Skip to content

Hoe Instagram-collecties te gebruiken

2 de juli de 2021
how to use instagram collections featured 1c924feff828402c9bdf39ce8e07bf65

Met Instagram-collecties kun je berichten die door andere gebruikers zijn gemaakt, opslaan in privémappen voor toekomstig gebruik. Elke foto of video die u opslaat, wordt als bladwijzer gemarkeerd en toegevoegd aan een verzameling in de app, in plaats van op uw smartphone of tablet. U kunt dan op elk gewenst moment al uw opgeslagen berichten bekijken. We laten u hieronder zien hoe u deze functie kunt gebruiken. Deze instructies zijn van toepassing op de officiële Instagram-apps voor iOS- en Android-apparaten.

Afbeeldingen opslaan in collecties op Instagram

Elke foto- of videopost kan worden opgeslagen in een Instagram-verzameling, zolang je deze maar vanuit je account kunt bekijken. Niemand kan je opgeslagen Instagram-berichten zien en je collecties kunnen alleen door jou worden bekeken.

 1. Wanneer je een Instagram-bericht bekijkt dat je wilt opslaan, tik je op de bladwijzer pictogram onder de foto of video.

 2. Het bericht wordt onmiddellijk opgeslagen naar uw standaard Alle berichten Instagram-verzameling zonder andere actie vereist. Als je het bericht in een andere verzameling wilt opslaan, tik je snel op Opslaan in collectie wanneer het onderaan het bericht verschijnt.

 3. Als u nog nooit eerder een collectie heeft gemaakt, wordt u nu gevraagd dit te doen. Geef het een naam en selecteer Gedaan.

 4. Als je een collectie hebt gemaakt, verschijnt er een andere pop-up. Tik op de collectie waarin je je bericht wilt opslaan, of tik op de plusteken (+) om een ​​nieuwe collectie te maken.

  Een Instagram-gebruiker slaat een bericht op in een verzameling.

  Zelfs als je een Instagram-video of -foto opslaat in een aangepaste verzameling, is deze nog steeds zichtbaar in de categorie Alle berichten-verzamelingen.

Opgeslagen berichten op Instagram bekijken

Je opgeslagen Instagram-berichten kunnen op elk moment worden bekeken vanuit de Instagram-app, zolang je een mobiele of internetverbinding hebt. Hier leest u hoe u ze kunt vinden:

 1. Open de Instagram-app op je iOS- of Android-apparaat.

 2. Druk op profiel pictogram in de rechterbenedenhoek van het scherm.

 3. Druk op hamburgermenu (de drie horizontale schuine strepen) in de rechterbovenhoek.

 4. Selecteer Opgeslagen.

  Je hebt toegang tot je opgeslagen Instagram-berichten door naar je profiel te gaan en Opgeslagen te selecteren.

 5. Je ziet de Instagram-verzamelingen die je hebt gemaakt toen je in het verleden berichten opsloeg. Al je berichten met bladwijzers zijn te vinden in de verzameling Alle berichten, maar ze kunnen ook worden bekeken in andere verzamelingen als je die hebt gemaakt.