Skip to content

Hoe in te zoomen Animate CC

1 de augustus de 2021
animate cc zoom 5c5debde46e0fb0001849d52

Wat te weten

  • Gebruik de Selectie Hulpmiddel om het gebied op de afbeelding te selecteren waarop u wilt inzoomen. Ga naar Aanpassen > Overzetten symboliseren > OK.
  • Kiezen Frame invoegen. Voer een aantal frames en seconden in. Klik met de rechtermuisknop op een frame tussen de eerste en de laatste. Kiezen Maak bewegende animatie.
  • Gebruik maken van Gratis transformatietool om de afbeelding te selecteren en te transformeren naar hoe het eruit zou moeten zien aan het einde van de zoom. Herpositioneren met Selectietool.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een zoomeffect maakt in Animate CC.

Inzoomen op Animate CC: een selectie maken

Simuleer een zoomeffect in Animate CC zodat het lijkt alsof de camera naar voren of naar achteren heeft ingezoomd op het beeld om meer of minder van de scène te omvatten. Bepaal waarop u wilt inzoomen in Animate CC en selecteer het. Selecteer het object of de objecten met de Selectietool (druk op V). Om meerdere objecten te selecteren, sleept u het gereedschap rond de objecten waarop u wilt inzoomen. Om een ​​enkel object te selecteren, klikt u eenmaal op het object. Nadat de gewenste objecten zijn geselecteerd, gaat u naar Aanpassen > Converteren naar symbool. Geef het symbool een naam of behoud de standaardwaarde en selecteer OK.

Een kader invoegen

Bepaal hoeveel frames uw zoomeffect moet beslaan op basis van uw framesnelheid en het aantal seconden dat u wilt dat het duurt. Als u bijvoorbeeld een zoom van vijf seconden wilt maken bij standaard web 12 fps, maakt u een animatie van 60 frames. Klik op frame 60 (of wat je corresponderende frame ook is), klik met de rechtermuisknop en kies Frame invoegen.

Adobe Animate CC met Frame invoegen gemarkeerd

Maak bewegende animatie

Klik met de rechtermuisknop op een frame tussen uw eerste en laatste frame in de zoomanimatie en kies Maak bewegende animatie.

Motion Tween maken geselecteerd in Adobe Animate CC

Hierbij wordt bewegings-tweening gebruikt om de frames tussen de grootste en kleinste versie van de afbeelding te interpoleren, waardoor het lijkt alsof de afbeelding kleiner of groter wordt. Met het podium als weergavegebied van de camera, zoomt de animatie in of uit wanneer deze is ingesloten in een webpagina.

Stel het zoomniveau in

Selecteer het laatste frame van de animatie en zoom vervolgens in op de afbeelding waar u wilt dat het is wanneer de animatie het laatste frame bereikt. Doe dit met de Gratis transformatietool (druk op Q). Selecteer met het gereedschap Vrije transformatie ingeschakeld uw afbeelding en transformeer deze in de manier waarop deze aan het einde van de zoomcyclus zou moeten verschijnen. Om bijvoorbeeld de animatie omhoog te laten zoomen naar de bovenste bloem, houdt u ingedrukt Verschuiving om de verhouding te behouden en sleep een hoek van de afbeelding naar buiten om deze groter te maken. Als je klaar bent met het vergroten/verkleinen, gebruik je de Selectietool om het op het canvas te plaatsen. Test vervolgens de animatie door het rode vierkantje naar links en rechts door de tijdlijn te slepen.

Een animatie testen in Adobe Animate CC

Als je de afbeelding groter hebt gemaakt, zoom dan uit op het canvas om er meer van te zien. De zoomoptie bevindt zich boven het canvas; standaard is de zoom ingesteld op 100%. Deze software heette vroeger Flash Professional totdat Adobe in 2016 een versie van het programma uitbracht onder de naam Animate CC.