Skip to content

Hoe het te repareren wanneer Alexa ‘op dit moment problemen heeft met begrijpen’

9 de augustus de 2021
GettyImages 926379114 5c537ee846e0fb0001c07a92

Alexa is de digitale spraakassistent van Amazon, die kan worden gebruikt met Amazon-apparaten, waaronder de Amazon-lijn van Echo-producten. Alexa kan vragen beantwoorden, u verkeers- of weersinformatie geven, nieuwsberichten afspelen, telefoongesprekken starten, muziek afspelen, uw boodschappenlijst beheren, artikelen kopen bij Amazon en meer. Hoewel het betrouwbaar is, doen zich soms problemen voor met Alexa en horen gebruikers het bericht: “Sorry, ik begrijp je momenteel niet goed. Probeer het later nog eens.” Dit is wat er achter dit probleem zit en hoe je het kunt oplossen en Alexa weer aan het werk kunt krijgen. Deze stappen voor probleemoplossing zijn van toepassing op Alexa die wordt gebruikt met Amazon-producten, zoals de Echo, Echo Dot, Echo Show, Echo Flex, Echo Auto, Echo Studio en meer.

Oorzaken van Alexa die fouten niet begrijpt

De fout ‘Ik begrijp je niet’ treedt op wanneer een Amazon Echo-apparaat problemen heeft om contact op te nemen met de Amazon-servers om te helpen ontcijferen en begrijpen wat je zegt. Het kan zijn dat u de draadloze verbinding bent kwijtgeraakt of dat uw internetservice niet beschikbaar is. Er kan zelfs een probleem zijn aan het einde van Amazon. Wat de reden ook is, er zijn enkele eenvoudige stappen voor probleemoplossing om te proberen het probleem op te lossen.

Hoe te repareren ‘Alexa begrijpt je nu niet’

Probeer deze stappen voor probleemoplossing in de aangegeven volgorde om uw probleem te beperken en Alexa weer te laten luisteren.

  1. Start het Alexa-apparaat opnieuw op. Een eenvoudige herstart is een beproefde methode voor het oplossen van technische problemen. Het opnieuw opstarten van het Echo-apparaat is misschien alles wat u hoeft te doen.

  2. Controleer de internetverbinding. Ligt je internet eruit? Als dat zo is, kan Alexa niet werken. Kijk of je internet in de lucht is. Als dit niet het geval is, onderneem dan stappen om uw internetverbinding te herstellen.

  3. Controleer de wifi-verbinding. Echo-apparaten maken verbinding met dual-band wifi-netwerken (2,4 GHz/5 GHz) die de 802.11a/b/g/n-standaard gebruiken. Als wifi niet beschikbaar is, reset het dan en kijk of Alexa daardoor weer werkt.

  4. Zorg ervoor dat het Alexa-apparaat zich binnen wifi-bereik bevindt. Je wifi is mogelijk beschikbaar en het internet streamt misschien, maar dat helpt niet als je Alexa-apparaat te ver weg is. Plaats het dichter bij de router.

  5. Reset het Alexa-apparaat naar de fabrieksinstellingen. Uw Echo heeft mogelijk een softwareprobleem dat hij niet zelf kan oplossen. Door het Alexa-apparaat terug te zetten naar de fabrieksinstellingen, kan het probleem worden opgelost.

  6. Kijk of het probleem bij Amazon ligt. Het probleem ligt mogelijk aan de kant van Amazon. Neem contact op met Amazon-ondersteuning om te zien of het bedrijf problemen ondervindt. Of bezoek DownDetctor om te zien of er Amazon-storingen zijn.

  7. Bezoek de Amazon Alexa-helppagina. Amazon biedt een schat aan informatie over het oplossen van problemen met Alexa, samen met chathulp en forums. Wellicht kunt u daar uw antwoord vinden.