Skip to content

Hoe is Minecraft in de loop der jaren veranderd?

3 de juli de 2021
a 570894ac3df78c7d9ed0b331

Minecraft is in de loop der jaren nogal veranderd. Hier zijn enkele van de manieren waarop Minecraft is veranderd sinds de videogame voor het eerst werd uitgebracht.

Eenvoud was de sleutel

Oorspronkelijk, Minecraft was een vrij eenvoudig videospel. Het doel dat je oorspronkelijk had bij de lancering Minecraft was om te spawnen, te overleven en misschien een paar structuren te bouwen. Je eerste structuur die je bouwde was waarschijnlijk meer een onbeschrijfelijke puinhoop dan een structuur. Je bleef echter meer dan waarschijnlijk bouwen. Terwijl je aan het bouwen was, leerde je waarschijnlijk hoe je de nacht goed kunt overleven. Wanneer Minecraft begon, kon je eigenlijk alleen blokken plaatsen en breken. Je kon eigenlijk heel weinig doen. Je kon niet eens rennen! De toevoegingen aan Minecraft zoals hardlopen en Redstone werden op het perfecte moment toegevoegd. Spelers vonden het spel te traag zonder te rennen en te simpel zonder Redstone. Nadat iedereen leek Redstone volledig te begrijpen, werden Command Blocks toegevoegd om het proces nog ingewikkelder te maken. Naarmate de structuren die spelers creëerden, steeds complexer werden, werden ook de updates die uitkwamen. Nieuwe mobs werden geïntroduceerd naast nieuwe blokken, biomen en zelfs nieuwe dimensies zoals de Nether en The End. Deze verschillende toevoegingen aan het spel vormden de manier waarop spelers hun nieuwe structuren hebben gecreëerd en hebben invloed gehad op de manier waarop ze spelen.

De gemeenschap

Screenshot van Minecraft-personages

De Minecraft gemeenschap was oorspronkelijk vrij klein. De community begon steeds meer te veranderen toen nieuwe mensen het spel begonnen te spelen. Spelers begonnen in de videogame te experimenteren met wat ze kregen. Creators begonnen dat binnenin te ontdekken Minecraft, konden ze in wezen bouwen wat ze maar wilden, zolang ze maar hun best deden. Ook op het gebied van entertainment is de community gegroeid. Minecraft’s belangrijkste groeifactor is bijna altijd terug te voeren op YouTube. de blootstelling Minecraft verkregen uit video’s online maakte het videospel heel gemakkelijk trends in wat het meest populaire type functie was. De gemeenschap van de videogame draaide van overleven naar avonturenkaarten, naar mods en uiteindelijk naar minigames en nu rollenspellen. Naarmate spelers creatiever werden met hun ideeën en hun builds ingewikkelder werden, breidde de community zich uit. Spelers begonnen kennis te maken met Minecraft met verwachtingen van nieuwe en verbeterde avonturenkaarten, technische creaties en nieuwe functies die aan het spel zijn toegevoegd. Een groot verkoopargument dat de gemeenschap schokte, was de mogelijkheid om het spel aan te passen. Toen er nieuwe mods werden uitgebracht, begonnen spelers te genieten Minecraft op een manier waar zelfs Mojang niet aan had gedacht. Dat is totdat Mojang af en toe mods en ideeën van de community begon te nemen en deze in het spel te plaatsen. Opmerkelijke insluitsels waren konijnen, paarden, ezels en meer.

Minecraft spin-offs

Art of Minecraft-verhaalmodus

Terwijl Minecraft was oorspronkelijk een videogame voor computers, het heeft ook veel spin-offs en releases gehad op verschillende andere consoles en mobiele apparaten. Deze heruitgaven draaien meestal om het hoofdspel, wat een bijna exacte replicatie is. De videogames kunnen kleine verschillen hebben van hun computertegenhanger, maar zijn achteraf niet zo verschillend. Met negen andere edities van Minecraft op basis van de computerversie van het spel, kun je zeggen dat Mojang er goed in is ze eruit te pompen.

Minecraft is uit zijn comfortzone gekomen in termen van het creëren van nieuwe games rond hun blokkerige wereld. In samenwerking met Mojang creëerde Telltale Games ​Minecraft: Verhaalmodus. Minecraft: Verhaalmodus is de episodische videogameserie waarin onwaarschijnlijke helden de wereld proberen te redden. Minecraft: VerhaalmodusDankzij het succes van de videogame zijn er veel nieuwe hoofdstukken om te ervaren en van te genieten. Onze favoriete game bestaande uit blokken heeft onlangs ook de spin-off-titel Minecraft: Education Edition gelanceerd. Opvoeders over de hele wereld zijn begonnen met het gebruik van Minecraft op scholen om alles te onderwijzen, van geschiedenis tot wiskunde, aardrijkskunde, beeldende kunst, informatica en nog veel meer. Als Minecraft dat het op scholen over de hele wereld wordt gebruikt om les te geven, zegt niet hoe het spel is veranderd, we weten niet wat anders kan.

Tot slot

Minecraft is een cultureel fenomeen geworden dat voortdurend verandert. De verschillende gemeenschappen die rond de videogame draaien, hebben de manier beïnvloed Minecraft zal nog vele jaren gespeeld en ervaren worden. Minecraft: Verhaalmodus, een toekomstige film en tal van andere plannen waarover zowel Mojang als Microsoft (zoals de Hololens) spraken, zijn reden genoeg om te blijven en aandacht te besteden aan deze steeds veranderende franchise. We kunnen ons alleen maar voorstellen wat de toekomst van Minecraft geldt voor spelers. Met constante spelveranderende functies en andere nette releases van Mojang en Microsoft, kunnen we alleen maar enthousiast zijn.