Skip to content

Hoe iMessage-apps op iPhone of iPad te verbergen

2 de augustus de 2021
GettyImages 683815623 a03a31348c1e4f8186dd0f8261b206bc

Wat te weten

 • Eenvoudigste methode om de app-lade te verbergen: open een bericht of maak een nieuw bericht en tik vervolgens op de EEN knop links van het tekstvak.
 • Een iMessage-app verbergen: Open een bericht, ga naar de drie stippen menu en kies Bewerking. Selecteer min-knop en kies Verwijder van favorieten.
 • Een app verbergen zodat deze niet wordt gezien: Open een bericht, ga naar drie stippen menu en selecteer Bewerking. Onder Meer apps schakel een app uit en selecteer Klaar.

De iMessage-applade op je iPhone of iPad geeft je snel toegang tot dingen die je misschien wilt gebruiken tijdens het verzenden van sms’jes, zoals GIF’s, muziek, je locatie, games en Apple Pay. Als u de Berichten-app echter alleen wilt gebruiken om teksten te verzenden, verberg dan de app-lade of pas aan welke apps erin worden weergegeven. De instructies zijn van toepassing op iOS 11 en nieuwer, op elk iPhone- en iPad-model.

Kan ik de app-lade verwijderen?

U kunt de iMessage-app-lade niet volledig verwijderen of van uw telefoon of tablet verwijderen. Het enige dat u kunt doen, is het minimaliseren zodat u het niet elke keer ziet wanneer u een sms-bericht verzendt, of het aanpassen om het minder rommelig te maken of beter geschikt te maken voor datgene waarvoor u het wilt gebruiken. Als u bijvoorbeeld geen sport-apps in uw app-lade wilt, of weerpictogrammen die de games die u graag speelt met uw iMessage-contacten verdringen, verbergt u die iMessage-apps uit de app-lade. Het verwijderen van een app op uw apparaat omvat een ander proces. Hetzelfde geldt voor het verbergen van een app. Deze stappen zijn alleen van toepassing op het verbergen van apps uit de iMessage-app-lade, niet uit het startscherm.

Hoe de iMessage-app-lade te verbergen

Dit is de gemakkelijkste methode om de iMessage-app-lade te verwijderen. Als u het verbergt, wordt het geminimaliseerd, zodat u niet per ongeluk op een van de app-ladepictogrammen tikt. Om de app-lade op uw iPhone of iPad te verbergen, opent u een bestaand of nieuw bericht en tikt u op de EEN knop links van het tekstvak.

Als je per ongeluk op een app uit de app-lade tikt, verschijnt er een venster onder aan het scherm. Druk op EEN om dit app-venster te sluiten, maar niet de app-lade. Om de app-lade te verbergen, tikt u op de knop wanneer een app niet wordt weergegeven.

Hoe iMessage-apps te verbergen

Wilt u de iMessage-app-lade niet volledig verbergen? Pas de app-lade aan om de weergegeven apps op te schonen.

 1. Open een bericht in de Berichten-app, een bestaande of een nieuwe.

 2. Veeg langs de app-lade, van rechts naar links, om helemaal naar rechts te scrollen.

  Veeg langs de app-lade in Berichten.

 3. Selecteer de drie stippen menu. Afhankelijk van hoe je de apps bekijkt, kan er staan: Meer.

  Meer-knop in de Berichten-app-lade.

 4. Kraan Bewerking.

  Knop Bewerken in Berichten-apps.

 5. Selecteer de rode minus naast een app en tik vervolgens op Verwijder van favorieten om het uit uw lijst met favorieten te verwijderen. Deze lijst bevat de apps die als eerste in de app-lade verschijnen, dus hierdoor wordt de iMessage-app verborgen voor de eerste set apps in de lade. Om apps uit iMessage te verwijderen die zich in de Favorieten sectie, verwijder ze uit dat gebied met de min-knop en tik vervolgens op de groene knop. Als u uw iMessage-apps vanaf dit scherm opnieuw wilt rangschikken, houdt u de knop met drie lijnen naast een favoriete app ingedrukt en sleept u deze vervolgens waar u maar wilt. De apps bovenaan verschijnen als eerste in de app-lade.

  Een iMessage-app verwijderen uit favorieten.

 6. Als u wilt voorkomen dat een app wordt weergegeven in de iMessage-applade, gaat u naar de Meer apps sectie en zet de tuimelschakelaar naast de app uit.

  Schakel over om de iMessages-app uit te schakelen.

 7. Kraan Klaar om de wijzigingen in de app-lade op te slaan en tik vervolgens op Klaar nogmaals om de instellingen van de app-lade af te sluiten en terug te keren naar Berichten.

  Knop Gereed in het bewerkingsvenster van iMessage-apps.