Skip to content

Hoe het te repareren wanneer Alexa geen verbinding maakt met wifi

19 de juli de 2021
alexa wont connect to wifi 4175141 15e995d16a794e76ade3bd9b90d93e4c

Het is niet altijd duidelijk waarom Alexa geen verbinding maakt met wifi. Soms heeft de router of modem een ​​herstart nodig; andere keren wordt het wifi-signaal geblokkeerd door een fysiek object. Deze tips voor het oplossen van problemen kunnen u helpen uw Echo Dot- of Alexa-apparaten weer online te krijgen en uw opdrachten uit te voeren.

Hoe het te repareren wanneer Alexa geen verbinding maakt met internet

Volg deze stappen indien nodig om Alexa weer aan de gang te krijgen.

  1. Controleer uw internetverbinding om er zeker van te zijn dat deze goed werkt. Als je geen verbinding kunt maken met internet, kan Alexa haar werk niet doen. Als dat in orde is, kan het probleem in uw hardware zitten.

  2. Herstart handmatig zowel de modem als de draadloze router, wacht vijf minuten en verbind Alexa vervolgens met wifi. Verbindingsproblemen kunnen soms worden veroorzaakt door netwerkhardware in plaats van door de apparaten die verbinding maken met het netwerk.

  3. Start het Alexa-apparaat opnieuw op. Schakel het Echo- of Alexa-apparaat uit of ontkoppel het, schakel het weer in en maak opnieuw verbinding met wifi. Soms kan dit soort fysieke herstart van een Alexa-apparaat het probleem oplossen.

  4. Controleer of het wifi-wachtwoord correct is. Als de hardware goed werkt, zoek dan een ander apparaat op je wifi-netwerk, koppel het los en sluit het opnieuw aan met hetzelfde wachtwoord dat je gebruikt om Alexa te verbinden. Als het andere apparaat het wifi-netwerk herkent maar geen verbinding kan maken met hetzelfde wachtwoord, is het wachtwoord dat je voor je Alexa-apparaat gebruikt waarschijnlijk onjuist. Dit is een veelvoorkomend probleem omdat wifi-apparaten niet aangeven waarom ze geen verbinding kunnen maken met een netwerk.

  5. Zoek naar blokkades in uw netwerk en plaats uw apparaat dichter bij de draadloze router. Wi-Fi-signalen kunnen geen lange afstanden afleggen zonder te verslechteren. Het kan zijn dat je Alexa-apparaat geen verbinding kan maken met een wifi-netwerk omdat het gewoon buiten bereik is. Kijk of het probleem hiermee is opgelost. Nadat u uw apparaat hebt verplaatst, moet u het mogelijk opnieuw met het netwerk verbinden.

  6. Controleer op mogelijke interferentie. Zorg ervoor dat er geen fysieke barrières zijn tussen je router en het Alexa-apparaat; dingen zoals bakstenen muren, betonnen muren en versterkte deuren kunnen wifi-signalen blokkeren. Verwijder of schakel ook apparaten uit die het signaal kunnen verstoren, zoals FM-radio’s of babyfoons.

  7. Reset het Alexa-apparaat naar de fabrieksinstellingen. Als al het andere faalt, kan het resetten van het apparaat naar de fabrieksinstellingen soms wifi-problemen oplossen. De instructies voor het resetten van een Amazon Echo-apparaat zijn afhankelijk van de generatie van het apparaat. Echo Dots van de derde generatie hebben een stoffen luidspreker die om de zijkanten van het apparaat is gewikkeld met vier bedieningsknoppen bovenop. Dots van de tweede generatie hebben een niet-stoffen luidspreker en vier bedieningsknoppen aan de bovenkant van het apparaat. Dots van de eerste generatie hebben slechts twee knoppen aan de bovenkant. Echo’s van de tweede generatie hebben een stoffen luidspreker die om de zijkanten van het apparaat is gewikkeld. Echo’s van de eerste generatie niet. Volg de instructies van Amazon om andere Amazon Echo-apparaten te resetten (zoals de Echo Sub of Echo Plus).

  8. Neem contact op met technische ondersteuning. Als je geen verbinding kunt maken met je Alexa-apparaat nadat je alle bovenstaande instructies hebt uitgevoerd, neem dan contact op met Amazon of je internetprovider.