slaan in Outlook voor Microsoft 365, Outlook 2019, Outlook 2016 en Outlook 2013.

Het tabblad Start op het lint

Wanneer u Outlook opent, geeft het programma automatisch het Home tabblad van het lint. Hier verstuurt en ontvangt u e-mails en vindt de meeste activiteit in Outlook plaats. De opdrachtknoppen op het tabblad Home zijn gerangschikt in groepen. Dit vind je in elke groep:

 1. De nieuwe groep: Selecteer nieuwe e-mail om een ​​nieuw bericht te maken. Selecteer Nieuwe items om een ​​lijst met opties weer te geven om afspraken, taken, en meer.

 2. De groep Verwijderen: Selecteer Verwijderen om een ​​geselecteerd e-mailbericht te verwijderen. Selecteer Negeren, Opruimenof Rommel om te bepalen hoe e-mail wordt behandeld wanneer deze wordt ontvangen.

  De groep Verwijderen in Outlook.

 3. De Reageergroep: Gebruik deze opdracht om Antwoord, Allen beantwoordenof Vooruit berichten. U kunt ook vergaderingen instellen en toegang krijgen tot meer manieren om te reageren.

  De Reageren-groep in Outlook.

 4. De Quick Steps-groep: Gebruik de opdrachten in deze groep om een ​​bericht naar een map te verplaatsen, een bericht te beantwoorden of een bericht te verwijderen. Er zijn ook andere snelle opdrachten, zoals Verplaats naar, Team-e-mail, Naar Beheerder, KlaarEn Maak nieuw. Om aanvullende opdrachten te vinden, selecteert u Snelle stappen beheren (de pijl in de rechterbenedenhoek van de groep).

  De Quick Steps-groep in Outlook.

 5. De Beweeggroep: Vind opties om berichten te verplaatsen, regels te maken of toegang te krijgen tot OneNote.

  De groep Verplaatsen in Outlook.

 6. De Tags-groep: Gebruik de opdrachten in deze groep om berichten als gelezen of ongelezen te markeren, berichten te categoriseren of een markering voor follow-up toe te voegen.

  De groep Tags in Outlook.

 7. De groep Zoeken: gebruik deze opdrachten om een ​​contactpersoon te zoeken, uw adresboek te openen of e-mail te filteren.

  De groep Zoeken in Outlook.

Zoek andere opdrachten

Naast het tabblad Start van het lint zijn er verschillende andere tabbladen. Elk van deze tabbladen bevat opdrachten die zijn gekoppeld aan de tabbladnaam. Er zijn vier andere tabbladen dan het tabblad Start:

 1. Het tabblad Bestand: bevat opdrachten om uw opties voor Outlook te wijzigen en af ​​te drukken e-mailberichten, agenda’s en takenlijsten.

  Het tabblad Bestand in Outlook.

 2. Het tabblad Verzenden/ontvangen: bevat opdrachten voor het verzenden en ontvangen van e-mail. Er zijn ook opdrachten om downloads en het gedrag van de e-mailserver te beheren.

  Het tabblad Verzenden/ontvangen in Outlook.

 3. Het tabblad Map: Bevat opdrachten om e-mailmappen en eigenschappen te beheren.

  Het tabblad Map in Outlook.

 4. Het tabblad Weergave: Gebruik deze opdrachten om de Outlook-lay-out voor conversaties, het berichtvoorbeeld, het leesvenster, het takenvenster en het personenvenster te wijzigen.

  Het tabblad Weergave in Outlook.

Het Outlook-lint

Het Outlook-lint is een verzameling werkbalken met verschillende tabbladen die opdrachten bevatten voor veelgebruikte taken. Het lint past zich aan op basis van wat u doet in Outlook. Als u bijvoorbeeld met e-mailbijlagen werkt, wordt het tabblad Bijlage weergegeven. Nadat u een bijlage hebt verzonden of gedownload en naar een andere e-mail bent gegaan, verdwijnt het tabblad Bijlage omdat het niet langer nodig is.

Verander het uiterlijk van het lint

Als het lint te veel ruimte inneemt en u meer van het Outlook-berichtengebied wilt zien, vouwt u het lint samen. Selecteer Wissel van lint (dit is de pijl in de rechterbenedenhoek van het lint) om het lint samen te vouwen of uit te vouwen. Wanneer het lint is samengevouwen in Outlook 2019 en Outlook voor Microsoft 365, worden de opdrachten die u het meest gebruikt voor elk tabblad weergegeven. In eerdere versies van Outlook worden alleen de tabbladnamen weergegeven.