Skip to content

Hoe Internet Explorer-sites op een Mac te bekijken

17 de juli de 2021
internet explorer logo 5af218de8023b9003787bb6c

In de beginjaren van de ontwikkeling van Internet Explorer doordrenkte Microsoft zijn browser met eigen functies die hem onderscheidden. Het resultaat was dat veel webontwikkelaars websites maakten die afhankelijk waren van de unieke functies van Internet Explorer om correct te werken. Wanneer deze websites werden bezocht met andere browsers, was er geen garantie dat de site eruit zou zien of zou werken zoals bedoeld. Sinds die tijd zijn webstandaarden die worden gepromoot door het World Wide Web Consortium de gouden standaard geworden voor zowel browserontwikkeling als websitebouw. Er zijn echter websites die in eerste instantie zijn gebouwd om het beste of alleen met Internet Explorer te werken.

Het Safari-ontwikkelmenu gebruiken

Safari biedt een verborgen menu met een reeks gespecialiseerde tools en hulpprogramma’s die door webontwikkelaars worden gebruikt. Twee van deze tools kunnen nuttig zijn voor websites die zich misdragen. Voordat u echter van deze tools gebruik kunt maken, moet u het Safari-ontwikkelmenu in Safari inschakelen Voorkeuren > Geavanceerd scherm. Nadat je het hebt gezien Ontwikkelen in de Safari-menubalk, gebruik de Safari-gebruikersagent opdracht. Met Safari kunt u de user-agent-code specificeren die uw computer naar een website stuurt die u bezoekt. De user-agent vertelt de website welke browser u gebruikt, en de site gebruikt de user-agent om te beslissen of de webpagina correct voor u kan worden weergegeven. Als u een website tegenkomt die leeg blijft, niet lijkt te laden, of een bericht produceert in de trant van: “Deze website kan het beste worden bekeken met”, dan kan het wijzigen van de Safari-gebruikersagent werken.

  1. Van de Ontwikkelen laten vallen menu, selecteer Gebruikersagent om een ​​lijst met beschikbare user-agents te openen waarmee Safari zich kan voordoen als Firefox, Google Chrome, Internet Explorer of Microsoft Edge, of iPhone-, iPad- en iPod touch-versies van Safari.

  2. Maak een keuze uit de lijst en de browser laadt de huidige pagina opnieuw met de nieuwe user-agent. Herhaal het proces indien nodig met verschillende user agents.

  3. Reset de user-agent terug naar de Standaard (automatisch gekozen) instelling wanneer u klaar bent met het bezoeken van de website.