Skip to content

Hoe Instagram-rollen te maken, delen en bekijken

2 de juli de 2021
s o c i a l c u t hCjo bIkVig unsplash d774b604b2754724ada0a7ad80446258

Wat te weten

 • Maken: Tik in Instagram op de Camera icoon. Stel het horizontale scrollmenu in op Rollen. Een video opnemen (of uploaden). Effecten toevoegen en delen.
 • Delen: voeg toe aan je verhaal of tik op de bericht icoon, selecteer volgers en kies Sturenof tik op het menu met drie stippen en selecteer Kopieer link.
 • Kijken: bekijk de verhalen van gebruikers. Bekijk gebruikers’ Rollen tabblad op hun profielen. Tik op een haspel om deze te bekijken.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je Reels kunt maken, delen en bekijken, de video’s van 15 seconden die op muziek kunnen worden gezet en op je Instagram Stories-feed kunnen worden geplaatst.

Hoe Instagram-rollen te maken

Volg deze instructies met behulp van de Instagram-app voor Android of iOS om je eigen haspelvideo te maken. De stappen zijn precies hetzelfde voor beide mobiele platforms.

 1. Vanaf het hoofdtabblad Instagram-feed, veeg naar rechts om toegang te krijgen tot de camera.

 2. Het horizontale scrollmenu onderaan moet standaard op Verhaal staan. Scroll naar links zodat het is ingesteld op Rollen in plaats daarvan.

 3. Bepaal of je een haspel in de app wilt filmen of er een wilt uploaden vanaf je apparaat.

  • Filmen in de app: Druk op actieknop om de opname te starten en tik er nogmaals op om de opname te stoppen. U kunt ook tikken en vasthouden om op te nemen en uw vinger optillen wanneer u de opname wilt stoppen.
  • Een video uploaden: Druk op media icoon linksonder om een ​​video van uw apparaat te selecteren.

  Nadat u een video hebt gekozen, schuift u de videoviewer langs de tijdlijn om de gewenste clip te krijgen of snijdt u deze korter door op de uiteinden te tikken en te slepen. Selecteer vervolgens Toevoegen.

 4. Gebruik de tools die aan de linkerkant van het scherm verschijnen om je video te verbeteren en effecten toe te voegen.

  • Muziek: Druk op muziek symbool om een ​​videoclip te selecteren of zoek er een met behulp van de zoekbalk bovenaan. Selecteer de Speel om het eerst te horen en selecteer vervolgens het lied om het toe te passen. Je kunt het deel van het nummer dat je wilt opnemen daadwerkelijk kiezen door de audiotool onderaan te gebruiken om de audioselectie op zijn plaats te slepen. Kraan Gedaan rechtsboven.
  • Snelheid: Druk op pijl om uw video te vertragen (.3x of .5x) of uw video te versnellen (2x of 3x).
  • Effecten: Druk op vrolijk gezicht icoon om doorheen te scrollen en kies uit een aantal filtereffecten (vergelijkbaar met Snapchat-filters) onderaan het scherm. Kraan enig effect om het toe te passen.
  • Timer: Druk op klok pictogram om een ​​timer in te stellen om te kiezen hoe lang een clip zal zijn. Wanneer u teruggaat naar uw clip, begint er een aftelling voordat de clip begint op te nemen.
  • Uitlijnen: Tik op de frames pictogram om het einde van uw laatste clip te bekijken en gebruik vervolgens de transparante afbeelding om uit te lijnen met uw volgende clip.

  Mogelijk hebt u geen toegang tot sommige van de bovenstaande tools als u de opnamelimiet heeft bereikt.

 5. Gebruik de links en rechts pijlen aan weerszijden van de opnameknop om heen en weer te gaan tussen clips en tik op de prullenbak pictogram als u een specifieke clip wilt verwijderen. Als u geen clips wilt verwijderen, tikt u gewoon op de rechter pijl knop meerdere keren totdat je aan het einde van al je clips bent om het voorbeeld van je haspel te bekijken.

 6. Voeg optioneel extra effecten toe door op de stickers knop, trek knop of tekst knop in het bovenste menu.

  Een Instagram-reel die wordt bewerkt, met de verschillende opties gemarkeerd

 7. Druk op rechter pijl knop nogmaals om je klaar te maken om het te posten.

 8. Typ een bijschrift in het bijschriftveld en tik vervolgens op Delen om het op uw rollen te plaatsen.

 9. Tik eventueel op de Verhalen tabblad bovenaan om het in je Stories te plaatsen.

  Een Instagram-gebruiker kan een nieuwe rol delen in zijn feed of toevoegen aan zijn verhaal

  Als je nog niet klaar bent om te posten, tik je op Concept opslaan aan de onderkant. U kunt uw opgeslagen concepten openen door op de concepten/video pictogram in de linkerbenedenhoek van het hoofdtabblad Live/Story/Reels.

Hoe Instagram-rollen te delen

Je kunt rollen eenvoudig delen met anderen op Instagram of op internet. Zo doe je het in de app, met een link of met een andere app.

 1. Om een ​​rol te delen met je volgers op Instagram, tik je op de Haspel icoon.

 2. Druk op Delen pictogram naast de haspel die u naar anderen wilt verzenden. Je hebt twee opties voor delen:

  • Selecteer Voeg een haspel toe aan je verhaal om het in je stories te plaatsen; of
  • Kies ervoor om de haspel naar een van je volgers te sturen door te tikken op Sturen naast hun naam.
 3. Om een ​​haspel met iemand op internet te delen, tikt u op de drie stippen linksonder en tikt u vervolgens op:

  • Kopieer link een hyperlink kopiëren en overal op internet plakken; of
  • Delen naar om een ​​app te selecteren waar u deze wilt delen.

  Een Instagram-gebruiker deelt een rol met een volger

Rollen geven Instagram-gebruikers ook een boost in exposure als ze verschijnen in het gedeelte Rollen op de pagina Verkennen.

Waar Instagram-rollen te bekijken

Je moet weten waar je moet zoeken om Instagram-rollen te vinden. Dit zijn de twee belangrijkste manieren waarop u ze kunt doorbladeren en bekijken:

 • Ga naar het profiel van een persoon. Als je een rol van een specifieke Instagram-gebruiker wilt bekijken, tik je op hun profiel en tik je vervolgens op de haspel icoon om alle clips te zien die ze hebben gepost.
 • Verken het tabblad Rollen. Tik op het pictogram Rollen op het startscherm om willekeurige clips te zien. Dit werkt op dezelfde manier als het tabblad Verkennen.

Een Instagram-feed en gebruikersprofiel met het Reel-pictogram gemarkeerd