Skip to content

Hoe Instagram online op internet te bekijken

19 de juni de 2021
GettyImages 586113554 58cec9c85f9b581d723c242a

Instagram is een van de meest populaire sociale netwerken. Met de officiële mobiele apps voor iOS en Android kunnen gebruikers foto’s en video’s maken of uploaden en communiceren met al hun volgers en mensen die ze zelf volgen. Het is in de eerste plaats bedoeld om vanaf een mobiel apparaat te worden gebruikt, maar het kan ook vanuit elke webbrowser worden geopend en gebruikt. Dus als je Instagram online wilt bekijken vanaf een laptop, desktopcomputer of zelfs de webbrowser op je mobiele apparaat, kun je dit als volgt doen.

Hoe de webversie van Instagram te gebruiken

Hier is een overzicht van Instagram op internet en hoe je het moet gebruiken.

 1. Bezoek Instagram.com in een willekeurige webbrowser en log in op uw account of maak een nieuwe aan. Zodra u zich aanmeldt, ziet u uw nieuwsfeed-tabblad, dat een vergelijkbare lay-out heeft als wat u in de mobiele app ziet.

 2. Terwijl u door de berichten in uw nieuwsfeed bladert, kunt u er op bijna precies dezelfde manier mee omgaan als met de mobiele app. Zoek de hart knop, de commentaar knop, of de knop delen in elk bericht om het leuk te vinden, een reactie achter te laten of het naar een vriend te sturen. U kunt ook op de . klikken bladwijzerknop aan de rechterkant om het op te slaan in je gebookmarkeerde berichten. Selecteer de drie stippen in de rechterbovenhoek om het bericht in een webpagina in te sluiten, het te melden als ongepaste inhoud en meer.

  Je kunt een Instagram-bericht leuk vinden, erop reageren of delen.

 3. Rechtsboven in het scherm ziet u meer pictogrammen. Eentje ziet eruit als een klein kompas. Selecteer het om een ​​eenvoudigere versie van het tabblad Verkennen te zien met voorgestelde gebruikers om te volgen en een paar miniaturen van hun meest recente berichten.

  Selecteer het kompaspictogram om toegang te krijgen tot Instagram's Explore-pagina.

 4. Klikken op de hart knop bovenaan het scherm opent een klein venster met een samenvatting van al uw meest recente interacties. Scroll naar beneden om ze allemaal te bekijken.

  Selecteer het hartpictogram om al je interacties op Instagram te zien

 5. Selecteer de gebruikerspictogram om je Instagram-profiel te bekijken. Deze pagina is wat andere gebruikers zien wanneer ze op uw naam klikken of tikken. Klik Bewerk profiel naast uw gebruikersnaam om uw persoonlijke gegevens en andere accountgegevens zoals uw wachtwoord, geautoriseerde apps, opmerkingen, e-mail en sms-instellingen te wijzigen.

  Je vindt de knop Profiel bewerken op de profielpagina van je Instagram.

 6. Selecteer een foto in je profiel om deze op volledige grootte te bekijken. Het zal op dezelfde manier verschijnen als een individuele berichtpagina, maar met de interacties die rechts van het bericht verschijnen in plaats van eronder. Instagram heeft speciale URL’s voor elk profiel. Om je eigen Instagram-webprofiel of dat van iemand anders te bezoeken, kun je gewoon naar https://instagram.com/gebruikersnaam. Verander gewoon “gebruikersnaam” in wat de jouwe is.

Bezorgdheid over de privacy van Instagram

Zolang je profiel openbaar is, kan iedereen op internet er toegang toe krijgen en je foto’s bekijken. Als je niet wilt dat vreemden naar berichten kijken, stel je profiel dan in op privé. Op die manier kunnen alleen gebruikers die u goedkeurt u zien, zolang ze zijn aangemeld bij de accounts die u heeft goedgekeurd om u te volgen.

Beperkingen met Instagram via het web

Je kunt veel doen met Instagram vanuit een gewone webbrowser, behalve dat je daadwerkelijk nieuwe inhoud plaatst. Instagram heeft momenteel geen optie om foto’s of video’s vanaf internet naar je account te uploaden, te bewerken en te plaatsen. Als je dat wilt doen, moet je de Instagram-app downloaden op een compatibel mobiel apparaat. Je kunt ook geen verbinding maken met Facebook-vrienden, berichten zien die je leuk vindt, je geblokkeerde gebruikers beheren, je zoekgeschiedenis wissen of een paar andere dingen doen die je alleen via de app kunt doen. Je kunt je Instagram-account echter tijdelijk uitschakelen via het web en niet via de app. Ondanks enkele van deze beperkingen is het nog steeds geweldig om te weten dat u gemakkelijk door uw feed kunt bladeren, nieuwe inhoud kunt ontdekken, uw gebruikersinstellingen kunt configureren en met andere gebruikers kunt communiceren, net zoals u dat doet via de app. Het is een handige optie wanneer kleine schermen en aanraaktoetsenborden meer een gedoe dan een hulp gaan voelen.