Skip to content

Hoe iPhone-fout 4013 te repareren

17 de augustus de 2021
iphone error 4013 5c617e23c9e77c00010a4a83

Het laatste dat u op uw iPhone wilt zien wanneer u deze herstelt of het besturingssysteem bijwerkt, is fout 4013, die u vertelt dat het apparaat niet kan worden hersteld. Dit lijkt misschien een groot probleem, vooral omdat u uw telefoon niet kunt gebruiken totdat deze is gerepareerd, maar het is een relatief eenvoudig probleem om op te lossen. Lees verder om te ontdekken wat de oorzaak is van iPhone-fout 4013 en zeven manieren waarop u dit kunt oplossen. De informatie in dit artikel is van toepassing op alle iPhone-, iPad- en iPod touch-modellen met recente versies van het iOS-besturingssysteem. Op zoek naar een andere iPhone-fout met cijfercodes? We hebben artikelen over het oplossen van iPhone-fout -3, 53, 3194 en 3259.

Oorzaken van iPhone-fout 4013

Fout 4013 wordt gewoonlijk iPhone-fout 4013 genoemd, maar dat is technisch niet correct. Deze fout kan de iPhone, iPad of iPod touch treffen, elk apparaat met iOS. De fout treedt op wanneer er een probleem is met het updaten van iOS of het herstellen van het apparaat. Dat probleem kan optreden wanneer het apparaat de verbinding met iTunes verbreekt of wanneer iTunes het apparaat niet kan vragen het update- of herstelproces te voltooien. In de meeste gevallen is dit het gevolg van een softwarefout, maar in enkele gevallen kan dit te wijten zijn aan een hardwarefout. U weet dat u met deze fout te maken krijgt wanneer u het volgende bericht van iTunes krijgt: De iPhone [device name] kon niet worden hersteld. Er is een onbekende fout opgetreden (4013).

Mogelijk ziet u ook fouten 9, 4005 en 4014. Alle vier de fouten houden nauw verband met elkaar, dus de stappen in dit artikel kunnen worden gebruikt om al deze fouten op te lossen.

Hoe iPhone-fout 4013 te repareren

Het omzeilen van deze fout hoeft geen enorme hoofdpijn te zijn. Volg deze stappen in deze volgorde om een ​​iPhone-fout 4013 op te lossen:

  1. Installeer de nieuwste versie van iTunes. De meest voorkomende oorzaak van iPhone-fout 4013 is software. Omdat iTunes essentieel is voor zowel herstellen als bijwerken, moet u de nieuwste versie van iTunes hebben. U kunt deze fout tegenkomen omdat uw versie van iTunes verouderd is. Een eenvoudige, gratis software-update kan het probleem mogelijk oplossen. Update iTunes en probeer het opnieuw.

  2. Forceer de iPhone of iPad opnieuw. Een schijnbaar moeilijk probleem met een iOS-apparaat wordt opgelost door het opnieuw op te starten. Soms is het probleem een ​​tijdelijke softwarefout die de herstart zal oplossen. In dit geval wilt u een geforceerde herstart of harde reset, wat een completere reset is. Probeer vervolgens het herstel of de update opnieuw.

  3. Verbind het apparaat met iTunes en werk het bij. Als de fout na de eerste twee stappen nog niet is verholpen, sluit u het apparaat met een USB-kabel op een computer aan. Wanneer u dit doet, zou iTunes moeten vragen of u uw apparaat wilt bijwerken of herstellen. Selecteer Bijwerken. Het is cruciaal dat u selecteert Bijwerken tijdens deze stap. Hiermee wordt het besturingssysteem opnieuw geïnstalleerd, maar blijven uw gegevens ongewijzigd. Als u selecteert: Herstellen, worden al uw gegevens verwijderd.

  4. Controleer op updates op de Mac of pc. Net zoals een oudere versie van iTunes mogelijk fout 4013 heeft veroorzaakt, kunnen er software-updates zijn die u op de Mac of pc moet installeren. Controleer of er updates voor het besturingssysteem beschikbaar zijn, installeer die updates en probeer het opnieuw.

  5. Probeer een andere USB-kabel. De iPhone-fout 4013 kan worden veroorzaakt door een hardwareprobleem. Het is mogelijk dat het iOS-apparaat de verbinding met iTunes verbreekt, of iTunes kan niet correct communiceren met het apparaat, omdat de kabel die het apparaat met de computer verbindt defect is. Verwissel de kabel voor een andere kabel waarvan u weet dat deze werkt en kijk of dat het probleem oplost.

  6. Herstel met een andere computer. Dit is het andere scenario waarin een hardwareprobleem de fout kan veroorzaken. Als het niet de USB-kabel is die het probleem is, kan het de USB-poort zijn of een afzonderlijk hardwareprobleem met de computer. Omdat dit een moeilijk vast te stellen probleem is, is het een goed idee om uw apparaat op een nieuwe computer te herstellen of te upgraden.

  7. Neem contact op met Appel. Als alles wat je tot nu toe hebt geprobeerd fout 4013 niet heeft verholpen, neem dan contact op met Apple. Op dit moment heb je misschien een ernstiger probleem dat alleen kan worden opgelost door de mensen met toegang tot de beste training- en reparatieopties.

Pas op voor websites die software verkopen die claimt iPhone Error 4013 te repareren. Hoewel sommige van deze services je misschien kunnen helpen, heb je ze niet nodig. Er zijn veel dingen die u kunt proberen om de fout op te lossen, en geen daarvan houdt in dat u een derde partij moet betalen.