Skip to content

Hoe het standaardlettertype en de standaardgrootte in Outlook te wijzigen

6 de maart de 2023
change default font and size outlook 1173776 b28bb471ee2040239a32a7e7b812fa06

Wat te weten

 • Outlook 2010 en later: Bestand > Opties > Mail > Briefpapier en lettertypen > Lettertype > wijzigingen aanbrengen.
 • Vooruitzichten 2007 en 2003: Hulpmiddelen > Opties > E-mail formaat > Briefpapier en lettertypen > Lettertype > wijzigingen aanbrengen.
 • Outlook. com: Instellingen > Bekijk alle Outlook-instellingen > Mail > Opstellen en beantwoorden > lettertype kiezen.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u het standaardlettertype van Microsoft Outlook kunt wijzigen voor het opstellen en lezen van berichten. U kunt het standaardlettertype wijzigen in alles wat u maar wilt; u wordt alleen beperkt door de lettertypen die op uw systeem zijn geïnstalleerd.

Lettertypen wijzigen in Outlook 2019, 2016, 2013, 2010 en Outlook voor Microsoft 365

Volg deze stappen om het standaardlettertype in de desktopversie van Outlook te wijzigen. Als u in Outlook 2010 werkt, zien uw schermen er anders uit, maar zijn de menuopties, locaties en functionaliteit hetzelfde.

 1. Ga naar de Bestand > Opties menu.

 2. Selecteer de Mail categorie aan de linkerkant.

 3. Selecteer Briefpapier en lettertypen.

  Knop Briefpapier en lettertypen in Outlook-opties

 4. Selecteer Lettertype onder elk van de secties die u wilt wijzigen:

  • Nieuwe mailberichten verandert het standaardlettertype in e-mails.
  • Berichten beantwoorden of doorsturen verandert het gebruikte lettertype wanneer u een e-mail beantwoordt of doorstuurt.
  • Opstellen en lezen van platte tekstberichten verandert hoe platte tekstberichten alleen voor u verschijnen; platte tekstberichten die naar anderen worden verzonden, blijven in platte tekst voor de ontvangers.

  Als je al een thema of briefpapier hebt ingesteld, kun je kiezen Thema en dan de (Geen thema) optie om het uit te schakelen.

  Lettertypeknop in Outlook-opties

 5. Kies uw favoriete lettertype, stijl, grootte, kleur en effect.

  Venster voor het selecteren van lettertypen in Outlook

 6. Selecteer OK een keer om te eindigen en dan nog twee keer om uit te sluiten Handtekeningen en briefpapier venster en de opties van Outlook.

  OK-knop om lettertypewijzigingen in Outlook te bevestigen

  Een persoon die lettertype-opties wijzigt op een laptop

  Wijzig lettertypen in Outlook 2007 en 2003

  Het wijzigen van standaardlettertypen in Outlook 2007 en 2003 is een vergelijkbaar proces. De onderstaande schermafbeeldingen zijn voor Outlook 2007 en eventuele verschillen in Outlook 2003 zullen worden vermeld.

 7. Ga in de Hulpmiddelen > Opties menu.

  Menuselecties voor Hulpmiddelen en Opties in Outlook 2007

 8. Selecteer de E-mail formaat tabblad.

  Tabblad Opties en E-mailindeling in Outlook 2007

 9. Selecteer Briefpapier en lettertypen. Gebruikers van Outlook 2003 moeten op drukken lettertypen.

  Optiescherm Briefpapier en lettertypen in Outlook 2007

 10. Selecteer Lettertype onder Nieuwe mailberichten, Berichten beantwoorden of doorsturenEn Opstellen en lezen van platte tekstberichten om de gewenste lettertypestijlen, -groottes en -kleuren te kiezen. Selecteer in Outlook 2003 Kies Lettertype voor Bij het opstellen van een nieuw bericht, Bij beantwoorden en doorsturenEn Bij het opstellen en lezen van platte tekst.

  Lettertypeselectiescherm in Outlook 2007

 11. Selecteer OK. In Outlook 2003: Als briefpapier als standaard is ingesteld onder Gebruik dit briefpapier standaard, kan het daarin opgegeven lettertype het lettertype dat u zojuist hebt gekozen, overschrijven. U kunt het briefpapier aanpassen om uw favoriete lettertype op te nemen of Outlook zo instellen dat lettertypen die in het briefpapier zijn opgegeven, helemaal worden genegeerd.

 12. Selecteer OK om het menu Opties te sluiten. Als u een standaardkleur instelt voor antwoorden en doorgestuurde e-mails, maar Outlook weigert deze te gebruiken, probeer dan een standaardhandtekening in Outlook in te stellen.

 13. Uw standaardlettertypefuncties moeten nu permanent worden gewijzigd.

Wijzig het standaardlettertype voor het nieuwe bericht op Outlook.com

U kunt uw uitgaande berichtlettertypen op Outlook.com wijzigen door deze stappen te volgen. Helaas kunt u het standaardlettertype voor berichten die op Outlook.com worden weergegeven, niet wijzigen zoals u dat kunt in de softwareversies van Outlook.

 1. Selecteer Instellingen > Bekijk alle Outlook-instellingen.

  Snel instellingenmenu in Outlook.com

 2. Selecteer Mail > Opstellen en beantwoorden.

  Opstellen en beantwoorden menu in Outlook.com

 3. Onder Bericht formaatselecteer de dropdownmenu voor lettertypen en kies het nieuwe standaardlettertype dat u wilt gebruiken. U kunt ook de standaardinstelling wijzigen lettertypegrootte; set vet, cursief en onderstreept voor tekst; en kies je standaard lettertype kleur.

  Vervolgkeuzelijst voor lettertypeselectie en keuzes in Outlook.com

 4. Wanneer u uw lettertypekeuzes hebt ingesteld, selecteert u Redden.

  Knop Opslaan voor het opslaan van lettertypekeuzes in Outlook.com

 5. Nieuwe berichten die op Outlook.com zijn opgesteld, gebruiken nu de door u gekozen standaardlettertypekeuzes.

Als u de lettertype-opties voor slechts één bericht wilt wijzigen, kunt u dit doen tijdens het opstellen van de e-mail. Onderaan het venster waarin u het bericht schrijft, vindt u veel opties om het uiterlijk van uw tekst te wijzigen. Deze instellingen zijn alleen van toepassing op deze e-mail.

FAQ

 • Hoe verander ik de handtekening in Outlook?

  Om uw handtekening in Outlook te wijzigen, gaat u naar Bestand > Opties > Mail > Handtekeningen > Handtekeningen en briefpapier. Wijzig uw handtekening of selecteer Nieuw om een ​​nieuwe handtekening te maken. Ga in Outlook mobiel naar Instellingen > Handtekening en maak of wijzig uw handtekening.

 • Hoe wijzig ik mijn wachtwoord in Outlook?

  Om uw Outlook-wachtwoord in Windows te wijzigen, gaat u naar Bestand > Account instellingen > Account instellingenkies het account > Wijziging. Voer een in nieuw paswoord. Ga op een Mac naar Hulpmiddelen > rekeningenkies een account en voer een in nieuw paswoord.

 • Hoe wijzig ik de tijdzone in Outlook?

  Ga naar om de tijdzone in de Outlook-desktop te wijzigen Bestand > Opties > Kalender > Tijdzones en selecteer de tijdzone die u wilt gebruiken. Ga in Outlook.com naar Instellingen > Bekijk alle Outlook-instellingen > Algemene categorie > Taal en tijd. Selecteer de Huidige tijdzone vervolgkeuzelijst en kies een nieuwe tijdzone.