Skip to content

Hoe iMovie-bestanden te exporteren

9 de juli de 2021
how to export imovie files 4692423 00 16c2c536d71541ce8789f25f6c074af2

iMovie is de gratis videobewerkingssoftware van Apple voor macOS en iOS. Het is een geweldig hulpmiddel voor het knippen van homevideo’s en andere amateurfilms. Nadat je je videoproject hebt voltooid, kun je het snel en eenvoudig delen of uploaden naar YouTube, Vimeo en meer. Het enige dat u nodig hebt, is weten hoe u iMovie-bestanden kunt exporteren. Deze handleiding bevat instructies voor iMovie op macOS en iOS.

Een video exporteren van iMovie naar uw Mac

Als u uw iMove-bestand met anderen wilt delen via een cloudservice, fysieke media of een andere methode, moet u de video van iMovie naar uw Mac exporteren.

 1. Open uw voltooide iMovie-project.

 2. Klik op de delen icoon in de rechterbovenhoek om het tabblad Delen te openen.

 3. Klik in het tabblad Delen op Exporteren het dossier om de video op uw Mac op te slaan.

  iMovie-tabblad delen met het pictogram Bestand exporteren gemarkeerd.

 4. U ziet dan een exportpop-up voor uw bestand. Hier kun je de huidige naam van je video zien. U hebt ook de mogelijkheid om bestandstags toe te voegen, de exportresolutie, kwaliteit en weergavesnelheid aan te passen. Klik eenvoudig op de bijbehorende pijlen om wijzigingen aan te brengen. Zodra u uw keuzes heeft gemaakt, klikt u op De volgende.

  iMovie-bestand exporteren met het pop-upmenu met instellingen.

 5. In de volgende pop-up heeft u de mogelijkheid om de naam van het bestand te wijzigen en te kiezen waar u het wilt opslaan. Om de bestandsnaam te wijzigen, typt u een nieuwe naam in de Opslaan als veld.

  Pop-upmenu met Opslaan als gemarkeerd

 6. Het bestand is ingesteld om op te slaan op uw standaardlocatie zoals vermeld in de Waar veld. Om dit te wijzigen, klikt u op de blauwe zijpijlen en selecteer een nieuwe opslaglocatie. Klik ten slotte op Sparen om uw video te exporteren.

  iMovie-bestandsexport met de exportopties gemarkeerd.

 7. Dat is het! Je video wordt nu geëxporteerd naar je Mac.

Een video uploaden vanuit iMovie naar uw YouTube-account

Als je je video rechtstreeks vanuit iMovie naar YouTube wilt uploaden, begint het proces hetzelfde, maar verandert het zodra je de YouTube-optie hebt gekozen.

 1. Open uw voltooide iMovie-project.

 2. Klik in de rechterbovenhoek op de delen icoon.

  iMovie-project met het pictogram voor delen gemarkeerd.

 3. Klik in het tabblad Delen op YouTube om uw video naar YouTube te uploaden.

  iMovie-tabblad delen met het You Tube-pictogram gemarkeerd.

 4. Je ziet dan een exportpop-up voor je video. Hier kunt u de huidige naam, de videobeschrijving en bestandstags zien. Daarnaast kun je de uploadresolutie, de YouTube-categorie en de kijkrechten zien en aanpassen. Klik eenvoudig op de zijpijlen om instellingen te wijzigen. Als u tevreden bent met uw selecties, klikt u op De volgende.

  iMovie met een pop-up met opties voor delen op YouTube.

 5. Als je nog niet bent ingelogd op You Tube, zie je een melding waarin je wordt gevraagd in te loggen. Klik op Log in verder gaan.

  iMovie toont een pop-upmenu voor YouTube-aanmelding.

 6. U wordt naar een browserpagina geleid om u aan te melden bij YouTube en om iMovie-toegang voor uw account te autoriseren. Als u klaar bent, keert u terug naar iMovie.

 7. Terug in iMovie zie je dezelfde pop-up van stap 4, behalve dat je nu bent ingelogd op YouTube. Klik De volgende doorgaan.

  iMovie met een pop-up met opties voor delen op YouTube.

 8. Lees de melding over de servicevoorwaarden van YouTube waarin staat dat je geen auteursrechtelijk beschermd materiaal mag uploaden. Er zijn ook links naar de auteursrechttips en gebruiksvoorwaarden van YouTube. Klik Publiceren om het uploaden te starten.

  iMovie met de YouTube-uploadmelding en de knop Publiceren gemarkeerd.

 9. Dat is het! Je video wordt geüpload naar YouTube. Eenmaal geüpload, kun je de beschrijving, machtigingen en meer van je video aanpassen via de Creator Studio van YouTube.

Een video exporteren vanuit iMovie op uw iOS-apparaat

Als u iMovie op een iOS-apparaat gebruikt, volgen de stappen voor het exporteren van uw video hetzelfde spoor als bij het exporteren naar een Mac. Het kan echter zijn dat u verschillende resolutie-opties moet kiezen om ruimte op uw mobiele apparaat te besparen.

 1. Nadat u klaar bent met het bewerken van uw video in iMovie, tikt u op Gedaan.

 2. Je wordt naar de projectoverzichtspagina geleid waar je de video kunt afspelen of verder kunt bewerken. Druk op delen pictogram om het exportproces te starten.

 3. Kraan Video opslaan.

  iOS iMovie-pad naar optie Video opslaan

 4. Onder Kies een exportformaat is een lijst met verschillende opties voor de resolutie van uw export. Tik op de gewenste resolutie.

 5. Je video begint te exporteren. Eenmaal voltooid, kunt u het vinden in uw Camara Roll- of Foto’s-app, afhankelijk van uw iOS-versie.

  iMovie voor iOS-exportproces met de selectie van de beeldresolutie en het exporteren van de video.

Een video uploaden van iMovie voor iOS naar uw YouTube-account

Het uploaden van iMovie-video’s naar YouTube vanaf een iOS-apparaat is ook vergelijkbaar met uploaden vanaf de Mac. Je ziet veel van dezelfde opties, waaronder de metadata die je invoert over de video om kijkers te helpen deze te vinden.

 1. Als je klaar bent met het bewerken van je video, tik je op Gedaan.

 2. U wordt naar de projectoverzichtspagina geleid waar u de video kunt afspelen of verder kunt gaan met bewerken. Druk op delen pictogram om het exportproces te starten.

 3. Tik in het scherm Delen op YouTube.

  Een iMovie voor iOS exporteren naar YouTube in het deelveld

 4. iMovie lanceert een pagina met opties voor de YouTube-upload, inclusief de videonaam, beschrijving en uploadresolutie. Maak uw selecties en tik vervolgens op Delen om de video naar YouTube te uploaden.

  Instellingen YouTube-uploadproces en Share-knop

  Als je iMovie-toegang nog niet hebt geautoriseerd voor je YouTube- of Google-account, zie je op deze pagina een melding waarin je wordt gevraagd in te loggen. Tik op Doorgaan met om het autorisatieproces te volgen. Als u klaar bent, keert u terug naar iMovie.