Skip to content

Hoe het te repareren wanneer het geluid van een Chromecast niet werkt

20 de december de 2022
tv audio 056a1d99f7dc4267bb61fe8b815f09a8

Als uw Chromecast-audio af en toe wegvalt, zijn er verschillende stappen die u kunt proberen om het geluid weer aan de praat te krijgen. En omdat er verschillende problemen kunnen zijn, bieden we verschillende oplossingen aan.

In deze gids voor probleemoplossing wordt beschreven wat u moet doen als er geen geluid is op uw Chromecast. We raden een andere gids aan als er iets anders aan de hand is. De Chromecast-fout ‘Bron niet ondersteund’ of een Chromecast die steeds crasht, zijn bijvoorbeeld andere symptomen en vereisen een andere aanpak.

Waarom is er geen geluid wanneer ik Chromecast gebruik?

Problemen oplossen met een Chromecast zonder geluid kan moeilijk zijn omdat het probleem op een van de vele plaatsen kan liggen. Dit zijn de belangrijkste redenen waarom er geen geluid is:

 • Het apparaat is gedempt
 • De kabel of poort is slecht
 • De software is verouderd (of ondervindt een storing/conflict)
 • De Chromecast zelf werkt niet

Hoe krijg ik geluid via Chromecast?

Zoals de meeste streamingapparaten die rechtstreeks op een tv kunnen worden aangesloten, levert Chromecast geluid via HDMI. Zolang een HDMI-kabel op het scherm is aangesloten, kan het video en geluid overbrengen. Deze gids voor het oplossen van problemen is van toepassing op Chromecasts die audio leveren en filmpje, geen Chromecast Audio of apparaten met Chromecast ingebouwd. Als u echter een van die andere apparaten heeft, vindt u sommige van deze ideeën misschien nog steeds nuttig.

Hoe Chromecast-geluid te repareren werkt niet

Voordat u een nieuwe Chromecast koopt of kiest voor een alternatief streamingapparaat, kunt u deze eenvoudige tips doornemen om te zien of een van hen het geluid weer aan de praat krijgt.

 1. Zet het geluid harder op het apparaat waar je van en naar cast. Als je bijvoorbeeld een film van je telefoon naar je tv cast, zorg dan dat zowel het volume van je telefoon als het volume van je tv hoog staat. Het klinkt misschien als een voor de hand liggende stap, maar zelfs als het volume van de tv maximaal is, hebt u mogelijk het volume van de Chromecast op uw telefoon verlaagd zonder het te beseffen. Om dit te testen, opent u eerst de app waaruit u probeert te casten en gebruikt u vervolgens de volumeknoppen om het harder te zetten.

 2. Schakel over naar een andere ingang op uw tv (dwz niet degene die de Chromecast gebruikt) om te bevestigen dat het volume van de tv zelfstandig werkt. De rest van deze stappen hebben geen zin als het audioprobleem bij een van uw andere apparaten ligt. Gebruik de afstandsbedieningen Invoer knop, of hoe die functie ook wordt genoemd op je afstandsbediening, om over te schakelen naar de tv-modus of een andere ingang waarop een ander apparaat is aangesloten (een Xbox, Roku, enz.).

 3. Volledig stap 2 opnieuw, maar deze keer met het apparaat dat de casting doet. Als u bijvoorbeeld vanuit Chrome cast op uw computer, koppelt u de Chromecast volledig los, start u Chrome opnieuw op en probeert u audio af te spelen zonder de cast-functie. Aangezien je al hebt bevestigd dat het volume op zowel het cast-apparaat als het ontvangende apparaat hoog staat en de tv behalve de Chromecast ook audio kan leveren, moet je ervoor zorgen dat het apparaat dat de cast uitvoert, zelf over werkende audio beschikt.

  Als u merkt dat uw computer en niet de Chromecast problemen ondervindt, kunt u als volgt uw computer repareren zonder geluid. Op dezelfde manier kunt u als volgt een iPhone zonder geluid repareren en een Android zonder geluid repareren. Mogelijk moet u een soundbar repareren die niet werkt. Hoe dan ook, als de Chromecast niet de schuld is, moet u in plaats daarvan een van die andere handleidingen voor probleemoplossing volgen.

 4. Nu je weet dat de verzendende en ontvangende apparaten werkend geluid hebben, herstart je de app die de casting doet. Of het nu gaat om Netflix of YouTube op je telefoon of Chrome op je computer, het probleem met het geluid kan een tijdelijke bug zijn die wordt verholpen door opnieuw op te starten. Forceer het om te sluiten, wacht een paar seconden en start het dan weer op en probeer het opnieuw te casten.

  Hulp nodig? Hoe apps op Android te sluiten. Hoe apps op een iPhone te sluiten Hoe apps op een Mac te sluiten Hoe apps op Windows te sluiten.

 5. Start alle drie de apparaten opnieuw op: de telefoon of computer waarmee de cast is gestart, de tv of projector met het geluidsprobleem en de Chromecast zelf.

 6. Kies in de Woning-app een apparaat en tik op menu met drie stippen > Opnieuw opstarten. Google heeft instructies voor het opnieuw opstarten van de Chromecast vanuit de Home-app, maar het is misschien makkelijker om de stekker even uit het stopcontact te halen.

  Chromecast, menu met drie stippen en opnieuw opstarten in de Google Home-app

 7. Update de Chromecast. De vorige stap heeft mogelijk automatisch een updatecontrole geactiveerd na het opnieuw opstarten, maar als dat niet het geval is, werkt u de Chromecast handmatig bij. Een verouderde firmware of firmware met fouten kan de oorzaak zijn van het geluidsprobleem.

 8. Controleer of er een update is voor de specifieke app die problemen veroorzaakt. De app zelf kan last hebben van een bug die de geluidsuitvoer van de Chromecast beïnvloedt. Als er geen update beschikbaar is, kunt u proberen de app opnieuw te installeren.

 9. Stel de Chromecast opnieuw in. Het zal de firmware helemaal opnieuw installeren. Het is uw laatste optie om dit probleem aan te pakken als het softwaregerelateerd is.

 10. Sluit de Chromecast aan op een andere HDMI-poort op de tv/projector. Om welke reden dan ook, er kan een bepaald probleem zijn met de poort die u gebruikt, dat in strijd is met het vermogen van de Chromecast of tv om geluid door te geven.

  Als een alternatieve poort niet de oplossing is, controleer dan of de poort werkt door een ander HDMI-apparaat aan te sluiten. Als geen van uw andere apparaten werkt ieder van de poorten, maar je weet dat de apparaten correct werken, dan is de tv hier het probleem. U kunt dit nogmaals verifiëren door de Chromecast op een geheel andere tv aan te sluiten.

 11. Neem contact op met Google. Google kan mogelijk bevestigen dat het probleem dat u ondervindt een nog onopgelost softwareprobleem is, of misschien heeft u recht op een vervangend apparaat (ervan uitgaande dat het nieuw genoeg is).

FAQ

 • Hoe verbind ik Chromecast met surround sound?

  Nadat u uw Chromecast met uw tv heeft verbonden, opent u de Google Home-app, kiest u uw apparaat en tikt u op Instellingen > Geluidsinstellingen > Surround-geluid.

 • Hoe luister ik naar Chromecast met een koptelefoon?

  Ga naar om een ​​hoofdtelefoon met Chromecast te gebruiken Instellingen > Afstandsbedieningen en accessoires > Afstandsbediening of accessoires koppelen. Afhankelijk van je model moet je mogelijk een app van derden gebruiken om je hoofdtelefoon in te stellen.

 • Hoe los ik audiovertragingen van Chromecast op?

  Chromecast-audiovertragingen worden meestal veroorzaakt door netwerkproblemen, verbindingsproblemen met apparaten of latentie van luidsprekers. Probeer uw router te optimaliseren, de streamingkwaliteit te verlagen of een bekabelde Ethernet-verbinding te gebruiken. Als u nog steeds problemen ondervindt, past u de Correctie groepsvertraging in je Chromecast-instellingen in de Google Home-app.

 • Hoe repareer ik mijn Google Chromecast-afstandsbediening?

  Als u uw Chromecast-afstandsbediening wilt resetten, verwijdert u de batterijen en houdt u de Thuis knop terwijl u de batterijen terugplaatst. Wacht tot de LED gaat branden en laat dan de knop los. Als je een ziet Begin met koppelen prompt ingedrukt houden Rug+Thuis totdat het LED-lampje knippert.