Skip to content

Hoe IFTTT’s Do Apps te gebruiken

1 de juli de 2021
Screen Shot 2015 02 20 at 11.42.17 AM 56a9fee55f9b58b7d00068a9

IFTTT is een service die de kracht van internet gebruikt om allerlei apps, websites en producten die u dagelijks gebruikt, te verbinden en te automatiseren. Afkorting van “If This Then That”, stelt de service gebruikers in staat om recepten te maken door een kanaal te kiezen (zoals Facebook, Gmail, je op internet aangesloten thermostaat en meer) om een ​​ander kanaal te activeren, zodat een soort actie kan worden ondernomen. IFTTT heeft onlangs zijn app omgedoopt tot ‘IF’ en heeft een reeks nieuwe apps uitgebracht om gebruikers meer opties te geven voor snelle automatisering van taken. De drie nieuwe apps die nu beschikbaar zijn, heten Do Button, Do Camera en Do Note. Voor sommige gebruikers is het misschien goed om bij de hoofdapp te blijven. Maar voor anderen die snelle en gemakkelijke on-demand taakautomatisering willen, zijn deze nieuwe Do-apps een geweldige aanvulling op IFTTT.

Download de Do Button-app van IFTTT

Wat we leuk vinden?

 • Eenvoudig in te stellen.
 • Integreert met veel services van derden.
 • Efficiënte afstandsbedieningsservices en apps.

Wat we niet leuk vinden

 • Knop werkt af en toe niet.
 • Kan slechts één actie aan een knop koppelen.

Met de Do Button-app kun je maximaal drie recepten selecteren en er knoppen voor maken. Als u vervolgens een recept wilt activeren, tikt u op de knop voor IFTTT om de taak onmiddellijk te voltooien. U kunt tussen de receptknoppen naar links en rechts vegen voor snelle en gemakkelijke toegang. Het lijkt veel op een afstandsbediening voor je recepten. Wanneer u de Do Button-app opent, kan deze een recept voorstellen waarmee u aan de slag kunt. De app suggereert bijvoorbeeld een recept dat een willekeurige geanimeerde GIF-afbeelding e-mailt. Nadat het recept is ingesteld in de Do Button-app, tik je op de e-mailknop om direct een GIF in je inbox te bezorgen. U kunt op het receptmixerpictogram in de rechterbenedenhoek van het scherm tikken om terug te gaan naar uw receptscherm en de and plusteken (+) op lege recepten om nieuwe toe te voegen. Daarnaast kun je door collecties en aanbevolen recepten bladeren voor allerlei taken.

Downloaden voor:

Download de Do Camera-app van IFTTT

De IFTTT Camera-widget-app.

Wat we leuk vinden?

 • Maakt het delen van foto’s geautomatiseerd en efficiënt.
 • Eenvoudig te configureren.
 • Stuur foto’s naar meerdere diensten.

Wat we niet leuk vinden

 • Ondersteunt slechts een enkele actie.
 • Complexere automatisering is niet mogelijk.

Met de Do Camera-app kun je via recepten tot drie gepersonaliseerde camera’s maken. U kunt foto’s maken via de app of deze toegang geven tot uw foto’s, zodat u ze automatisch kunt verzenden, posten of ordenen via verschillende services. Net als de Do Button-app kun je van links naar rechts vegen om door elke gepersonaliseerde camera te bladeren. Een van de gemakkelijkste manieren om met de Do Camera-app aan de slag te gaan, is met een recept dat je een foto e-mailt die je via de app maakt. In overeenstemming met het ‘Do’-thema hier, functioneert de Do Camera als de Do Button-app, maar is gemaakt voor foto’s. Wanneer u het recept gebruikt dat u een foto e-mailt, activeert het scherm de camera van uw apparaat. En zodra u een foto maakt, wordt deze direct per e-mail naar u verzonden. Vergeet niet terug te gaan naar het hoofdrecepttabblad om enkele van de collecties en aanbevelingen te bekijken. Je kunt alles doen, van foto’s toevoegen aan je Buffer-app tot fotoposts maken op WordPress.

Downloaden voor:

Download de Do Note-app van IFTTT

De IFTTT Note Widget-website.

Wat we leuk vinden?

 • Automatiseer sms-berichten.
 • Stuur tekst naar services van derden.
 • Eenvoudig in te stellen en te gebruiken.

Wat we niet leuk vinden

 • Slechts één actie per tekst.

Met de Do Note-app kun je maximaal drie notitieblokken maken die op verschillende services kunnen worden aangesloten. Wanneer u uw notitie typt in Do Note, kan deze onmiddellijk worden verzonden, gedeeld of opgeslagen in bijna elke andere app die u gebruikt. Veeg naar links of rechts tussen uw notitieblokken om ze snel te openen. Recepten die werken met Do Note tonen een kladblokgebied waarop u kunt typen. Stel in dit voorbeeld dat u uzelf een korte tekstnotitie wilt e-mailen. U kunt de notitie in de app typen en vervolgens de e-mailknop onderaan selecteren als u klaar bent. De notitie verschijnt direct als een e-mail in uw inbox. Omdat IFTTT met zoveel apps werkt, kunt u veel meer doen dan alleen aantekeningen maken. Je kunt het gebruiken om evenementen in Google Agenda te maken, een tweet op Twitter te sturen, iets af te drukken via een HP-printer en je gewicht bij Fitbit te loggen.

Downloaden voor: