Skip to content

Hoe Hulu te streamen in 4K

7 de augustus de 2021
GettyImages 933929486 0149c01f4d0c48d1b56ff8d639f24c00

Het is mogelijk om Hulu-originelen te bekijken zoals Het verhaal van de dienstmaagd en Castle Rock in 4K Ultra HD. Er zijn geen extra kosten voor het streamen van shows op Hulu in 4K, maar je moet wel een compatibele 4K-tv en een sterke breedbandverbinding hebben. Hulu is beschikbaar op de meeste televisies van LG, Samsung, Panasonic, Sony, Vizio en andere fabrikanten.

Wat voor soort tv heb je nodig om Hulu in 4K te bekijken?

Om Hulu in 4K-resolutie te kunnen kijken, heb je een 4K smart-tv nodig die verbinding kan maken met internet. Daarnaast moet de tv ook een ingebouwde HEVC-decoder hebben en moet hij zowel HDMI 2.0- als HDCP 2.2-compatibel zijn als je Hulu bekijkt via een extern streamingapparaat zoals een Roku. De meeste 4K Ultra HD-tv’s die na 2014 zijn geproduceerd, voldoen aan de bovenstaande criteria. Als je de handleiding van je tv niet hebt, ga dan naar de website van de fabrikant om te controleren of het scherm 4K-compatibel is.

Vereisten voor internetsnelheid voor Hulu in 4K

Ook je internetverbinding moet voldoen aan de snelheidseisen voor videostreaming. Hoewel 16 Mb/s de aanbevolen minimale downloadsnelheid is voor het streamen van films in 4K op Hulu, heeft 25 Mb/s of sneller de voorkeur. Bij langzamere verbindingen kunt u buffering ervaren, of Hulu kan het signaal downgraden naar 1080p. Als uw internetprovider (ISP) een maandelijkse datalimiet oplegt, wees dan voorzichtig bij het streamen in 4K, omdat dit aanzienlijk meer data verbruikt dan HD-streaming. Als u uw limiet overschrijdt, kan dit leiden tot extra kosten op uw internetrekening. Gebruik indien mogelijk een fysieke Ethernet-verbinding om onderbrekingen door een onstabiele wifi-verbinding te voorkomen.

Wat kun je in 4K bekijken op Hulu?

Hulu levert automatisch de best mogelijke videokwaliteit op basis van uw apparatuur en bandbreedte. De volledige bibliotheek van Hulu kan worden bekeken in 720p of 1080p, maar alleen bepaalde shows en films zijn zichtbaar in 4K. Er is geen volledige lijst met 4K-inhoud op Hulu, en er is ook geen manier om te sorteren op videokwaliteit. Hulu’s 4K-selectie is aanzienlijk beperkt in vergelijking met wat Netflix te bieden heeft in 4K, maar veel van de originele programmering van de streamingdienst is beschikbaar in Ultra HD.

Hulu 4K ondersteunde streaming-apparaten

Als de Hulu-app niet in je televisie is ingebouwd, heb je ook een streamingapparaat nodig dat 4K-streaming op Hulu ondersteunt. Ondersteunde apparaten zijn onder meer:

  • Apple TV (5e generatie en later)
  • Chromecast Ultra
  • Amazon Fire TV en Fire TV-stick
  • Roku TV
  • Roku-streamingstick
  • Roku Smart Soundbar
  • Xbox One
  • Vizio SmartCast-tv’s
  • LG TV’s (2017 en later)

Afhankelijk van je abonnement kun je mogelijk ook live tv kijken in HD, maar live 4K-streaming wordt niet ondersteund.

Hoe ziet en klinkt 4K op Hulu eruit?

Hoewel 4K-streaming op Hulu niet kan concurreren met een 4K Ultra HD Blu-ray-schijf, ziet het er meestal beter uit dan 1080p, op voorwaarde dat je een scherm hebt dat groot genoeg is om het verschil te zien. De geluidskwaliteit komt ook niet helemaal overeen met het Dolby TrueHD Master Audio-formaat dat door sommige Blu-ray-schijven wordt ondersteund. In tegenstelling tot Netflix ondersteunt Hulu geen HDR, dus op een HDR-tv merk je geen extra visuele verbeteringen.

Problemen met Hulu 4K . oplossen

Als u niet de beste beschikbare beeldkwaliteit krijgt, probeer dan andere activiteiten die uw netwerkverbinding gebruiken te beperken om bandbreedte vrij te maken. Als uw externe streamingapparaat is aangesloten op een ontvanger, koppelt u de HDMI-uitgang los en sluit u deze rechtstreeks aan op uw tv. U kunt de resolutie van het inkomende videosignaal waarschijnlijk bekijken in het info- of statusmenu van uw tv. Er moet 4K, UHD, 3840×2160 of 2160p staan. Als er 1080p of minder staat, krijg je niet de best mogelijke stream. Het Hulu Helpcentrum heeft aanvullend advies voor het oplossen van problemen met de videokwaliteit op Hulu.