Skip to content

Hoe het te repareren wanneer mobiele gegevens niet werken?

3 de augustus de 2021
The 10 Best Tips For Using A Cell Phone During International Travel 01 maps cf4f72c3278b488bb3c89a23093417fc

Ondanks al het extra gemak dat smartphones kunnen bieden, kunnen hun 4G- en 5G-verbindingen af ​​en toe stoppen met functioneren en u zich afvragen: “Waarom werken mijn mobiele gegevens niet?”

Oorzaken van mobiele data die niet werken

Een fout in de dataverbinding kan het gevolg zijn van een basisfout in de software, beschadigde hardware of zelfs een systeembrede storing waardoor het hele mobiele netwerk niet beschikbaar is. Hieronder vindt u enkele van de bewezen oplossingen om de mobiele data van uw mobiele telefoon weer aan het werk te krijgen op iPhone en Android.

Hoe u geen gegevensverbindingsfouten kunt oplossen

Deze probleemoplossingsoplossingen om uw mobiele dataverbindingen weer werkend te krijgen, hebben bewezen te werken op de meeste iPhone- en Android-smartphonemodellen en werken mogelijk ook op handsets van andere mobiele fabrikanten.

  1. Start uw smartphone opnieuw op. Dit is een eenvoudige oplossing, maar een die vaak een verscheidenheid aan technische problemen en bugs kan oplossen.

  2. Schakel uw mobiele apparaat uit. Anders dan een herstart of gewoon het scherm van je telefoon uitzetten voordat je hem in je zak stopt. Een volledige afsluiting van uw iPhone of Android-smartphone is het proberen waard als het opnieuw opstarten niet werkt, omdat het een herverbinding met uw mobiele netwerk afdwingt.

  3. Schakel de vliegtuigmodus uit. Of je nu in een bioscoop of in een vliegtuig bent geweest, vergeet achteraf niet de vliegtuigmodus van je mobiele apparaat uit te schakelen. Als u geen gegevensverbinding heeft, is deze functie mogelijk nog steeds ingeschakeld.

  4. Schakel wifi uit. Dit zou niet moeten gebeuren, maar soms wel, vooral bij oudere iPhone-modellen. Van wifi-internet is bekend dat het de verbinding met mobiele netwerken verstoort, dus als u het uitschakelt, kunt u uw mobiele gegevens mogelijk terugkrijgen. Vergeet niet je wifi weer in te schakelen als je klaar bent. U wilt uw maandelijkse datalimiet niet bereiken.

  5. Schakel Bluetooth uit. Net als bij het wifi-probleem, is het ook bekend dat het hebben van Bluetooth invloed heeft op mobiele verbindingen op Android- en iPhone-smartphones. Als uw Bluetooth conflicten blijft veroorzaken met de mobiele gegevensverbinding van uw telefoon, kunt u proberen deze permanent uit te schakelen en in plaats daarvan uw Bluetooth-apparaten op uw tablet of laptop aan te sluiten.

  6. Controleer uw netwerkprovider. Als u de foutmelding ‘mobiel netwerk niet beschikbaar’ krijgt, kan de oorzaak van het probleem een ​​netwerkstoring zijn. De eenvoudigste manier om te controleren of dit het geval is, is door het officiële Twitter-account van uw provider te bekijken. Veel bedrijven gebruiken dit sociale netwerk om gebruikers op de hoogte te houden van de netwerkstatus en updates.

  7. Installeer de laatste systeemupdate. Bijwerken naar de nieuwste versie van het iOS- of Android-besturingssysteem kan vaak veel bugs oplossen die verband houden met het niet werken van uw mobiele gegevens. Sommige providers hebben zelfs de nieuwste versies van het besturingssysteem nodig om goed te kunnen functioneren. Controleer altijd of de Twitter-accounts van de mobiele provider die u volgt, worden bevestigd door een blauw vinkje naast hun naam of zijn gekoppeld aan de officiële website van het bedrijf. Deel uw account- of factuurgegevens nooit in openbare tweets.

  8. Controleer uw simkaart. Als u in het buitenland bent geweest, bent u misschien vergeten uw simkaart terug in uw persoonlijke smartphone te plaatsen. Als u uw mobiele datanetwerk niet kunt activeren op een nieuwe telefoon, kan dit de oorzaak zijn. Het kan ook een goed idee zijn om te kijken of de simkaart beschadigd is. Kleine krasjes zijn meestal oké, maar als het brandplekken heeft, moet het mogelijk worden vervangen.

  9. Voer een fabrieksreset uit. Een fabrieksreset uitvoeren op uw iPhone of Android zou het laatste moeten zijn dat u probeert, omdat het mogelijk is om sommige van uw gegevens te verwijderen. Dit kan echter veel problemen oplossen, dus het is zeker het proberen waard voordat je een nieuwe handset koopt.

  10. Ontgrendel je telefoon. Als uw telefoon is vergrendeld op de oorspronkelijke provider, werkt deze mogelijk niet met een simkaart van een ander bedrijf. In dit geval moet u het ontgrendelen om ervoor te zorgen dat het mobiele gegevens correct gebruikt.