Skip to content

Hoe Instagram gemene DM’s uit je inbox houdt

5 de juli de 2021
GettyImages 901895052 ea09407d4fc9473f9d3cc4e99149e79d

Belangrijkste leerpunten

  • Instagram rolt een functie uit om DM-verzoeken te filteren op basis van woorden, emoji’s en uitdrukkingen die als aanstootgevend worden beschouwd na samenwerking met antipest- en antidiscriminatieorganisaties.
  • Gebruikers kunnen DM-filtering inschakelen in het gedeelte ‘Verborgen woorden’ van hun privacytabblad.
  • Instagram zal ook een optie bieden om niet alleen een persoon die hen lastigvalt te blokkeren, maar ook nieuwe accounts die ze in de toekomst kunnen maken.
Pesters blijven nieuwe manieren vinden om mensen lastig te vallen op sociale media, waardoor platforms zoals Instagram constant hun methoden moeten updaten om ze op afstand te houden. Enkele van de meest schadelijke misbruiken vinden plaats buiten het zicht van het publiek: in directe berichten (DM)-verzoeken. In zijn nieuwste inspanningen om gebruikers vrij te houden van online haatzaaiende uitlatingen en pesters, gebruikt Instagram een ​​nieuwe methode om berichtverzoeken te filteren op aanstootgevende woorden, zinnen en zelfs emoji’s om te voorkomen dat ze ooit de inbox van mensen bereiken. Daarnaast werkt het eraan om het voor pesters moeilijker te maken om dezelfde mensen herhaaldelijk lastig te vallen door verschillende accounts te openen. “Helaas zijn er veel groepen en individuen die beledigende DM’s en DM-verzoeken sturen”, vertelde Damon McCoy, universitair hoofddocent informatica en engineering aan de Tandon School of Engineering van de New York University. reddingsdraad in een e-mail. “Veel ervan is vrouwonvriendelijk en onverdraagzaam. Een deel ervan is gericht op het uitoefenen van macht en controle. Bijvoorbeeld iemand te schande maken of zich onveilig laten voelen zodat ze minder vaak posten of zelfcensuur.”

Instagram filtert DM’s op basis van sleutelwoorden

Instagram heeft al manieren geïntroduceerd om negatieve reacties weg te filteren. Nu rolt het een optionele functie uit die automatisch kan voorkomen dat aanstootgevende verzoeken om directe berichten de inbox van gebruikers bereiken met behulp van een lijst met woorden, zinnen en emoji’s. “Het is van cruciaal belang dat de gebruiker die gepest wordt, weet hoe hij iemand kan blokkeren, hoe hij ondersteuning kan zoeken, hoe hij privacy-instellingen kan wijzigen en hoe hij iemand kan rapporteren.” Instagram zei dat het samenwerkte met anti-pest- en antidiscriminatieorganisaties om een ​​lijst te maken van de aanstootgevende woorden en zinnen die het zal gebruiken om berichten te filteren, en dat gebruikers ook hun eigen berichten handmatig kunnen toevoegen. in hun eigen map zonder dat de tekst direct zichtbaar is. Om DM-filtering op Instagram te activeren of deactiveren, ga je naar de privacyinstellingen en zoek je de sectie met de naam “Verborgen woorden”. Daar kun je filters voor zowel berichten als opmerkingen beheren. Een woordvoerder van het Facebook-bedrijf vertelde Lifewire in een e-mail dat het deze functies eerst zou gaan uitrollen in het VK, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Australië, Nieuw-Zeeland en Canada. Het is van plan binnenkort meer landen toe te voegen. Instagram zal gebruikers ook toestaan ​​om blokkeer niet alleen het huidige account van een persoon, maar alle nieuwe die ze in de toekomst kunnen gebruiken. Het socialemediabedrijf zei dat het dit over een paar weken over de hele wereld zal aanbieden.

Zullen deze nieuwe maatregelen werken?

Deze laatste inspanningen bouwen voort op de eerdere pogingen van Instagram om pesten en intimidatie te stoppen, en komen nadat sommige onderzoekers het platform hebben opgeroepen om meer te doen om het probleem te bestrijden. Experts zeggen dat hoewel de nieuwste maatregelen ook een stap in de goede richting zijn, ze waarschijnlijk niet in staat zullen zijn om alle gevallen van misbruik te beteugelen als een gebruiker vastbesloten is iemand lastig te vallen.

Een jonge tiener met een tablet op hun rug geplakt met de tekst "Kick me", om cyberpesten te vertegenwoordigen.

J. Mitchell Vaterlaus, universitair hoofddocent aan de Montana State University, zei dat de veranderingen “een goede stap voorwaarts zijn en willekeurig of niet-gericht misbruik kunnen verminderen”, maar wijst erop dat pesters verschillende manieren kunnen vinden om specifieke mensen te targeten met privé opmerkingen, openbare berichten, het delen van hun inhoud zonder toestemming en video’s. “Hoewel het geweldig is om de mogelijkheden via één aspect van de app te verminderen, zullen er waarschijnlijk alternatieve wegen zijn binnen de app die de cyberpestkop kan gebruiken”, vertelde Vaterlaus in een e-mail aan Lifewire. “Het is van cruciaal belang dat de gebruiker die gepest wordt, weet hoe hij iemand kan blokkeren, hoe hij ondersteuning kan zoeken, hoe hij privacy-instellingen kan wijzigen en hoe hij iemand kan rapporteren.” Er zijn echter aanwijzingen dat methoden zoals het controleren van opmerkingen op zijn minst enig succes hebben gehad.”Ons onderzoek toont aan dat veel van onze recente anti-pesttools, zoals het controleren van opmerkingen en nudge-waarschuwingen, effectief zijn geweest in het helpen van mensen bij het omgaan met pesten”, aldus Facebook. McCoy, samen met onderzoekers van de New York University en de University of Illinois in Chicago (UIC), ontdekte in een onderzoek uit 2017 dat mensen die waarschijnlijk intimidatie zullen ervaren nadat ze zijn “verdoofd” – nadat hun persoonlijke informatie kwaadwillig online is blootgesteld – verwijderd hun accounts minder vaak toen Facebook en Instagram beledigende opmerkingen begonnen te filteren.

Misbruik stoppen is een complex proces

Dus waarom is Instagram er niet in geslaagd om pesten en misbruik op zijn platform volledig te stoppen? “Het bepalen van wat kwalificeert als pesten op Instagram is een grote uitdaging, en factoren als context en intentie zijn erg belangrijk.” “Dit is complex, deels omdat context zo belangrijk is”, vertelde de woordvoerder van het Facebook-bedrijf aan Lifewire. “Het bepalen van wat kwalificeert als pesten op Instagram is een grote uitdaging, en factoren als context en intentie zijn erg belangrijk.” “Het is moeilijk om alle intimidatie te voorkomen, omdat het vaak contextueel is en leden van de beoogde gemeenschap mogelijk moeten erkennen dat het intimidatie is”, zei McCoy. “Het bericht zou bijvoorbeeld kunnen zeggen dat ‘de politie de stemlocatie beschermt’. Voor leden van de immigrantengemeenschappen zou dat een bedreigende en intimiderende boodschap zijn.”