Skip to content

Hoe het Roku-kanaal te bekijken zonder een Roku-apparaat?

24 de juni de 2021
how to watch the roku channel without a roku device hero 9d9df069adb942b4926fc9b4709c14ee

Wat te weten

  • Je kunt films en tv-programma’s (inclusief live tv) streamen op de website van The Roku Channel zonder een account aan te maken.
  • Je kunt het Roku-kanaal ook bekijken op Android- en iOS-apparaten met behulp van de mobiele app.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u het Roku-kanaal kunt bekijken op het web en in de mobiele app.

Hoe het Roku-kanaal te bekijken met de webspeler

Roku biedt een eigen streamingkanaal met een breed scala aan gratis televisie, films en sport, en premium content voor abonnees.

  1. Open het Roku-kanaal in een webbrowser. Hiermee heb je toegang tot een brede selectie aan tv-programma’s en films.

  2. Open de live tv-pagina van het Roku-kanaal in een webbrowser. Deze pagina is gewijd aan Roku’s line-up van live-tv, waaronder nieuws, sport en andere programma’s. Roku scheidt de gewone streaming-programmering van de live tv-programmering op internet, dus u wilt beide pagina’s een bladwijzer maken zodat u ze later kunt doorbladeren.

  3. Als er een venster verschijnt waarin u wordt gevraagd om u aan te melden, klikt u op ik doe het later en het zal je niet meer vragen.

Hoe het Roku-kanaal te bekijken met de mobiele apps

Roku ondersteunt Android en iOS. Alle inhoud wordt echter gecombineerd in de mobiele apps; u kunt schakelen tussen gewone gratis inhoud, premium abonnementsdiensten en live-tv.

Downloaden voor:

  1. Open de mobiele Roku-app.

  2. Gebruik de tabbladen onderaan om te navigeren tussen gratis, premium en live tv-programma’s.

    De Roku Channel iPhone-app.

Wat is inbegrepen op het Roku-kanaal

Je kunt het Roku-kanaal natuurlijk vanaf elk Roku-apparaat of Roku Smart TV streamen, naast het bekijken vanaf een webbrowser of mobiel apparaat. Roku biedt een verrassend grote bibliotheek met inhoud op het Roku-kanaal, en het meeste is gratis, of je nu een Roku-apparaat hebt of niet. Het kanaal bevat gratis televisieprogramma’s en een wisselende selectie van gratis speelfilms. Er is ook een beperkte selectie van live tv en live sport. Deze shows worden gestreamd terwijl ze worden uitgezonden, en je hebt niet de mogelijkheid om het afspelen te regelen of deze vanaf het begin opnieuw te starten. Helaas bevat Roku geen uitgebreide categoriegids, dus u bent beperkt tot het scannen van de categorieën die worden vermeld op de startpagina van de website of de startpagina van de app. Er zijn in totaal meer dan 40 categorieën, waaronder: Avontuur, Fantasie, Familienacht, Mysteries, Drama, Komedie en meer. U kunt zich ook abonneren op premiumkanalen. Roku stelt streamingkanalen beschikbaar zoals Starz, Showtime, HBO, Sundance Now en het wetenschappelijke documentaireplatform CuriosityStream.