Skip to content

Hoe IE-beveiligingsinstellingen te resetten naar standaardniveaus

1 de augustus de 2021
internet options reset zones default 5a902de6ba61770036091de6

Internet Explorer heeft een aantal beveiligingsopties die u kunt aanpassen, zodat u heel specifiek kunt bepalen wat voor soort acties u websites op uw browser en computer laat uitvoeren. Als je verschillende wijzigingen hebt aangebracht in de beveiligingsinstellingen van IE en vervolgens problemen hebt met het browsen op websites, kan het moeilijk zijn om te bepalen wat de oorzaak is. Erger nog, sommige software-installaties en updates van Microsoft kunnen beveiligingswijzigingen aanbrengen zonder uw toestemming. Gelukkig is het heel eenvoudig om dingen terug te zetten naar de standaardinstellingen. Volg deze stappen om alle beveiligingsinstellingen van Internet Explorer terug te zetten naar hun standaardniveaus. Het resetten van de beveiligingsinstellingen van Internet Explorer naar hun standaardniveaus is eenvoudig en duurt meestal minder dan 5 minuten. Deze stappen zijn van toepassing op Internet Explorer-versies 7, 8, 9, 10 en 11.

Hoe IE-beveiligingsinstellingen te resetten naar standaardniveaus

 1. Internet Explorer openen. Als je de snelkoppeling voor Internet Explorer niet kunt vinden op het bureaublad, kijk dan in het menu Start of op de taakbalk, de balk onderaan het scherm tussen de Start-knop en de klok.

 2. Kies in het menu Extra van Internet Explorer (het tandwielpictogram rechtsboven in IE) Internet Opties.

  Als u een oudere versie van Internet Explorer gebruikt (hier leest u hoe u dit kunt zien), kiest u de Tools-menu en dan Internet Opties.

  Zie Tip 1 onderaan deze pagina voor enkele andere manieren waarop u Internetopties kunt openen.

 3. Selecteer de Veiligheid tabblad bovenaan Internetopties.

 4. Kiezen Reset alle zones naar standaardniveau, aan de onderkant van het venster Internet-opties.

  Knop Internetopties reset zones in Internet Explorer

  Zie Tip 2 hieronder als je niet geïnteresseerd bent in het resetten van de beveiligingsinstellingen voor alle zones.

 5. Selecteer OK.

U kunt Internet Explorer nu sluiten en opnieuw openen. Probeer opnieuw de websites te bezoeken die uw problemen veroorzaakten om te zien of het herstellen van de beveiligingsinstellingen van Internet Explorer op uw computer heeft geholpen.

Tips en meer informatie

 1. In sommige versies van Internet Explorer kunt u op de Alt toets op het toetsenbord om het traditionele menu te openen. U kunt dan de Hulpmiddelen > Internet Opties menu-item om naar dezelfde plaats te gaan als wanneer u de bovenstaande stappen volgt. Een andere manier om Internet-opties te openen zonder Internet Explorer te hoeven openen, is door de inetcpl.cpl commando (het heet Internet Eigenschappen wanneer u het op deze manier opent). Dit kan worden ingevoerd in de opdrachtprompt of het dialoogvenster Uitvoeren om snel internetopties te openen. Het werkt ongeacht welke versie van Internet Explorer u gebruikt. Een derde optie voor het openen van Internet-opties, waar de opdracht inetcpl.cpl eigenlijk voor staat, is om het Configuratiescherm te gebruiken via de applet Internet-opties. Raadpleeg onze handleiding over het openen van het Configuratiescherm als u die route wilt volgen.

 2. De knop met de tekst Reset alle zones naar standaardniveau doet precies wat het klinkt: het herstelt de beveiligingsinstellingen van alle zones. Om de standaardinstellingen van slechts één zone te herstellen, selecteert u die zone en gebruikt u vervolgens de Standaard niveau knop om alleen die ene zone te resetten.

 3. U kunt Internetopties ook gebruiken om het SmartScreen- of phishingfilter in Internet Explorer uit te schakelen en om de beveiligde modus uit te schakelen.