Skip to content

Hoe installeer ik USB 3.0-stuurprogramma’s op Windows 10

20 de juli de 2021
laptop notebook computer keyboard technology close 920472 pxhere.com cb7464b746b04548bd856961a7f54d84

Wat te weten

 • Om te installeren, open Apparaat beheerder > Universal Serial Bus-controllers > klik met de rechtermuisknop USB-roothub (USB 3.0) > Apparaat verwijderen > pc opnieuw opstarten.
 • Om een ​​specifiek apparaat opnieuw te installeren, navigeert u naar het bovenstaande, maar selecteert u Eigendommen > Bestuurder > Stuurprogramma bijwerken te installeren vanaf uw pc.
 • Uitschakelen Stroombeheer door het vinkje weg te halen Toestaan ​​dat de computer dit apparaat uitschakelt om energie te besparen in Apparaatbeheer.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u USB 3.0-stuurprogramma’s installeert. Instructies zijn van toepassing op Windows 10. Het is altijd de moeite waard om te controleren of de USB-poort die u probeert te gebruiken USB 3.0 is en niet 2.0. Hoewel dat je er niet van zou moeten weerhouden om het te gebruiken, als je je zorgen maakt over lage snelheden, gebruik je mogelijk een oudere poort. USB 3.0-poorten zijn meestal blauw, terwijl USB 2.0 meestal wit of zwart is.

Hoe installeer ik USB 3.0-stuurprogramma’s op Windows 10

Het meest waarschijnlijke probleem met USB 3.0-stuurprogramma’s op Windows 10 is dat ze op de een of andere manier beschadigd zijn. Hier leest u hoe u ze opnieuw kunt installeren om er zeker van te zijn dat ze werken zoals bedoeld.

 1. Zoeken naar Apparaat beheerder in de zoekbalk van Windows 10 en selecteer het bijbehorende resultaat.

 2. Scroll door de lijst met hardware en selecteer Universal Serial Bus-controllers.

  Universal Serial Bus-controllers in Apparaatbeheer

 3. Kijk in de vervolgkeuzelijst, klik met de rechtermuisknop (of tik en houd vast) USB-roothub (USB 3.0)en selecteer vervolgens Apparaat verwijderen. Als je duplicaten hebt, verwijder ze dan allemaal een voor een.

  Apparaat verwijderen

 4. Bevestig de actie, indien nodig, en start vervolgens uw apparaat opnieuw op. Windows 10 zou het USB-stuurprogramma automatisch opnieuw moeten installeren bij het opnieuw opstarten.

Installeer het specifieke apparaat opnieuw

Als u problemen ondervindt met een bepaald USB 3.0-apparaat, kunt u proberen de stuurprogramma’s alleen daarvoor opnieuw te installeren. Volg de bovenstaande stappen om toegang te krijgen tot Apparaatbeheer en sluit vervolgens het apparaat aan waarmee u stuurprogrammaproblemen ondervindt. Het zou in de USB-lijst moeten verschijnen. Herhaal de stappen in het vorige gedeelte om de stuurprogramma’s te verwijderen en start vervolgens uw systeem opnieuw op zoals voorheen.

 1. Open Apparaatbeheer zoals in de eerste stap hierboven.

  Screenshot van Apparaatbeheer in Windows Search

 2. Klik met de rechtermuisknop (of tik en houd vast) USB-hoofdhub (USB 3.0) en selecteer Eigendommen.

  Screenshot van Eigenschappen in Apparaatbeheer

 3. Selecteer de Bestuurder tabblad en selecteer vervolgens Stuurprogramma bijwerken.

  Eigenschappen USB-roothub

 4. Selecteer Zoek op mijn computer naar stuurprogramma’s > Laat me kiezen uit een lijst met beschikbare stuurprogramma’s op mijn computer.

  Hoe wilt u naar stuurprogramma's zoeken?

 5. Selecteer USB-roothub (USB 3.0)en selecteer vervolgens De volgende. De installatie kan een minuut duren, maar als u klaar bent, wilt u uw systeem opnieuw opstarten om de wijziging te voltooien.

De USB-diagnosetool van Microsoft gebruiken

Microsoft heeft een tool die speciaal is ontworpen voor het oplossen van problemen met USB 3.0-apparaten en -stuurprogramma’s. Download het van de officiële ondersteuningswebsite en voer het programma vervolgens uit zoals u dat ook zou doen. Het zal proberen uw USB 3.0-probleem te diagnosticeren. Als er een wordt ontdekt, laat deze dan doorgaan met een poging tot oplossing. Mogelijk moet u uw apparaat opnieuw opstarten nadat u het hebt voltooid.

Werk uw systeemstuurprogramma’s bij

Hoewel Windows 10 de USB 3.0-stuurprogramma’s zou moeten hebben die u nodig hebt om uw compatibele apparaten te gebruiken, kan het zijn dat sommige andere stuurprogramma’s te verouderd zijn om goed te werken. Om ze bij te werken, moet u de naam en het model van uw systeem of apparaat weten. Als je specifiek wilt zijn, ken dan ook het merk en model van het moederbord. U kunt deze vinden met behulp van een systeeminformatietool. Zodra u ze hebt, gaat u naar de website van uw systeem- of moederbordfabrikant en downloadt u de nieuwste chipsetstuurprogramma’s voor uw systeem. Installeer ze zoals elk ander stuurprogramma en start uw systeem opnieuw op.

Windows bijwerken

Het bijwerken van Windows zelf kan soms problematische problemen oplossen die maar niet lijken te verdwijnen. De nieuwste Windows-servicepacks en -updates kunnen een groot aantal problemen oplossen, omdat ze voortdurend worden verbeterd en aangepast door Microsoft.

Windows 10 USB-stroominstellingen wijzigen

Als geen van de bovenstaande oplossingen uw specifieke probleem met USB 3.0 op Windows 10 heeft opgelost, kunt u proberen de energie-instellingen van Windows te wijzigen, omdat deze de USB-poorten en aangesloten apparaten kunnen verstoren.

 1. Zoeken naar Apparaat beheerder met behulp van de zoekbalk van Windows 10 en selecteer het bijbehorende resultaat.

  Screenshot van Apparaatbeheer in Windows Search

 2. Selecteer Universal Serial Bus-controllers om de sectie uit te vouwen en klik vervolgens met de rechtermuisknop (of tik en houd vast) USB-roothub (USB 3.0). Selecteer Eigendommen.

  Rechtsklikmenu in Apparaatbeheer

 3. Kies de Stroombeheer tabblad en selecteer Toestaan ​​dat de computer dit apparaat uitschakelt om energie te besparen om het uit te schakelen.

  Tabblad Energiebeheer in het venster Eigenschappen USB-hoofdhub

 4. Selecteer OK. Start uw apparaat opnieuw op als daarom wordt gevraagd.

Waarom werkt het USB 3.0-stuurprogramma op Windows 10 niet?

Net als stuurprogramma’s voor bekabelde en draadloze netwerken, zijn USB 3.0-stuurprogramma’s een hoofdbestanddeel van elke Windows 10-installatie en moeten aanwezig en correct zijn wanneer u voor de eerste keer overschakelt naar het besturingssysteem. Upgrades naar Windows 10 vanaf Windows 7 of Windows 8.1, evenals updates naar de nieuwste versie van Windows, kunnen echter soms conflicten met stuurprogramma’s veroorzaken en ervoor zorgen dat USB 3.0-apparaten niet meer werken zoals ze zouden moeten.