Skip to content

Hoe het te repareren wanneer de externe schijf niet wordt weergegeven op Mac

3 de juli de 2021
ExternalDrive 2bcc8b09cce24b9bb48daf99726897ca

Het toevoegen van meer opslagruimte aan een Mac kan een aardige cent kosten, dus veel mensen wenden zich tot de meer kosteneffectieve oplossing: een externe harde schijf. Er doen zich echter problemen voor wanneer uw externe schijf niet wordt weergegeven op uw Mac. Meestal verschijnt de schijf binnen enkele seconden nadat deze op de USB-poort is aangesloten in uw lijst met apparaten. Als dit niet het geval is, kunt u het probleem als volgt oplossen en uw externe schijf laten verschijnen.

Waarom herkent uw Mac een externe harde schijf niet?

Er zijn verschillende redenen waarom een ​​externe schijf mogelijk niet op uw Mac verschijnt, en de meeste zijn niet catastrofaal. Een van de eenvoudigste verklaringen is dat de USB-kabel niet goed is aangesloten op je Mac, de schijf of beide. Een andere reden kan zijn dat de USB-poort die u gebruikt niet langer functioneel is. Mogelijk hebt u ook een defecte USB-kabel. In sommige gevallen kan het probleem worden opgelost met niets meer dan een snelle herstart van het systeem. U kunt echter ook een defecte externe schijf hebben, een probleem waarvoor waarschijnlijk de harde schijf moet worden vervangen.

Hoe een externe schijf te repareren die niet wordt weergegeven op Mac

Als je een externe schijf op je Mac-computer hebt aangesloten en deze niet als een beschikbare optie wordt weergegeven, zijn er een paar dingen die je kunt proberen om de schijf zichtbaar te maken en er toegang toe te krijgen.

  1. Reset uw NVRAM. Soms kan er een fout optreden in het willekeurig toegankelijke geheugen van uw Mac waardoor een externe schijf niet wordt weergegeven wanneer deze is aangesloten. Het resetten van het NVRAM kan helpen een willekeurige storing uit te sluiten en u mogelijk veel hoofdpijn te besparen. Mogelijk moet u enkele instellingen wijzigen, zoals uw geluid, tijdzone-informatie en schermresolutie nadat u het NVRAM opnieuw hebt ingesteld. Er mogen geen belangrijke instellingen worden beïnvloed, maar zorg ervoor dat uw tijdzone correct is nadat u de reset hebt uitgevoerd. Als u dit niet doet, kan dit invloed hebben op de manier waarop bestanden worden opgeslagen en georganiseerd.

  2. Gebruik Schijfhulpprogramma om de schijf te zoeken. Als het resetten van het NVRAM niet werkte, is het Schijfhulpprogramma de volgende stap die u moet proberen. Een van de krachtigste functies van Schijfhulpprogramma is de FirstAid-tool, waarmee u beschadigde of niet-functionele schijven kunt repareren. Als de externe schijf verschijnt maar u er niet van kunt lezen of schrijven, geeft het uitvoeren van FirstAid u de mogelijkheid om eventueel opgeslagen gegevens op de schijf op te slaan.

  3. Zorg ervoor dat de schijf compatibel is met macOS. Niet alle externe schijven zijn ontworpen om met Mac te werken. Windows-schijven zijn geformatteerd als NTFS, terwijl de meeste Mac-schijven zijn geformatteerd als FAT32. Recente updates voor macOS hebben ervoor gezorgd dat de meeste externe schijven kunnen worden gelezen, maar je kunt er niet naar schrijven zonder extra software. Als een schijf echter is geformatteerd voor een ander systeem, wordt deze mogelijk niet weergegeven op macOS. In dit geval moet u de schijf opnieuw formatteren.

  4. Als de schijf na alle voorgaande stappen niet in het schijfhulpprogramma verschijnt, bestaat de kans dat de schijf zelf defect is. Zoek in dat geval professionele hulp om de gegevens op de schijf te herstellen of te herstellen.