Skip to content

Hoe het te repareren wanneer uw iPhone oproepen laat vallen

10 de september de 2021
GettyImages 1187697174 7c311bd2e7894ce794a27bf4b2fdbb85

Gedropte oproepen zijn niets nieuws, maar iOS 13 introduceerde een bug die het probleem meetbaar erger maakte. Hier leest u hoe u kunt voorkomen dat uw iPhone oproepen laat vallen (of ze in ieder geval zo vaak laat vallen).

Oorzaken voor iPhone die oproepen laat vallen

Gedropte oproepen gebeuren om verschillende redenen, waarvan vele vaak buiten uw controle, waaronder:

 • Buiten bereik: Als u buiten het bereik van een toren komt, kan uw oproep wegvallen tijdens de ‘overdracht’ van de ene toren naar de andere.
 • Slecht gebied: Een oproep kan wegvallen als u een gebied betreedt zonder ontvangst.
 • Antenne schade: Als de interne antenne van uw telefoon is beschadigd, kunt u problemen ondervinden bij het wegvallen van oproepen.
 • Softwareprobleem: Defecte software en/of glitches kunnen ervoor zorgen dat oproepen wegvallen.

Een iPhone repareren die oproepen laat vallen

Op toren gerichte hardwareproblemen heb je niet in de hand, maar je kunt de kans op verbroken oproepen verkleinen door ervoor te zorgen dat je telefoon in topconditie is. Door ervoor te zorgen dat u over de meest recente updates beschikt en dat mogelijk problematische instellingen zijn uitgeschakeld, kunt u het aantal verbroken oproepen beperken. Neem de tijd om in de onderstaande stappen vertrouwd te raken met de instellingen van uw telefoon en provider, zodat u beter kunt achterhalen waarom uw oproepen wegvallen.

 1. Zorg ervoor dat uw iPhone up-to-date is. Apple heeft sinds iOS 13 verschillende updates uitgebracht die bedoeld zijn om onverwachte problemen op te lossen. Om ervoor te zorgen dat uw telefoon is bijgewerkt, gaat u naar Instellingen > Software-update. Als er een update beschikbaar is, krijgt u de mogelijkheid om deze te installeren. Je kunt iOS zelfs draadloos updaten. Om te voorkomen dat u dit in de toekomst moet herhalen, schakelt u Automatische updates in tot houdt je telefoon automatisch up-to-date.

 2. Schakel Stilte onbekende bellers uit. iOS 13 introduceerde een nieuwe functie waarmee je oproepen van nummers die als ‘Onbekend’ worden weergegeven, kunt dempen, wat helpt om een ​​enorme hoeveelheid spam te elimineren. Een kleine groep gebruikers heeft echter ontdekt dat het uitschakelen van deze functie lijkt te helpen bij verbroken oproepen. Deze oplossing werkt misschien niet voor iedereen, maar totdat de oorzaak van de verbroken oproepen bekend is, is het het proberen waard. Om deze functie uit te schakelen, ga naar Instellingen > Telefoon > Stil onbekende bellers en schakel de schuifregelaar uit.

 3. Werk uw providerinstellingen bij. Afgezien van uw besturingssysteem en ingebouwde softwareproblemen, zijn uw gesprekskwaliteit en consistentie sterk afhankelijk van uw serviceprovider. Als uw provider nieuwe instellingen heeft uitgegeven die u niet hebt gedownload, kunt u te maken krijgen met meer verbroken oproepen dan normaal. Iets om in gedachten te houden is dat carrier-instellingen meestal automatisch worden bijgewerkt en geen invoer van de gebruiker vereisen; het is echter de moeite waard om het voor de zekerheid te controleren. Ga naar Instellingen > Algemeen > Wat betreft. Als er een update beschikbaar is, moet u worden gevraagd deze te downloaden.

 4. Reset iPhone-netwerkinstellingen. Uw netwerkinstellingen slaan al uw voorkeuren op voor wifi, mobiele netwerken en andere soorten netwerken. Door deze volledig opnieuw in te stellen, kunt u glitches en bugs verwijderen die kunnen leiden tot verbroken oproepen. Dit is een van de vaak aanbevolen stappen voor het oplossen van elk type verbindingsprobleem. Houd er rekening mee dat u uw apparaten opnieuw moet verbinden met uw wifi zodra u dit doet.

 5. Schakel doorschakelen uit. Doorschakelen is een functie die veel mensen gebruiken, vooral als ze meerdere lijnen hebben waar ze oproepen van ontvangen. Sommige gebruikers hebben echter ontdekt dat het doorschakelen van oproepen het probleem met verbroken oproepen kan verergeren. Als u oproepdoorschakeling gebruikt, probeer dan de functie uit te schakelen en kijk of dit het aantal verbroken oproepen vermindert. Voor degenen die Verizon, Sprint en US Cellular gebruiken, ziet u mogelijk geen optie voor het doorschakelen van oproepen. Ga naar Instellingen > mobiel > Carrier-services om een ​​lijst met nummers te zien die u kunt bellen om deze services te activeren. Oproepdoorschakeling is *73.

 6. Netwerkbanden wijzigen. Als de verbroken oproepen het gevolg zijn van een slechte netwerkkwaliteit, is het mogelijk om het probleem op te lossen door over te schakelen naar een andere netwerkband. Welke opties je hebt, hangt af van je provider en je locatie, maar over het algemeen kun je kiezen tussen de volgende opties:

  • LTE, VoLTE Aan
  • LTE, VoLTE uit
  • 3G

  Door van band te wisselen, kunt u een sterkere verbinding krijgen en een verbinding behouden tijdens een telefoongesprek. Om te zien welke opties je hebt, ga naar Instellingen > mobiel > Opties voor mobiele data > Spraak en gegevens en kies tussen de opties die daar voor u beschikbaar zijn.