Skip to content

Hoe investeringsapps amateurbeleggers aanmoedigen

14 de juli de 2021
GettyImages 1152373140 a604c7a78f6b4617a040ebe5a025b90b

Belangrijkste leerpunten

  • De populaire app voor aandelenhandel Robinhood heeft de krantenkoppen gehaald nadat amateurhandelaren op Reddit hadden gewerkt om de prijs van GameStop-aandelen op te drijven.
  • Robinhood heeft aandelenhandel toegankelijker gemaakt door commissievrije handel en een leuke en gemakkelijke gebruikerservaring aan te bieden.
  • Er is een schat aan investerings-apps om uit te kiezen, waarvan sommige meer geschikt zijn voor beginners dan andere.
De gratis investeringsapp Robinhood haalde de afgelopen weken de krantenkoppen nadat amateurhandelaren de prijs van GameStop-aandelen hadden opgedreven om het bij hedgefondsen te houden die short op het aandeel hadden. Deze evenementen benadrukten een groeiende trend in het gebruik van gratis investeringsapps die handelen voor iedereen toegankelijker maken. De belangstelling voor deze gratis handels- en investeringsapps lijkt te groeien. CNBC liet onlangs zien hoe ze de ranglijst van app-winkels domineren, en hercoderen meldt dat de handel tijdens de pandemie van het coronavirus in de belangstelling is gekomen. Robinhood heeft onlangs zelfs $ 3,4 miljard aan kapitaal opgehaald om de toegenomen handelsvolumes aan te kunnen. Hoewel niet iedereen die een investeringsapp gebruikt een politiek statement wil maken, vertelde Marco Pantoja, een geaccrediteerd financieel adviseur en extensie-instructeur aan de afdeling persoonlijke financiële planning van de Universiteit van Missouri. reddingsdraad in een telefonisch interview dat hij ziet hoe de recente gebeurtenissen de zichtbaarheid van deze apps naar de voorgrond hebben gebracht. “Ik denk dat dat ook een vrij grote rol heeft gespeeld bij het vergroten van het bewustzijn en het echt verspreiden van de boodschap, en het brengt meer mensen op de hoogte van de ideeën om te investeren en deze apps te gebruiken”, zei hij.

democratisering van financiën

Robinhood, de app met de missie om ‘financiën voor iedereen te democratiseren’, gelanceerd in 2015. Het recente Robinhood-nieuws is nu belangrijk omdat het problemen oproept over de macht van Wall Street en regelgevend toezicht, maar de echte groei van deze apps is grotendeels te danken aan één belangrijke factor: verschillende ervan zijn gratis te gebruiken.

Beursgegevens weergegeven op een smartphone.

Door geen commissies in rekening te brengen voor transacties, heeft Robinhood de toegang tot de aandelenmarkt opengebroken voor diegenen die er anders niet aan zouden denken in hun vrije tijd aandelen te verhandelen. Het concept maakt het kopen en verkopen van aandelen ook leuk en gemakkelijk. Verschillende andere apps zijn de afgelopen jaren gevolgd. “Wat ik denk dat Robinhood echt opviel, en eigenlijk een behoorlijk effect heeft gehad op de totale industrie, is dat ze je geen kosten in rekening brachten voor de handel. En dat was vroeger het echte brood en boter van de aandelenhandel,” Pantoja zei. Hij merkte op dat veel concurrenten dit voorbeeld hebben gevolgd en dit model hebben overgenomen om te concurreren met Robinhood. Vroeger kon je tussen de $ 5- $ 7 per transactie betalen, zei hij. Nu zijn er veel commissievrije investeringsapps en desktopplatforms om uit te kiezen, waaronder startups zoals Webull en Freetrade, evenals bekende bedrijven zoals E * Trade en Fidelity. Elk heeft zijn eigen gebruikerservaring en sommige bieden meer klantenondersteuning dan andere. “Ik zou zeggen dat sommige handels-apps beter geschikt zijn voor beginners dan andere,” vertelde Chris Davis, beleggingsspecialist bij de personal finance-site NerdWallet. reddingsdraad in een e-mail. “Wanneer NerdWallet de beste online brokers voor beginners rangschikt, houden we rekening met factoren zoals klantenondersteuning, educatief materiaal en investeringsselectie, naast hoe gemakkelijk het te gebruiken is.”

Jij noemt de schoten

Alleen omdat deze apps een moment hebben (en gratis), betekent niet noodzakelijk dat u ze moet gebruiken – die beslissing hangt echt af van uw algehele investerings- en spaardoelen.

Een groep mensen bespreekt beleggen en handelen in aandelen.

Terwijl Robinhood de controversiële stap maakte om de handel in bepaalde aandelen tijdelijk te beperken na het GameStop-drama, zijn de aandelen waar je geld in wilt steken uiteindelijk je eigen keuze. Zelfs als je enige ervaring hebt met beleggen, merkt Pantoja op dat een groot verschil met apps zoals Robinhood versus bijvoorbeeld een 401(k) is dat je de baas bent over welke soorten aandelen je wilt verhandelen. “Met deze apps kun je al deze keuzes maken – en er zijn veel keuzes te maken,” zei Pantoja. “Dus wat huiswerk maken, misschien zelfs praten met een financieel planner – een financieel adviseur – om te zien wat zij aanbevelen, zou een heel goede manier zijn om te gaan.”