Skip to content

Hoe iemand op Discord te blokkeren

5 de juli de 2022
title e92d18ae9aea438fa03dbbb0c01c9db9

Wat te weten

  • Blokkeer iemand op desktop: Klik op hun @ gebruikersnaam > drie stippen > Blok.
  • Iemand blokkeren in de mobiele app: Tik op hun profielfoto > drie stippen > Blok.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je iemand op Discord kunt blokkeren in de desktop- en mobiele app.

Hoe blokkeer je iemand op Discord?

Iemand op Discord blokkeren met slechts een paar klikken, en dan hoef je niets meer van ze te horen. Hier is hoe het te doen.

Hoe iemand op Discord te blokkeren met behulp van de desktop-app

Volg deze stappen om iemand op Discord in de desktoptoepassing te blokkeren.

  1. Open de DM-chat met de persoon die je wilt blokkeren.

  2. Klik op hun gebruikersnaam met het @-symbool.

  3. Klik in hun profiel op de drie stippen rechtsboven.

  4. Selecteer de Blok knop.

    Blokkeren in het Discord-gebruikersvenster

Hoe iemand op Discord te blokkeren met behulp van de mobiele app

Zo blokkeer je iemand in de iPhone- of Android Discord-app:

  1. Tik op de profielfoto van de gebruiker.

  2. Tik op de drie stippen in de rechterbovenhoek.

  3. Tik op de Blok knop die verschijnt.

    Three Dot Menu en Block in Discord mobiel gebruikersprofiel

De gebruiker kan nu geen contact meer met u opnemen.

Hoe blokkeer je iemand op onenigheid zonder dat ze het weten?

Nadat iemand op Discord is geblokkeerd en ze je berichten proberen te sturen, ontvangen ze het onderstaande bericht.

Discord-bericht aan geblokkeerde gebruiker

In dit geval kan de persoon er niet 100% zeker van zijn dat je hem hebt geblokkeerd, omdat het bericht een aantal andere mogelijkheden vermeldt. De gebruiker krijgt ook geen melding als je hem hebt geblokkeerd. U hoeft zich dus geen zorgen te maken dat de persoon zeker weet dat u hem of haar heeft geblokkeerd. Ze vermoeden het misschien, maar Discord zal ze niet op de hoogte stellen. Als de situatie tussen jou en de andere gebruiker op de een of andere manier escaleert, kun je overwegen om het account aan Discord te melden.

Wat gebeurt er als je iemand op Discord blokkeert?

Er gebeuren een paar dingen na het blokkeren van iemand op Discord. Eerst worden ze verwijderd uit de lijst van je vrienden, hun berichten aan jou verdwijnen en als je samen op een Discord-server zit, worden hun berichten verborgen. Ze kunnen u geen berichten meer sturen, u bellen, pingen of u op de hoogte stellen door uw gebruikersnaam op een server te vermelden. Als u de berichten van iemand wilt zien op een server die u hebt geblokkeerd, kunt u de optie Bericht weergeven selecteren om deze weer te geven. In de mobiele app kun je naar het gedeelte Geblokkeerde berichten gaan. Ook, hoewel u de berichten van een geblokkeerde gebruiker op een server niet kunt zien, kunnen zij die van u nog steeds zien.

FAQ

  • Verschijn ik offline wanneer ik iemand op Discord blokkeer?

    Nee. Wanneer u iemand blokkeert, wordt deze offline voor u weergegeven, maar ze kunnen nog steeds uw online status zien, tenzij ze u ook blokkeren.

  • Hoe blokkeer ik Discord op mijn router?

    Stel ouderlijk toezicht in op je router om Discord en andere websites in je hele netwerk te blokkeren. Op die manier heeft geen enkel apparaat toegang tot Discord wanneer het is verbonden met je wifi.

  • Hoe blokkeer ik tekst in Discord?

    Typ twee verticale balken (||) voor en na de tekst die u wilt verbergen. Als u bijvoorbeeld typt ||Hallo wereld|| de tekst wordt geblokkeerd en lezers moeten deze selecteren om het bericht te lezen.