Skip to content

Hoe het te repareren wanneer de Alexa-app zegt dat de echo offline is

18 de juli de 2021
alexa app down 4685517 954abacb8abf486da5f96fb95f63fa62

Alexa is de slimme digitale assistent van Amazon. Wanneer u Alexa gebruikt om een ​​Echo slimme luidspreker te bedienen, vertellen uw spraakopdrachten de Echo om muziek af te spelen, het weer te controleren, vragen te beantwoorden, nieuws te brengen, sportuitslagen te delen, andere slimme apparaten te bedienen en meer. Hoewel Alexa en Echo goed samenwerken, geeft Alexa soms aan dat het Echo-apparaat offline is. Dit probleem kan meestal snel en gemakkelijk worden opgelost met een beetje probleemoplossing. Deze stappen voor probleemoplossing zijn van toepassing op Alexa-compatibele Echo-apparaten, waaronder de Echo Dot, Echo, Echo Plus, Echo Studio en Echo Show.

Oorzaken van Alexa die zegt dat de echo offline is

Er zijn verschillende redenen waarom een ​​Echo-apparaat offline kan verschijnen en niet kan reageren op Alexa. De Alexa-app op uw smartphone of Echo-apparaat is mogelijk verouderd, of de Echo is mogelijk niet op stroom aangesloten. De wifi is mogelijk vlekkerig of defect, of de Echo bevindt zich mogelijk te ver van de router. Wat de oorzaak ook is, enkele eenvoudige stappen voor probleemoplossing moeten Alexa en het Echo-apparaat weer synchroon laten lopen.

Hoe het te repareren wanneer Alexa zegt dat de echo offline is?

Probeer deze stappen voor probleemoplossing in de volgorde die hier wordt weergegeven, variërend van eenvoudige oplossingen tot meer gecompliceerde probleemoplossing.

 1. Zorg ervoor dat het Echo-apparaat is aangesloten. Controleer of het stopcontact stroom heeft en zorg er vervolgens voor dat de Echo correct is aangesloten met behulp van de originele voedingsadapter. Een rode lichtring op een Echo geeft aan dat deze stroom heeft. Als er geen lichten zijn, verplaats de Echo dan naar een ander stopcontact en probeer het opnieuw.

 2. Start het Echo-apparaat opnieuw op. Deze eenvoudige stap voor het oplossen van problemen werkt vaak voor veel digitale storingen in de technische wereld. Start het Alexa-apparaat opnieuw op en kijk of dit het probleem oplost.

 3. Plaats de Echo dichter bij de router. Soms werkt een Echo prima, maar deze wordt als offline weergegeven in de Alexa-app vanwege een zwakke verbinding tussen de Echo en de modem of router. Door de Echo dichter bij de modem of router te plaatsen, wordt het wifi-signaal versterkt. Verplaats alle elektronische apparaten die tussen de Echo en de modem staan, zoals tv’s, radio’s en magnetrons. Deze apparaten kunnen het signaal verstoren.

 4. Controleer de wifi-verbinding. Als de wifi uitvalt, verschijnt de Echo offline. Controleer of de router werkt en of de lampjes op het display groen zijn. Als er een rood lampje brandt, is er een probleem met de router. Start de modem opnieuw op en start de router opnieuw op om de wifi weer aan de praat te krijgen. Als u een wifi-probleem oplost, schakelt u de Echo uit en vervolgens weer in. Het apparaat moet opnieuw verbinding maken met het wifi-netwerk en als online in de Alexa-app verschijnen.

 5. Zorg ervoor dat uw smartphone en Echo zich op hetzelfde wifi-netwerk bevinden. Als uw smartphone en Alexa-app zich op verschillende Wi-Fi-netwerken bevinden, kan de Echo niet reageren. Zorg ervoor dat beide zich op hetzelfde netwerk bevinden.

 6. Update de softwareversie op de Echo. Hoewel een Echo automatisch updates zou moeten ontvangen, kan een verouderde softwareversie het offline probleem veroorzaken. Controleer de softwareversie van het Echo-apparaat en werk deze indien nodig bij. Om Alexa handmatig bij te werken op een Echo, zeg: Controleren op software-updates.

 7. Start de Alexa-app opnieuw op je telefoon. Een eenvoudige softwarefout kan het probleem zijn. Start de Alexa-app opnieuw vanuit het menu Instellingen en start de app opnieuw. Kijk of dit het offline probleem oplost.

 8. Update de Alexa-app op je iPhone of Android. Als het opnieuw opstarten en opnieuw starten van de app niet werkte, update dan de app. Ga naar de iTunes App Store of Google Play en kijk of er een bijgewerkte versie beschikbaar is. Nadat u de app heeft bijgewerkt, controleert u of dit de offline problemen oplost.

 9. Verwijder de app en installeer deze opnieuw. Als het opnieuw opstarten en updaten van de Alexa-app niet heeft geholpen, verwijder dan de Alexa-app op je iPhone of Android-apparaat. Installeer vervolgens de Alexa-app opnieuw vanuit de iTunes App Store of Google Play.

 10. Werk de wifi-netwerkinformatie bij. Een andere boosdoener voor een Echo die als offline wordt weergegeven in de Alexa-app, is dat je onlangs de naam of het wachtwoord van je wifi-netwerk hebt gewijzigd, bijvoorbeeld als je bent verhuisd. Werk deze informatie bij en kijk of dit het probleem oplost.

 11. Deregistreer het Echo-apparaat. Wanneer u een Echo-apparaat bestelt, wordt het geregistreerd op uw Amazon-account voordat het naar u wordt verzonden. Als het niet wordt weergegeven in de Alexa-app, meld je je af en registreer je het apparaat opnieuw. Als je de Echo tweedehands hebt gekocht en de vorige eigenaar heeft hem niet uitgeschreven uit zijn Amazon-account, neem dan contact op met Amazon-ondersteuning en vraag hem om de registratie ongedaan te maken.

 12. Reset de Echo naar de fabrieksinstellingen. Wanneer al het andere faalt en de Alexa-app het Echo-apparaat nog steeds niet als online laat zien, reset de Echo dan naar de oorspronkelijke instellingen. Als u deze optie kiest, registreer deze dan bij uw Amazon-account en voer de apparaatinstellingen opnieuw in de Alexa-app in om deze te gebruiken. U kunt dit proces uitvoeren vanuit de Alexa-app of rechtstreeks op het apparaat.

 13. Neem contact op met de helpbronnen van Amazon’s Alexa-apparaten. Als je het probleem nog steeds niet kunt oplossen, heeft Amazon een schat aan bronnen voor probleemoplossing, waaronder een doorzoekbare kennisbank en een communityforum.