Skip to content

Hoe hoge ping op Windows 10 te repareren

14 de augustus de 2021
GettyImages 1073788362 e0da1847744c4e58aaffa48e94832650

Het vermogen van uw computer om signalen via internet te verzenden en te ontvangen, staat bekend als de ping-snelheid. Als uw online games niet snel reageren op uw opdrachten of webpagina’s niet worden geladen, kunt u last krijgen van de gevreesde hoge ping. Om een ​​soepele en reactieve game-ervaring te hebben, moet je weten hoe je een hoge ping kunt oplossen en je systeem kunt laten werken. De instructies in dit artikel zijn bedoeld om Windows 10-gebruikers te helpen het probleem van hoge ping op te lossen.

Ping verminderen door veelvoorkomende routerproblemen aan te pakken

De ping van uw computer kan worden beïnvloed als er geen betrouwbare verbinding met uw router is. Deze stappen laten u zien hoe u een hoge ping kunt oplossen en het probleem kunt oplossen:

 1. Plaats uw pc dichter bij de router of sluit uw apparaat hierop aan met een Ethernet-kabel.

 2. Schakel andere apparaten die internet gebruiken uit.

 3. Start uw router opnieuw op.

Ping verlagen met Taakbeheer

Windows 10 Taakbeheer laat u weten welke programma’s de meeste bandbreedte opeten. Door Taakbeheer te gebruiken om deze programma’s te identificeren en te sluiten, kunt u uw ping-snelheid aanzienlijk verlagen.

 1. druk op Ctrl+Alt+Deleteen selecteer vervolgens Taakbeheer.

  U kunt ook op drukken Ctrl+Shift+Esc om Taakbeheer rechtstreeks te openen.

 2. Selecteer Meer details om Taakbeheer uit te breiden.

  Hoe hoge ping op Windows 10 te repareren Meer details” class=”lazyload” id=”mntl-sc-block-image_1-0-31″ >

 3. De Netwerk kolom van Taakbeheer toont het bandbreedtegebruik van applicaties in aflopende volgorde van meest naar minst. Klik met de rechtermuisknop op een toepassing en selecteer vervolgens Einde taak om onnodige applicaties te sluiten met veel bandbreedte.

  Taak beëindigen in Taakbeheer

  Zorg ervoor dat u geen processen sluit die zijn geïdentificeerd als systeemprocessen.

Wijzig de instellingen voor automatische updates van Windows om de pingsnelheid te verlagen

Windows-downloads en -updates kunnen de pingsnelheid van uw systeem vertragen. Omdat automatische Windows-updates niet kunnen worden onderbroken als ze eenmaal zijn begonnen, zou je game-ervaring gemakkelijk verwend kunnen worden. Gelukkig kunt u uw Windows 10-instellingen wijzigen en bepalen hoeveel van uw bandbreedte wordt besteed aan downloads.

 1. Selecteer Instellingen > Update en beveiliging.

  1628932378 259 Hoe hoge ping op Windows 10 te repareren Update en beveiliging” class=”lazyload” id=”mntl-sc-block-image_1-0-45″ >

 2. Selecteer Geavanceerde mogelijkheden.

  Geavanceerde mogelijkheden

 3. Selecteer Leveringsoptimalisatie.

  Leveringsoptimalisatie

 4. Selecteer Geavanceerde mogelijkheden.

  1628932379 608 Hoe hoge ping op Windows 10 te repareren Geavanceerde opties” class=”lazyload” id=”mntl-sc-block-image_1-0-57″ >

 5. Verlaag met de eerste schuifregelaar het bandbreedtepercentage voor het downloaden van updates naar 10%. Met deze instelling kun je zonder onderbreking gamen terwijl je ervoor zorgt dat je systeem is bijgewerkt.

  Instellingen downloaden

Zoek naar problemen met uw ISP

Overweeg een gratis tool voor het testen van bandbreedte te gebruiken om uw internetverbinding te testen. Zo weet je of je de bandbreedte krijgt die je verdient. Als u merkt dat uw internetverbinding onvoldoende is, moet u contact opnemen met uw internetprovider zodat zij het probleem kunnen oplossen. U kunt mogelijk ook uw bandbreedte upgraden: verschillende ISP’s bieden verschillende serviceniveaus tegen verschillende prijzen. U kunt zelfs overwegen om van provider te wisselen. Hoe hoger uw verbindingssnelheid, hoe lager uw ping en hoe sneller uw computer gegevens kan verzenden en ontvangen. Je pc aansluiten op een bekabelde internetverbinding kan ook helpen, omdat ethernetkabels zorgen voor een betere gegevensstroom, wat leidt tot betere gameplay en lagere ping. U kunt er ook voor zorgen dat geen andere pc’s uw bandbreedte opeten en de prestaties van uw pc verminderen.

Windows-verbindingsinstellingen resetten

Als al het andere faalt, overweeg dan om uw Windows 10-netwerk opnieuw in te stellen. Als u dit doet, worden de software en stuurprogramma’s opnieuw geïnstalleerd die bepalen hoe uw netwerkverbinding werkt. Het uitvoeren van een netwerkreset zou moeten helpen bij het oplossen van verschillende netwerkverbindingsproblemen, waaronder hoge ping. U moet uw netwerkgegevens opnieuw invoeren na het opnieuw opstarten, maar het kan de moeite waard zijn.