Skip to content

Hoe het te repareren wanneer iTunes uw iPhone niet herkent

1 de augustus de 2021
GettyImages 1050537316 8bb87e7c06d243e5a29d672aab37e696

iTunes is de entertainmenthub van Apple, waar je al je muziek, films, tv-programma’s en meer kunt opslaan. Om op al je apparaten van iTunes te kunnen genieten, laat Apple je iTunes synchroniseren op je computer en iPhone via een USB-verbinding. Hoewel dit meestal goed werkt, herkent iTunes je iPhone soms niet, wat frustrerend en verwarrend kan zijn. Hier leest u waarom dit probleem kan optreden en hoe u het kunt oplossen en de iPhone en iTunes weer gesynchroniseerd kunt krijgen. Met macOS Catalina verving Apple Music iTunes. Deze stappen voor probleemoplossing zijn van toepassing op systemen met oudere iTunes-versies en op nieuwere systemen met Apple Music.

Oorzaken van iTunes die de iPhone niet herkent

Er zijn een paar redenen waarom iTunes een iPhone niet herkent. Er kan een fysiek probleem zijn, zoals een defecte USB-kabel of USB-poort op de computer. Vuil kan de iPhone-poort verstoppen of er kan een softwareprobleem zijn. Wat de oorzaak van het probleem ook is, er zijn enkele eenvoudige stappen voor probleemoplossing met een grote kans dat een iPhone en iTunes weer kunnen communiceren.

Hoe het te repareren wanneer iTunes uw iPhone niet herkent

Vaak komen verbindingsproblemen tussen iPhone en iTunes voort uit problemen die u eenvoudig kunt oplossen. Probeer elke stap voor probleemoplossing om te zien of dit het probleem oplost. Als dit niet het geval is, gaat u verder met de volgende suggestie.

 1. Zorg ervoor dat iTunes op de computer is geïnstalleerd. Als je iTunes niet hebt, kan het programma het apparaat niet herkennen. Het is eenvoudig om iTunes (of zijn opvolger, Apple Music) op een Mac of Windows-pc te installeren.

 2. Controleer de USB-kabel. Een defecte USB-kabel kan het probleem met de iPhone-naar-iTunes-verbinding veroorzaken. Zorg ervoor dat de USB-kabel in goede staat is. Als het gerafeld of gesneden is, gebruik dan een andere USB-kabel en kijk of dit het probleem oplost. Gebruik een originele Apple USB-kabel. USB-kabels van andere bedrijven mogen geen verbinding tussen de apparaten tot stand brengen.

 3. Controleer de poort van de iPhone. Soms zorgt de ophoping van vuil ervoor dat een iPhone-poort faalt. Gebruik een droge, antistatische borstel of tandenborstel om het voorzichtig schoon te maken. Maak vervolgens opnieuw verbinding en kijk of dit het probleem oplost.

 4. Controleer de USB-poort op de computer. Begin met het loskoppelen van alle USB-apparaten van de computer. Verplaats de kabel van de iPhone naar een andere poort en sluit hem opnieuw aan. Als dit werkt, is er een probleem met die specifieke poort en moet u deze repareren. Als u een extern USB-apparaat voor de kabels gebruikt, koppelt u dit los en sluit u de iPhone-kabel rechtstreeks aan op de computer. Het kan een verbindingsprobleem zijn tussen het USB-apparaat en de computer.

 5. Start de iPhone opnieuw op. Een kleine softwarefout kan een defecte verbinding veroorzaken. Start het apparaat opnieuw op en maak opnieuw verbinding.

 6. Herstart de computer. Een milde softwarefout of storing kan ervoor zorgen dat iTunes niet goed werkt. Zet de computer uit en laat deze een paar minuten staan ​​voordat u hem weer aanzet.

 7. Zorg ervoor dat het iOS-apparaat is ontgrendeld en op het startscherm staat. Sluit het apparaat aan, ontgrendel het onmiddellijk en zorg ervoor dat het op het startscherm staat. Verbind vervolgens je iPhone met iTunes. Nadat u de iPhone hebt ontgrendeld, laat u deze een paar minuten ontgrendeld voordat u probeert verbinding te maken.

 8. Download de nieuwste versie van iTunes. Een oude versie van iTunes herkent uw iPhone mogelijk niet. Update iTunes en probeer vervolgens opnieuw verbinding te maken met de iPhone.

 9. Update de besturingssysteemsoftware. Werk Windows of macOS bij en kijk of dit eventuele softwareproblemen of verborgen bugs oplost die het probleem met de iPhone-naar-iTunes-verbinding veroorzaakten.

 10. Zorg ervoor dat u op Vertrouw deze computer tikt. Als je je iPhone voor de eerste keer op je computer aansluit, zou je het volgende moeten zien: Vertrouw deze computer waarschuwing op het startscherm. Wanneer u deze waarschuwing ziet, ontgrendelt u het apparaat en tikt u er onmiddellijk op om de computer aan te wijzen als vertrouwd apparaat. Heb je per ongeluk op niet vertrouwen? Er is een oplossing. Ga naar Instellingen > Algemeen > Resetten > Locatie en privacy resetten. Zodra je je iPhone hebt aangesloten, zie je de pop-up opnieuw.

 11. Controleer het systeemrapport. Dit geldt alleen als je een Mac gebruikt. Sluit de iPhone aan en controleer het systeemrapport, dat actieve apparaten toont. Als uw iPhone wordt weergegeven, maar u geen verbinding kunt maken, is er mogelijk een softwareprobleem.

 12. Schakel beveiligingssoftware uit of verwijder deze. Als u een Mac gebruikt en de iPhone werd vermeld in het systeemrapport, moet u antivirussoftware en andere beveiligingsprogramma’s een voor een uitschakelen of verwijderen. Kijk of een programma het probleem veroorzaakt. Antivirussoftware van derden kan externe USB-apparaten blokkeren, zoals de kabel die een iPhone met een computer verbindt. Dit helpt computergegevens te beschermen voor het geval er een onbekende USB op het apparaat wordt aangesloten.

 13. Installeer het Apple Mobile Device USB-stuurprogramma opnieuw. Dit geldt alleen voor Windows-pc’s. Dit stuurprogramma vertelt de pc wat hij met Apple-apparaten moet doen. Als het niet goed werkt, leest het het apparaat niet correct. Installeer de driver opnieuw en kijk of dit het probleem oplost.

 14. Verwijder iTunes en installeer het opnieuw. Een storing diep in iTunes kan soms worden opgelost door de software te verwijderen en opnieuw te installeren. U verliest uw muziek en andere inhoud niet door iTunes te verwijderen. Als u zich echter zorgen maakt, maakt u een iTunes-back-up voordat u verder gaat.

 15. Neem contact op met Apple Support. De ondersteuningswebsite van Apple iTunes biedt veel handige functies, waaronder een doorzoekbare kennisbank en de mogelijkheid om de gemeenschap een vraag te stellen. U kunt ook een afspraak maken in de Genius Bar van uw plaatselijke Apple Store.