Skip to content

Hoe iTunes-nummers met uw iPad te synchroniseren

7 de juli de 2021
GettyImages 533651085 5892c3583df78caebc0fa68a

De iPad is een hulpmiddel om op internet te surfen, apps uit te voeren en films te kijken, maar dit multimedia-apparaat is ook uitstekend geschikt als digitale muziekspeler. De Apple-tablet wordt geleverd met een vooraf geïnstalleerde muziek-app die je muziekcollectie afspeelt en je toegang geeft tot apps voor het streamen van muziek, maar hoe kopieer je muziek van je computer naar je iPad? Als je je iPad nog nooit hebt gebruikt voor het afspelen van muziek of als je een opfriscursus nodig hebt over hoe je dit moet doen, gebruik dan deze stapsgewijze zelfstudie om te leren hoe. Deze aanwijzingen zijn relevant voor alle iPad-modellen met elke iOS-versie. Als u echter niet de meest recente versie van iTunes gebruikt, kunnen de menunamen en schermafbeeldingen er anders uitzien dan op uw apparaat. iTunes wordt niet meer gebruikt in macOS, te beginnen met Catalina. Synchronisatie op Mac-computers wordt nu beheerd door Finder.

Voordat u uw iPad aansluit

Om ervoor te zorgen dat het proces van het overzetten van iTunes-nummers naar je iPad zo soepel mogelijk verloopt, moet je ervoor zorgen dat je de nieuwste versie van iTunes hebt. Het bijwerken van iTunes is normaal gesproken een automatisch proces wanneer uw systeem opstart of wanneer u iTunes start, maar u kunt ook handmatig op updates controleren. Controleer in Windows op een iTunes-update via de Helpen menu. Kiezen Controleren op updates.

Sluit uw iPad aan op uw computer

Wanneer de iPad synchroniseert met iTunes, is het proces slechts in één richting. Dit type bestandssynchronisatie betekent dat iTunes uw iPad bijwerkt om te spiegelen wat er in uw iTunes-bibliotheek staat. Nummers die u uit de muziekbibliotheek van uw computer verwijdert, verdwijnen ook van uw iPad. Dus als je wilt dat nummers op je iPad blijven staan ​​die niet op je computer staan, gebruik dan de handmatige synchronisatiemethode. Hier leest u hoe u uw iPad aansluit op uw computer en deze in iTunes bekijkt.

 1. Verbind uw iPad met uw computer met behulp van de oplaadkabel.

 2. Open iTunes als het niet automatisch start.

 3. Selecteer het pictogram van het mobiele apparaat bovenaan iTunes om de instellingen voor je iPad te openen.

  iTunes met het apparaatpictogram gemarkeerd

Synchroniseer nummers automatisch met iPad

Dit is de standaard en gemakkelijkste methode om nummers over te zetten naar je iPad.

 1. Selecteer Muziek vanuit de linkerzijbalk.

  iTunes met het tabblad Muziek gemarkeerd

 2. Selecteer de Synchroniseer muziek selectievakje.

  iTunes met de optie Muziek synchroniseren gemarkeerd

 3. Bepaal welke nummers van je computer je op je iPad wilt laden:

  • Selecteer Hele muziekbibliotheek om de overdracht van al uw muziek te automatiseren.
  • Selecteer Geselecteerde afspeellijsten, artiesten, albums en genres om bepaalde delen van uw iTunes-bibliotheek te kiezen om te synchroniseren met uw iPad. U kiest welke items u wilt synchroniseren.

  U kunt ook selecteren: Video’s opnemen of Spraakmemo’s opnemen om die dingen ook te synchroniseren.

  iTunes met de synchronisatie-opties gemarkeerd

 4. Selecteer Van toepassing zijn of Synchroniseren onderaan iTunes om die nummers te synchroniseren.

  iTunes met de knop Toepassen gemarkeerd

Muziek handmatig overzetten naar iPad

Als u wilt bepalen welke nummers vanuit iTunes met uw iPad worden gesynchroniseerd, wijzigt u de standaardmodus in handmatig. Dit voorkomt dat iTunes automatisch muziek synchroniseert zodra uw iPad is aangesloten.

 1. Selecteer Samenvatting in de linkerzijbalk van iTunes.

  iTunes met de sectie Samenvatting gemarkeerd

 2. Scroll naar beneden in het rechterdeelvenster en selecteer de Muziek en video’s handmatig beheren selectievakje en kies vervolgens, Van toepassing zijn aan de onderkant.

  iTunes met de optie Muziek handmatig beheren gemarkeerd

 3. Selecteer Gedaan om terug te keren naar uw iTunes-bibliotheek en selecteer vervolgens de nummers die u met uw iPad wilt synchroniseren. U kunt items kopiëren van Albums als je hele albums wilt synchroniseren met je iPad of gebruik Liedjes om individuele nummers te kiezen om te kopiëren. Selecteer meer dan één nummer of andere items tegelijk met de Ctrl of Opdracht sleutel.

  Geselecteerde nummers in iTunes voor Windows

 4. Kopieer de nummers naar uw iPad door nummers te slepen en neer te zetten naar de Apparaten aan de linkerkant van iTunes.

  iTunes met het gedeelte Apparaten gemarkeerd

Tips

 • U kunt uw muziek ordenen in iTunes-afspeellijsten om het kopiëren van groepen nummers gemakkelijker te maken.
 • Leer hoe u opslagruimte op uw iPad kunt besparen als u niet genoeg ruimte heeft om nummers te kopiëren.
 • Streamen is een manier om naar muziek op je iPad te luisteren zonder iTunes te gebruiken en zonder je al te veel zorgen te maken over schijfruimte. Er zijn veel apps voor het streamen van muziek die werken met de iPad.
 • iTunes is niet de enige manier om nummers over te zetten naar de iPad. Synchronisatietools van derden, zoals Syncios, werken ook.
 • U kunt afspeellijsten op uw iPad maken met elk van de nummers op uw iPad.