Skip to content

Hoe iPhone-luidsprekers schoon te maken

21 de juni de 2021
GettyImages 629627132 0a69fe65a84b41c3aac69a02c09cc2cf

Wat te weten

  • Zachte borstel: Dompel de borstelpunt in ontsmettingsalcohol. Beweeg de borstel licht over de luidsprekers om vuil en vuil te verwijderen.
  • Tape: Rol een stuk schilderstape in een lus. Rol de plakkerige kant heen en weer over de luidsprekers om het vuil te verwijderen.
  • Perslucht: Houd het mondstuk op een halve meter afstand van de luidspreker en spuit een paar korte luchtstoten.

Het is een goed idee om je iPhone-speakers af en toe schoon te maken. Leer hoe u zowel de stereo- als de oortelefoonluidsprekers op uw apparaat schoonmaakt zonder het risico te lopen ze te beschadigen.

Hoe iPhone-luidsprekers schoon te maken met een zachte borstel

Misschien is de eenvoudigste manier om iPhone-luidsprekers schoon te maken, het gebruik van een zachte borstel. Dit kan een kleine kwast of zelfs een tandenborstel zijn. Wat je ook kiest, zorg ervoor dat het een superzachte optie is. Stijve haren kunnen je iPhone per ongeluk beschadigen. Zodra je de juiste borstel hebt, dompel je de punt van de borstel in een beetje ontsmettingsalcohol. Het is belangrijk om niet de hele borstel te laten weken. Je wilt gewoon genoeg om het werk te doen, niet zozeer dat je vocht in de telefoon druppelt. Beweeg de vochtige borstel lichtjes heen en weer over de luidsprekers om het vuil te verwijderen.

Gebruik geen water in plaats van ontsmettingsalcohol. Ontsmettingsalcohol verdampt snel. Dus als je de juiste hoeveelheid gebruikt, zal het niet in de iPhone lekken en mogelijk schade veroorzaken. Water blijft hangen en kan problemen veroorzaken. Bezorgd dat je je iPhone met water hebt beschadigd? Bekijk het artikel van Apple over de ingebouwde waterschade-indicator van de iPhone.

Hoe iPhone-luidsprekers schoon te maken met schilderstape

Als je ooit een muur hebt geverfd, heb je waarschijnlijk blauwe schilderstape gebruikt om randen en andere dingen te bedekken waarvan je de verf af wilde houden. Deze tape kan ook worden gebruikt om iPhone-luidsprekers schoon te maken. Omdat het niet te plakkerig is, is het geweldig om vuil op te nemen zonder plakkerige resten achter te laten. Om op deze manier schoon te maken, pak je wat schilderstape en scheur je een klein strookje af. Keer de strook om zodat de plakkerige kant naar buiten wijst en rol de tape vervolgens in een kleine lus (het kan gemakkelijker zijn om de tape om een ​​vinger te rollen). Rol vervolgens de plakkerige kant van de tape heen en weer over de iPhone-luidspreker om vuil en vuil op te zuigen. Je komt misschien in de verleiding om een ​​tandenstoker te gebruiken om je iPhone-luidsprekers schoon te maken, maar we raden het af. Omdat de punt van een tandenstoker scherp en klein is, kun je de tandenstoker per ongeluk te ver in de iPhone duwen en de luidspreker beschadigen. Als je absoluut een tandenpoetshulpmiddel op je iPhone wilt gebruiken, koop dan een tandreiniger met een zachte, plastic punt.

Hoe iPhone-luidsprekers schoon te maken met perslucht

Een andere redelijk betrouwbare manier om iPhone-luidsprekers schoon te maken, is door perslucht te gebruiken. Deze luchtflessen worden vaak gebruikt om toetsenborden en andere computerapparatuur schoon te maken door een krachtige luchtstoot te gebruiken om vuil weg te blazen. Perslucht kan een goede eerste reinigingsstap zijn of als afwerking na gebruik van andere opties. Als je perslucht gaat gebruiken, is het cruciaal dat je het mondstuk op een goede afstand van de iPhone-speaker houdt. Probeer een afstand van 9-12 inch tussen de perslucht en de luidspreker. Alles wat dichterbij is en de krachtige lucht kan je iPhone beschadigen. Je luidsprekers zijn niet het enige interne deel van de iPhone dat mogelijk moet worden schoongemaakt. Hoofdtelefoonaansluitingen kunnen dezelfde soort opbouw krijgen. We hebben enkele tips voor het opruimen van de iPhone-hoofdtelefoonaansluiting en het oplossen van gerelateerde problemen.

Waarom je je iPhone-luidsprekers moet schoonmaken

Als je je iPhone al een tijdje hebt, misschien zelfs maar een paar maanden, is het een goed idee om de luidsprekers op te ruimen. Dat komt omdat er zich veel smurrie in de luidsprekers kan ophopen. Dat omvat pluisjes van het houden van je iPhone in je zakken, vuil, stof en zelfs dode huidcellen (grof!). Hoe meer zich ophoopt in de luidsprekers, hoe meer problemen je kunt krijgen met je iPhone-speakers. Door de luidsprekers schoon te maken, blijft je iPhone in topvorm.