Skip to content

Hoe het vergrendelscherm op Windows 10 uit te schakelen

11 de september de 2021
GettyImages 873805574 841cf7cf774c472896b570a33f324bfb

Het vergrendelscherm is een informatief, mooi fineer voor het inlogscherm van Windows 10 dat niet echt een doel dient. U hoeft alleen maar te vegen of te klikken en te slepen om het te sluiten, maar als u liever het vergrendelingsscherm op Windows 10 uitschakelt, zijn er een aantal manieren waarop u dit kunt doen.

Het vergrendelscherm uitschakelen in Windows 10

Als u de nieuwste april-update van Windows 10 Home-editie gebruikt, kunt u het vergrendelingsscherm in Windows 10 het beste uitschakelen door een nieuwe registersleutel toe te voegen. Er zijn een paar stappen bij betrokken, maar als je ze de een na de ander volgt, weet je snel hoe je voorgoed van het Windows-vergrendelingsscherm af kunt komen.

Het wijzigen van het Windows-register kan een dramatisch effect hebben op de manier waarop Windows werkt en moet niet zo lichtvaardig worden gedaan. Als je helemaal niet zeker bent van de wijzigingen die je hebt aangebracht, begin dan opnieuw of praat met een professional.

 1. Open de register-editor van Windows 10 door te typen “Regedit” in de Windows-zoekbalk. Selecteer het bijbehorende resultaat.
 2. Wanneer u wordt gevraagd of u de app wilt toestaan ​​wijzigingen aan uw apparaat aan te brengen, selecteert u Ja.
 3. Dubbelklik in het linkermenu op HKEY_LOCAL MACHINE.
 4. Dubbelklik SOFTWARE.
 5. Dubbelklik Beleid.
 6. Dubbelklik Microsoft.
 7. Klik met de rechtermuisknop ramen.
 8. Selecteer in het vervolgkeuzemenu Nieuwen selecteer vervolgens Toets.
 9. Noem maar op Personalisatie.
 10. Selecteer de sleutel die u zojuist hebt gemaakt. Klik met de rechtermuisknop in het rechterdeelvenster en selecteer Nieuwen selecteer vervolgens DWORD (32-bits) waarde.
 11. Hernoem de “Nieuwe waarde #1” DWORD die u zojuist hebt gemaakt als NoLockScreen. Regedit zou automatisch de naam van het item moeten selecteren om aan te passen, maar als dat niet het geval is, klik er dan met de rechtermuisknop op en selecteer Hernoemen.
 12. Dubbelklik NoLockScreen.
 13. In de Waarde data veld soort 1.

Als u wilt weten of de wijziging die u heeft aangebracht van kracht is, drukt u op Windows-toets+L sleutel om uw pc te vergrendelen. Als u rechtstreeks naar het inlogscherm wordt geleid in plaats van naar het vergrendelingsscherm dat er normaal gesproken naartoe gaat, gefeliciteerd, hebt u het Windows-vergrendelingsscherm met succes uitgeschakeld!

Het vergrendelscherm uitschakelen in Windows 10 Pro

Hoewel het aanbrengen van wijzigingen in het Windows 10-register het vergrendelingsscherm in Windows 10 Home en Windows 10 Pro zal uitschakelen, hebben de laatste gebruikers een alternatieve methode die iets sneller is. Dit werkt ook voor zowel Enterprise- als Education-versies van Windows 10.

Geef de vergrendelschermoptie niet weer in de Editor voor lokaal groepsbeleid

 1. Zoeken “Gpedit” in de zoekbalk van Windows 10 en selecteer het bijbehorende resultaat.
 2. Kijk in het venster Editor voor lokaal groepsbeleid naar het linkermenu en dubbelklik op administratieve sjablonen.
 3. Dubbelklik Controlepaneel.
 4. Selecteer Personalisatie.
 5. Dubbelklik Geef het vergrendelscherm niet weer in de rechter ruit.
 6. Selecteer Ingeschakeld in de linkerbovenhoek en selecteer vervolgens Van toepassing zijn en selecteer OKE.

Annuleerknop voor de optie Vergrendelscherm niet weergeven

Test of je het vergrendelscherm succesvol hebt uitgeschakeld door op te drukken Windows-toets+L. Als je naar het inlogscherm wordt geleid in plaats van naar het vergrendelingsscherm, gefeliciteerd, dan heb je het vergrendelingsscherm van Windows 10 van je systeem verwijderd. Als u ooit het vergrendelingsscherm opnieuw wilt inschakelen, herhaalt u de bovenstaande stappen en kiest u Gehandicapt in plaats daarvan tijdens stap zes.