Skip to content

Hoe het te repareren wanneer uw iPhone-scherm zwart-wit wordt

24 de juni de 2022
blackandwhiteiphonescreen f76c889d0e1747bfb5b1275b91437887

Dit artikel zal u door mogelijke oplossingen leiden voor wanneer uw iPhone-scherm zwart-wit wordt.

De oorzaak van een iPhone-scherm dat zwart-wit is geworden

De meest voorkomende oorzaak van een iPhone-scherm dat zwart-wit wordt, is het wijzigen van de software-instellingen van de iPhone. De iPhone ondersteunt verschillende manieren om het scherm zwart-wit te maken in de toegankelijkheidsinstellingen. Deze zijn handig voor mensen die moeite hebben met het zien (of niet kunnen zien) van alle of een kleur of die moeite hebben met afbeeldingen met een laag contrast. Dit artikel helpt je een iPhone-scherm te repareren dat zwart-wit wordt. Dit probleem is anders dan het witte scherm van de dood van de iPhone, een probleem dat het hele scherm wit maakt.

Een iPhone-scherm kan zwart-wit worden vanwege een hardwareprobleem. Een probleem met het beeldscherm of de verbinding tussen het beeldscherm en het moederbord kan dit probleem veroorzaken. Het is echter zeldzaam, dus de kans is groot dat het probleem in de instellingen van de iPhone zit.

Een iPhone-scherm repareren dat zwart en wit is geworden

De oorzaak van het zwart-wit worden van een iPhone-scherm is waarschijnlijk een softwareprobleem, dus de meeste oplossingen hebben betrekking op het wijzigen van instellingen in de instellingen-app van de iPhone. De onderstaande stappen zijn van toepassing op alle iPhone-modellen met een actuele versie van iOS.

 1. Druk op je iPhone Vergrendel scherm drie keer snel achter elkaar op de knop. Als je een iPhone hebt met een Huis knop, tikt u er in plaats daarvan drie keer op. Deze actie activeert de toegankelijkheidssnelkoppeling van de iPhone als u deze instelt. U kunt deze snelkoppeling configureren om een ​​iPhone in grijswaardenmodus te schakelen, wat uw probleem kan veroorzaken.

 2. Open je iPhone Scherm- en tekstgrootte instellingen om de kleurfilter uit te schakelen als deze is ingeschakeld. Kleurfilters zijn een toegankelijkheidsfunctie van de iPhone. Het grijswaardenfilter maakt het iPhone-scherm zwart-wit, waardoor dit een veelvoorkomende oorzaak van dit probleem is.

 3. Open je iPhone Zoom instellingen om Zoom uit te schakelen als deze is ingeschakeld. De zoominstelling van de iPhone heeft een grijswaarden-kleurfilter onder Zoomfilter in het menu Zoominstellingen. Dit filter maakt het iPhone-scherm zwart-wit wanneer de zoomfunctie is ingeschakeld. Zoom verwijst in dit geval niet naar de videodienst Zoom. Zoom is een functie binnen de toegankelijkheidsinstellingen van iOS: Instellingen > Toegankelijkheid > Zoom.

 4. Alle instellingen resetten op uw iPhone om alle instellingen terug te zetten naar de standaardinstellingen. Het schakelt elke iOS-functie op je iPhone uit die verantwoordelijk is voor het zwart-wit maken van je iPhone-scherm. Het zal echter ook alle andere instellingen resetten, dus dit is het laatste redmiddel. Hoewel hiermee alle instellingen op uw iPhone worden gereset, wordt uw inhoud niet verwijderd.

De bovenstaande stappen repareren een iPhone-scherm dat zwart-wit wordt vanwege een probleem met de softwareconfiguratie. Het is vermeldenswaard dat iPhone-apps van derden een iPhone-scherm niet zwart-wit kunnen maken, dus u hoeft zich geen zorgen te maken dat een app het probleem veroorzaakt. Dat zou alleen mogelijk zijn op een gejailbreakte iPhone.

Conclusie

Als de bovenstaande stappen mislukken, heeft u mogelijk een hardwareprobleem met het beeldscherm of het moederbord. Neem contact op met Apple om de iPhone te laten repareren.

FAQ

 • Waarom is mijn iPhone-scherm zo donker?

  Als uw iPhone-scherm te donker is, moet u waarschijnlijk uw helderheidsinstellingen aanpassen. Om de helderheid van het scherm handmatig aan te passen, opent u Control Center en sleept u het helderheidsniveau omhoog. Het is ook mogelijk dat de donkere modus is ingeschakeld.

 • Waarom hapert mijn iPhone-scherm?

  Als uw iPhone-scherm hapert of flikkert, ziet u mogelijk symptomen van softwarecrashes, waterschade of schade door een gevallen iPhone. Om het probleem op te lossen, probeert u uw iPhone opnieuw op te starten, uw besturingssysteem bij te werken, uw iPhone-apps bij te werken en uw oplaadkabel te controleren op schade. U kunt ook proberen de automatische helderheid van de iPhone uit te schakelen en eventuele blauwlichtfilter-apps uit te schakelen.

 • Waarom blijft mijn iPhone hangen op het laadscherm?

  Als je iPhone vastzit op het Apple-logo op het laadscherm, is er mogelijk een probleem met het besturingssysteem of de hardware van de iPhone. Om het probleem op te lossen, start u de iPhone opnieuw op, zet u de iPhone in de herstelmodus of gebruikt u de DFU-modus. De DFU-modus stopt het opstartproces van de iPhone en stelt u in staat de iPhone te herstellen, een back-up te laden of opnieuw te beginnen.