Skip to content

Hoe installeer ik Microsoft Edge voor Mac en iOS

6 de augustus de 2021
edge on ios c7f961e8574d4cc1aaaa99e841cf2896

Microsoft Edge is de officiële webbrowser van Microsoft. Het is ook beschikbaar op zowel iOS- als macOS-apparaten als alternatief voor Safari. Dat betekent dat u de Edge-browser op elk iPhone-, iPad-, iPod touch- of Mac-apparaat kunt gebruiken. Hier leest u hoe u Microsoft Edge instelt op elk Apple iOS- of macOS-apparaat.

Microsoft Edge voor iOS

De eenvoudigste manier om de Microsoft-browser op een Apple-apparaat te gebruiken, is door te downloaden en te installeren Microsoft Edge voor iOS. Hier is hoe.

 1. Open de App Store op het iOS-apparaat. Selecteer de Zoeken knop in de rechterbenedenhoek en voer vervolgens in Edge-browser in de zoekbalk bovenaan de pagina.

 2. Selecteer onder het item voor Microsoft Edge: Krijgenen selecteer vervolgens Installeren (of gebruik Touch ID) om de download goed te keuren.

  Microsoft Edge installeren vanuit de iOS App Store

 3. Edge wordt geïnstalleerd en de app verschijnt op het startscherm.

Nadat u Edge op uw iOS-apparaat hebt geïnstalleerd, kunt u zich aanmelden bij elk Microsoft-account (inclusief Hotmail, Live.com en Outlook.com). Uw favorieten, wachtwoorden die zijn opgeslagen in Edge en leeslijst worden overgedragen van dat account. Edge voor iOS is een minimale versie van de browser. De Edge-extensies die u op uw Windows-pc gebruikt, werken bijvoorbeeld niet op uw iOS-apparaat, en geavanceerde producten zoals augmented reality, WebVR of Cortana ook niet. Er zijn echter een paar opvallende kenmerken in Edge voor iOS. Het heeft een ingebouwde QR-codelezer, een functie genaamd Doorgaan op pc die werkt als Handoff op Mac, evenals donkere en lichte thema’s die de kleuren van de interface veranderen. Als u favorieten uit Chrome- of Safari-favorieten wilt importeren, doet u dit vanuit de desktop Edge-browser op een Windows- of Mac-computer.

Microsoft Edge voor Mac

De Edge-browser is beschikbaar voor Mac-apparaten en kan worden gedownload van de Microsoft-website. Hier is hoe.

 1. Ga naar de Microsoft Edge-website.

 2. Zorg ervoor dat macOS is geselecteerd uit de Downloaden vervolgkeuzemenu en selecteer vervolgens Downloaden.

  Het Edge-downloadscherm met de downloadknop gemarkeerd

 3. Bekijk de servicevoorwaarden en selecteer Accepteren en downloaden. Microsoft Edge downloadt naar de Mac.

  Het Edge-downloadscherm met de knop Accepteren en downloaden gemarkeerd

 4. Open de Downloads map in Finder en selecteer het item Microsoft Edge .pkg. Het Edge-installatieprogramma wordt gestart.

  Microsoft Edge-installatieprogramma

 5. Volg de instructies op het scherm om Microsoft Edge te installeren. Als u het Microsoft Edge-installatieprogramma naar de Prullenbak wilt verplaatsen, selecteert u Verplaatsen naar prullenbak. Als u het installatieprogramma wilt behouden voor installatie op een ander apparaat, slaat u die stap over.

  Microsoft Edge-installatie

 6. Microsoft Edge wordt automatisch gestart. Selecteer Begin.

  Het welkomstscherm van Edge met de knop Aan de slag gemarkeerd

 7. Kies of u browsergegevens uit Chrome wilt importeren of door wilt gaan zonder te importeren. Maak uw keuze en selecteer vervolgens Bevestigen. Als u ervoor kiest om gegevens uit Chrome te installeren, wordt u gevraagd een sleutelhangerautorisatie in te vullen.

 8. Kies een ontwerplay-out voor de pagina ‘Nieuw tabblad’. Kiezen Inspirerend, Informatie, of Gefocust, afhankelijk van uw smaak, selecteer vervolgens Bevestigen.

  Het Edge-configuratiescherm met de opties voor Nieuw tabblad en de knop Bevestigen gemarkeerd

 9. Meld u aan bij uw Microsoft-account om gegevens te synchroniseren. Selecteer Aanmelden om gegevens te synchroniseren om uw wachtwoorden, favorieten en andere gegevens van uw Microsoft-account te synchroniseren. Als u geen gegevens wilt synchroniseren, selecteert u Doorgaan zonder in te loggen.

  Edge met de knop Aanmelden om gegevens te synchroniseren gemarkeerd

 10. U kunt nu Microsoft Edge voor macOS gebruiken en verkennen.

  Microsoft Edge welkom