Skip to content

Hoe het te repareren wanneer Google Chrome niet reageert

27 de juli de 2021
chrome not responding feat 5bf3af7fc9e77c0051c90757

In de loop der jaren is Google Chrome uitgegroeid tot een reeks webtools die allemaal in één veelzijdig pakket zijn samengebracht. Maar er is een keerzijde aan al die pk’s. Naarmate het complexer wordt, zijn er mogelijkheden voor glitches. Chrome-fouten manifesteren zich op een vage manier, via een generieke “Chrome reageert niet” bericht. In deze handleiding bieden we hulp bij het oplossen van deze browserfouten. Deze stappen zijn van toepassing op Google Chrome op elk besturingssysteem, evenals op generieke Chromium voor Linux en Microsoft Edge, die de Chromium-engine gebruiken.

Oorzaken van Chrome die niet reageert

Chrome-vertragingen of -onderbrekingen hebben meestal te maken met problemen met geheugenbeheer. Het uitvoeren van een groot aantal tabbladen op een apparaat met een te laag vermogen leidt vaak tot geheugenlekken die Chrome of Windows of beide destabiliseren. Soms genereert een kapotte extensie of een webpagina die zich misdraagt ​​fouten die niet door de browser worden opgevangen, waardoor de browser mogelijk bevriest of abnormaal wordt beëindigd.

Hoe te repareren dat Chrome niet reageert op fouten

Hoewel er geen gegarandeerde oplossing is voor de verschillende problemen die ervoor zorgen dat Chrome niet meer reageert, probeert u deze stappen, in de aangegeven volgorde, om de browser weer te laten werken. De kans is groot dat Chrome aan het einde zo goed als nieuw is.

 1. Update naar de nieuwste versie van Chrome. Voordat u begint te spitten in Chrome en het risico loopt instellingen kwijt te raken, selecteert u Instellingen > Hulp > Over Google Chrome om een ​​nieuw tabblad te openen met informatie over de Chrome-installatie. Tegelijkertijd zoekt Chrome naar een nieuwere versie. Als er een wordt gevonden, wordt Chrome automatisch bijgewerkt. Het menu Instellingen wordt weergegeven door drie stippen in de rechterbovenhoek.

 2. Wis de geschiedenis en cache. Een beschadigde cache kan je dag verpesten. Het is bijna altijd veilig om de cache te wissen, dus er is geen reden om het niet te proberen. U moet ook de browsegeschiedenis verwijderen. Als er gegevens zijn die beschadigd kunnen zijn, verwijder deze dan.

 3. Start het apparaat opnieuw op. Als Chrome een geheugenfout heeft ondervonden met betrekking tot de manier waarop het besturingssysteem actief RAM-geheugen toewijst, spoelt het opnieuw opstarten van de computer het systeem-RAM door en presenteert een zo goed als nieuwe omgeving voor Chrome.

 4. Schakel extensies uit. Extensies zijn een integraal onderdeel van het Chrome-ecosysteem en voegen nieuwe functies toe aan de browser. Sommige worden echter mogelijk niet actief onderhouden en kunnen verouderd raken of incompatibiliteit met nieuwe versies van Chrome ontwikkelen. Schakel extensies één voor één uit om te zien of één de oorzaak van het probleem is.

 5. Wis de DNS-cache. Hoewel ze niet gerelateerd zijn aan Chrome, hebben DNS-caches invloed op netwerkverbindingen. Met DNS kan de browser websites vinden met URL’s in plaats van IP-adressen. Het is het beste om het op te ruimen, voor het geval er iets beschadigd is of er iets mis is gegaan.

 6. Zorg ervoor dat uw firewall Chrome niet blokkeert. Als u iets aan uw firewall heeft gedaan, is het altijd een goed idee om ervoor te zorgen dat de nieuwe instellingen Chrome niet blokkeren. Controleer in Windows de firewall-instellingen via Windows Defender. Controleer op Linux de firewall-instellingen om te zien of Chrome is geblokkeerd, hoewel het niet expliciet wordt vermeld als Chrome. Open een terminal en controleer of zowel inkomend als uitgaand verkeer is toegestaan ​​op poort 80 en 443. Gebruik een van deze twee opdrachten: sudo iptables -S

  of sudo ufw status

 7. Stel Chrome opnieuw in op standaard. Het is altijd mogelijk dat er iets is beschadigd of dat de combinatie van instellingen een probleem heeft veroorzaakt. De enige manier om het zeker te weten, is door alles opnieuw in te stellen zoals het was toen u Chrome de eerste keer installeerde.

 8. Installeer Chrome opnieuw. Als het lijkt alsof niets werkt, stelt u Chrome opnieuw in op standaard, verwijdert u het en installeert u het opnieuw. Dat is de meest complete manier om Chrome opnieuw in te stellen, maar het is meestal niet nodig om zo ver te gaan.

 9. Neem contact op met Google Chrome-ondersteuning. Als al het andere niet lukt, moet u mogelijk contact opnemen met de klantenondersteuning van Google om het probleem op te lossen.