Skip to content

Hoe het te repareren wanneer een Discord-update mislukt

4 de augustus de 2021
discordupdatefailed 169c7850b35442bea241ed6926522c65

Discord ontvangt een gestage stroom updates met bugfixes en nieuwe functies, dus het probeert elke keer dat je het opent te updaten. Wanneer een Discord-update mislukt, is dit meestal vanwege een internetprobleem, maar het kan ook te wijten zijn aan beschadigde bestanden. Aangezien Discord niet wordt geopend wanneer het niet wordt bijgewerkt, hebben we een procedure voor probleemoplossing opgesteld waarmee u zo snel mogelijk weer online kunt en kunt chatten. Wanneer een Discord-update mislukt, zie je meestal zoiets als dit:

In sommige gevallen ziet u tekst boven het bericht over de mislukte update. Dit zijn korte onzinnige zinnen als ‘Wumpus lokaliseren’ en ze betekenen niets.

Oorzaken van fouten bij het bijwerken van Discord

De meest voorkomende oorzaak van mislukte Discord-updates zijn verbindingsproblemen met internet. Als je Discord probeert te starten zonder een werkende internetverbinding, zie je het bericht update mislukt. Op dezelfde manier ziet u dit bericht als uw internet uitvalt terwijl u Discord gebruikt. Op dezelfde manier zal alles dat het vermogen van de Discord-app om verbinding te maken met de Discord-servers verstoort, deze fout ook veroorzaken. Antivirusprogramma’s, firewalls en andere gerelateerde zaken kunnen allemaal deze fout veroorzaken. Wanneer u de Discord-update mislukte lus ervaart en uw internetverbinding in orde is, zijn corrupte lokale Discord-bestanden meestal de oorzaak. Door de bestanden te verwijderen en soms een paar gerelateerde taken uit te voeren, kan het programma meestal worden bijgewerkt.

Hoe het te repareren wanneer een Discord-update mislukt

Volg deze stappen om Discord weer aan de gang te krijgen: De meeste van deze instructies zijn relevant, ongeacht het apparaat dat je voor Discord gebruikt. Instructies met betrekking tot de Discord-updatelus zijn specifiek voor Windows.

 1. Controleer of u op internet bent. Als het apparaat dat je gebruikt met Discord geen websites zoals Discord.com kan laden, herstel dan je internetverbinding en open Discord opnieuw.

 2. Controleer of Discord niet beschikbaar is. Als de Discord-service offline is, kun je er geen verbinding mee maken. Het enige wat je kunt doen is wachten tot het weer online is.

 3. Probeer een ander apparaat. Controleer of Discord werkt op uw telefoon of een andere computer. Als dit het geval is, is er een specifiek probleem met het originele apparaat.

 4. Voer Discord uit als beheerder. In sommige gevallen kan Discord de extra machtigingen voor een beheerder verlenen om eventuele problemen op te lossen en updates te downloaden.

 5. Schakel uw antivirusprogramma tijdelijk uit. Controleer met uw antivirusprogramma of Discord wordt bijgewerkt en normaal start. Als dit het geval is, is er een conflict met uw antivirusprogramma en moet u overschakelen naar een andere of uw antivirusinstellingen aanpassen om Discord met rust te laten.

  • Hoe Windows Defender uit te schakelen
  • Hoe Avast uit te schakelen
  • McAfee uitschakelen
  • Norton uitschakelen

  Zorg ervoor dat u na deze stap uw antivirusprogramma weer inschakelt of een ander antivirusprogramma installeert. Als je antivirus Discord verstoort, moet je hulp krijgen van de ontwikkelaar van je antivirus of overschakelen naar een nieuwe.

 6. Schakel tijdelijk uw firewall uit. Controleer met uw firewall tijdelijk uit of Discord werkt. Als dit het geval is, moet u een uitzondering toevoegen aan uw firewall om Discord door te laten of van firewall te wisselen. Als je je firewall liever aan laat staan, voeg dan een uitzondering toe voor Discord in plaats van deze tijdelijk uit te schakelen. Als Discord nog steeds niet wordt bijgewerkt terwijl de uitzondering aanwezig is, weet je dat het probleem niet je firewall is.

 7. Hernoem het Discord-updatebestand. Als het bestand corrupt is, dwingt dit Discord om een ​​nieuwe kopie te downloaden en het probleem zelf op te lossen.

  1. druk de Windows-toets + R.
  2. Typ %localappdata% en druk op Binnenkomen.
  3. Open de Discord-map.
  4. Hernoem Update.exe naar UpdateX.exe.
  5. Probeer Discord te openen en kijk of het wordt bijgewerkt.
 8. Installeer Discord opnieuw. Dood alle slepende Discord-processen, verwijder lokale Discord-bestanden en installeer ze opnieuw.

  1. druk op CTRL + ALT + DELen selecteer Taakbeheer.
  2. Zoek Discord in de lijst met processen, selecteer het en klik op Einde taak.
  3. Als er meerdere instanties van Discord zijn, selecteert u ze allemaal en klikt u op Einde taak.
  4. Klik op de Startknop > Instellingen > Apps.
  5. Zoek Discord, selecteer het en klik op Verwijderen.
  6. Druk na het de-installatieproces op Windows-toets + R.
  7. Typ %appdata% en druk op Binnenkomen.
  8. Zoek de Discord-map en verwijder deze.
  9. druk op Windows-toets + R nogmaals, maar typ deze keer %localappdata% voordat je op . drukt Binnenkomen.
  10. Zoek de Discord-map en verwijder deze.
  11. Download en installeer Discord.

  Mogelijk moet u met regedit naar Discord-vermeldingen in uw register zoeken en deze in sommige extreme gevallen verwijderen. We raden u echter niet aan om dingen uit uw register te verwijderen, tenzij u weet wat u doet. Overweeg om contact op te nemen met Discord-ondersteuning als de app na een schone installatie nog steeds niet wordt bijgewerkt.